Seuraa 
Viestejä4443

http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005113442.html

"Raskaan sarjan demarivaikuttaja: Lipposen hallitus harhautti Suomen yllättäen euroon"

Tästähän voisi tulla jonkinlainen keskustelukin. Pekka Korpinen ei ihan tunnusta teoriaa, jonka Veikko Vennamo esitti Kekkosesta, joka hyötyi ja tästä syystä yllytti Neuvostoliitto-kammoa.

Korpinen kuitenkin mainitsee ikäänkuin jonkinlaisen pakkoraon, jossa politiikan teko muuttui Kekkosen aikoihin salailevaksi kabinettipolitiikaksi, jossa todellisista päämääristä ei Neuvostoliiton takia voitu puhua julkisesti. Näin asioita vain tehtiin ylhäältä alas periaatteella, koska siten päästiin hivuttautumaan kohti länttä.

Ja tämän teorian turvin Korpinen arvelee, että Lipponenkin Neuvostoliiton nähneenä ajoi Suomen euroon. tai pikemminkin hänen hallituksensa.

Teoria kuulostaa vähintään hyvältä työhypoteesilta. Haluttiin lännen ikeeseen niin paljon kuin se oli "poliittisesti korrektia" Venäjän silmissä. Suomi siis luopui omasta taloudellisesta edustaan Saksan hyväksi liittymällä ainoana pohjoismaana euroon, koska osti siten suojelua Saksalta. Saksan kannattaa suojella Suomea, koska Suomi on sille yksi maa, joka hyödyttää sitä taloudellisesti. Suomen kannattaa tehdä politiikkaa, jota Saksa haluaa, koska siten ostaa suojelua Saksalta.

Onko siis tämä yhtälö totta, euro = suojelurahaa?

(Lopulta asia lienee vivaihteekkaampi kuin tämä selitys, moni ekonomisti ihan oikeasti uskoo pelkän inflaation torjunnan ja valuutan vakauden autuuteen. Lopputuloksena voi olla, että hinnat ovat vakaampia, mutta tulotaso liikkuu, kuten pitääkin, mutta siten, että joidenkin tulotaso pysähtyy tai joidenkin kiihtyy ennätyksellisiin lukemiin. Osan saattaa jopa laskea. Ja tätä kiky-sopimuksellakin lopulta haetaan, palkkojen joustoa ja koska se joustaa jo ylöspäin, niin alaspäin.)

Ruhollah.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat