Teflon?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

jos teflon hylkii kaikkea niin miten se pysyy kiinni panussa?

Kommentit (10)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
pointless
jos teflon hylkii kaikkea niin miten se pysyy kiinni panussa?

Se on ruiskutettu siihen siten, että teflonin osuus pinnoitteessa lisääntyy vähitellen pintaa kohden.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8560
Liittynyt16.3.2005
pointless
jos teflon hylkii kaikkea niin miten se pysyy kiinni panussa?

No pysyykö se sitten? Ei pysy kotimaisissa. Olen niitä lähetellyt takaisin takavuosina, kun kupli pois viikossa. Tuli moralisoivaa vastinetta, jotta ei saa kuumentaa ettei irtoa.

Mutta norjalaiset ynnä oikean ruoan maat (Italia, Ranska) tekevät hyviä teflonpannuja. Ei tarvitse lähetellä takaisin. Pinnoite toimii kuin unelma ja tärvääntyy vasta kun naisväki ja muut kaikentietävät alkavat veistellä ja takoa pannulla olevaa jotain jäätynyttä paloiksi.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Paul M
pointless
jos teflon hylkii kaikkea niin miten se pysyy kiinni panussa?



No pysyykö se sitten? Ei pysy kotimaisissa. Olen niitä lähetellyt takaisin takavuosina, kun kupli pois viikossa. Tuli moralisoivaa vastinetta, jotta ei saa kuumentaa ettei irtoa.



Paistinpannu, jota ei saa kuumentaa! Jotain aivan yhtä älyvapaata kommenttia tuli, kun palautin Gern-merkkistä hiomakonetta, kun siinä hajosi kytkin - kipisilevytasoitteen pöly oli mennyt kontaktien väliin. Hionakoneella ei kuulemma saisi hioa kipsitasoitetta! Kuitenkaan ohjeessa ei kielletä hiomakoneen käyttämistä hiontaan...

Paul M

Mutta norjalaiset ynnä oikean ruoan maat (Italia, Ranska) tekevät hyviä teflonpannuja. Ei tarvitse lähetellä takaisin. Pinnoite toimii kuin unelma ja tärvääntyy vasta kun naisväki ja muut kaikentietävät alkavat veistellä ja takoa pannulla olevaa jotain jäätynyttä paloiksi.

Ranskalaiset tuon teflonin keksivät pannuun yhdistääkin. Itselläni ranskalainen Tefal, joka on toiminut hyvin. Teflon pannua ei kuitenkaan kannata käyttää kaikkeen paistamiseen, vain ruokiin, jossa halutaan estää pannuun kiinni tarttuminen: monestihan paistamisessa juuri halutaan tuotteen tarttuvan pannuun kiinni.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005
Volitans
...monestihan paistamisessa juuri halutaan tuotteen tarttuvan pannuun kiinni.

Eipä ole tähän päivään mennessä moista tilannetta vastaan tullut.

Voisitko tarkentaa?

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Herra Tohtori
Volitans
...monestihan paistamisessa juuri halutaan tuotteen tarttuvan pannuun kiinni.



Eipä ole tähän päivään mennessä moista tilannetta vastaan tullut.

Voisitko tarkentaa?

Meinasin tarkentaa jo kirjoitettaessa, mutta ajattelin, että herättää hieman hämmennystä

Tarkennetaan:

Paistamisen ideahan on saada paistettavaan tuotteeseen ruskistunut pinta. Ruskistumisen (kokit puhuvat karamellisoitumisesta - tieteellisemmin kyseessä on maillard reaktiot) myötä syntyy niitä toivottuja aromiaineita, jonka vuoksi ruokaa ylipäätään paistetaan.

Jotta saataisiin hyvä paistopinta tarvitaan hyvä ja tasainen kontakti itse paistettavan ja pannun välille.

Hyvä kontakti syntyy, kun paistettava ensin tarttuu pannuun kiinni, jolloin syntyy paras paistopinta. Kun paistamista jatketaan, niin paistettava yleensä irtoaa helposti. Erityisesti kalan paistamisessa nahkoineen on tärkeää saada rapea paistopinta. Ensin nahka tarttuu pannuun, mutta irtoaa siitä kyllä myöhemmin.

Teflon-pannulla ruskistuminen ei onnistu yhtä hyvin: Tuote ei kiinnity pannuun paiston yhteydessä, jolloin hyvää paistopintaa ei synny.

Tässä välissä varmaankin monet ajattelevat, että "kyllä minä olen ruskistanut teflon-pannullakin". Vaan tuossapa onkin juuri se ero: Teflonpannullakin tuote ruskistuu, mutta ensin vesihöyry puskee läpi ja koska tuote ei ole kiinni pannussa, se pääsee siirtyilemään, jolloin paistopintaa ei synny. Kun vesihöyry on poistunut, pinta alkaa ruskistumaan - tällöin ruoka on monesti jo pilalla, koska sisus on kuiva, vaikkakin pinta on ruskea.

Teflon sopii hyvin paistamiseen, jossa ei tarvita ruskistusta: munakkaat.

Toinen hyvä kohde on sveitsiläinen rösti. Tuossa kuivuminen ei haittaa ja pannusta irtoaminen on oleellisen tärkeää, koska rösti joudutaan kääntämään.

Esimerkiksi pihvin paistoon teflon ei yksinkertaisesti sovi: Ei tule kunnon paistopintaa ja jos tulee, niin pihvi kuivuu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Maillard_reaction

PS. Mainittakoon vielä, että teflon ei ole niitä terveellisimpiä, jos sitä kuumentaa liikaa. Jo 260 C:ssä teflon alkaa hajoamaan ja muodostaa myrkyllisiä kaasuja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nonstick

totinen
Seuraa 
Viestejä4876
Liittynyt16.3.2005
Hebokatti
Volitans
PS. Mainittakoon vielä, että teflon ei ole niitä terveellisimpiä, jos sitä kuumentaa liikaa. Jo 260 C:ssä teflon alkaa hajoamaan ja muodostaa myrkyllisiä kaasuja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nonstick


Paitsi että:http://www.h-info.fi/designor/web/hinfo.nsf/0/0F3B694901EFA19AC225704A00...
Matadorissa ei käytetä Teflonia, vaan keraamista pinnoitetta.

Linnut ovat erityisen herkkiä Teflonin myrkkyhöyryille, lemmikkilinnut saattavat kuolla ylikuumentuneen pannun vuoksi.

Vierailija
pointless
jos teflon hylkii kaikkea niin miten se pysyy kiinni panussa?

Pannu on takertuja tyyppiä ja pitää kaikin keinoin riippuvuussuhteensa tefloniin

Vierailija

Eikös se pannun pinta ole ensin raastettu koukkuiseksi jolloin teflon jää kiinni vaikka ei kemiallisesti kovin häävisti tarttuisikaan,

Uusimmat

Suosituimmat