Seuraa 
Viestejä16249

Valta korruptoi jos kyvyt sen hallisemiseen siis itsekuri puuttuu. Valtaa ja omaisuutta hamutaan ymmärtämättä että se korruptoi jokaisen jolla ei kykyjä itsensä ja vallan hallisemiseen ole. Määrät on toisijaisia, kusi voi mennä päähän omata mielestä hienosta rätistä, kännykästä tai pennkipunerustuloksesta, yhteinen nimitäjä kuitenkin on että on saavutettu jotain jonka kuvitellaan olevan itseansaittua.

Kirjanoppineisuus tittelit ja virat ovat yksi yleisin kusipäisyyden ja sitä kautta itsekkyyden aiheuttaja. Tiedetään hyvin pappien, opetajien, poliitikkojan ja viranhaltijoiden taipumukset omahyväisyyteen, minä tiedän asenteeseen ja sitäkautta itsekkäiden tekojen oikeuttamiseen. Kirjanoppineisuus lisää kusipäisyyttä tilastollisestikin siinämäärin, että logiikan mukaan toimivassa yhteiskunnassa se kielettäisiin laiella.

Lääkärin on nyky-yhteiskunassa jumalan asemassa oleva kirjanoppinut, joka pystyy käskyillään vangitsemaan kenet tahansa, poliisin tai presidentin. Hämmästyttäisikö informaatio jonka mukaan ihaillut lääkärit tekevät rikoksia suhteellisesti enemmän kuin pelätyt maahanmuutajat tai moottoripyöräjengit.

"Viittä vuotta koskevan otoksen perusteella näyttää siis siltä, että lääkärit tekevät vapaa-aikanaan 40 kertaa niin paljon rikoksia kuin ammattitoiminnassa."
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005103242.html?ref=rss

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat