Seuraa 
Viestejä2521

Kuten useimmat tietävät ollaan Helsinkiin rakentamassa moskeijaa.

Tiettyjen lähteiden mukaan moskeija olisi kooltaan kaksi kertaa Helsingin Tuomiokirkon kokoinen. En viitsi aiheesta pahemmin kirjoitella, koska Googlella hakusanalla "Suurmoskeija" saa aika paljon näkyviin ja lisäksi tämän palstan surkean softan mukaan aloitusviestiin ei voi lisätä edes linkkejä (#DIGILOIKKA SUOMI 2017 IT-SUURVALTA)

Kannatatko suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin?
Kyllä
Kyllä
71.0%
En
En
27.6%
Ihan sama mulle
Ihan sama mulle
1.3%
Ääniä yhteensä: 4248

Vanha nimimerkki Spanish Inquisitor uudelleensyntyneenä.

Sivut

Kommentit (721)

Spanish Inquisitor Jr
Seuraa 
Viestejä2521

Ei kiitos minultakin. Ei ole mitään järkeä rohkaista millään tavalla joidenkin takapajuisten kulttuurien tapoja, jotka vaikuttavat länsimaisesta lähinnä vääristyneitä. Mitkään poisselittämiset tiettyjen tahojen toimesta eivät tässä voi minua vakuuttaa milloinkaan.

Vanha nimimerkki Spanish Inquisitor uudelleensyntyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Spanish Inquisitor Jr kirjoitti:
Mitkään poisselittämiset tiettyjen tahojen toimesta eivät tässä voi minua vakuuttaa milloinkaan.

Erinomainen esimerkki uskonnollisesta dogmaattisuudesta. Todellista tiedepalstakamaa.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Punde
Seuraa 
Viestejä2041

Mitään en sano, copypastea ja linkkejä vain.
"Uskonnonvapaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Saudikansalaisen on kiellettyä olla muun uskonnon edustaja kuin islamin. Maan katukuvassa ei saa näkyä muun uskonnon kuin islamin tunnuksia. Jopa maahan tulevien siirtotyöläisten, jotka yleensä tulevat Aasiasta ja Afrikasta, ei sallita kokoontua harjoittamaan omaa uskontoaan edes kodeissa. Viranomaiset tai sukulaiset yleensä surmaavat islamin hylkäävän saudin."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Saudi-Arabian_politiikka_ja_yhteiskunta.
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/maailman-vainotuin-uskonto-kristinusko.

John Carter
Seuraa 
Viestejä11007

Kannatan kaikkien uskonnollisten rakennuksien rakentamiskieltoa. Samaa kusetusta, eri muotoisissa rakennuksissa ja eri konseptein tarjoiltuna, ei sen kummempaa. Rakennuskielto kirkoille, moskeijoille, rukoushuoneille, synagogille, kappeleille, pagodeille, stupille,  minareeteille, temppeleille, ym. olisi paikallaan.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Lyde19
Seuraa 
Viestejä5064

Ensin vingutaan itku kurkussa että tulisi ulkomaisia sijoituksia Suomeen ja sitten ulkomaan rikkaat vähän sijoittaa niin jo alkaa selittäminen että ei haluta. Pitäisi sitten torpata myös kiinalaisten sijoitukset Kouvolan viinatehtaaseen, ei kait sitäkään tänne haluta?

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Minulle vakaumuksellisena ateistina ja rationaalihumanistina uskonnollisten rakennusten rakentaminen on periaatteessa yhdentekevä kysymys. Maailmankatsomus kun kuuluu minusta yksilönvapauksien kuten esim. itsensäilmaisunvapauden piiriin. Toki jos joku yrittää perustella uskomuksillaan jotain, pidän yhtäläisenä oikeutenani kritisoida moista roskaa mutta se on sitten eri asia. Niin kauan kun minulta tai joltain muulta sivulliselta (kuten alaikäisiltä) ei edellytetä aivopeirujen mukaan elämistä, saavat aikuiset ihmiset puolestani elää aivopierujensa mukaan. Toki tämä ei tällä hetkellä aina käytännössä onnistu kun imbesillit aikuiset tuppaavat aivopesemään lapsiaan omaan dogmaattisuuteensa omaehtoisen oppimisen sijaan mutta yleisenä tavoitteena tämä on mielestäni ihan paikallaan.

Ainoa itseäni askareruttava kysymys moskeijoissa ja rukoushuoneissa on kuitenkin se, millaista sanomaa opetetaan/julistetaan. Sen vuoksi kannatan tällä hetkellä uskonnollista veronkanto-oikeutta yhteisesti islaminsuuntauksille (tyyliin, että jos rekisteröityy islamin uskonnon kannattajaksi, maksaa siitä sitten veroa). Kertyneestä verovarallisuudesta sitten lohkottaisiin islaminsuuntausten rekisteröityneiden jäsenmäärien mukaan kullekkin suuntaukselle oma osuutensa ja vaikkapa osa korvamerkittynä pyhien paikkojen rakentamista ja ylläpitoa varten. Tässä mallissa ainakin suurimmat suuntaukset voisivat ja ainakin teoriassa rakentaa itselleen moskeijoita. Toisin sanoen tällä ehkäistäisiin Saudi-Arabialaisen wahabismin rantaustumista Suomeen islamin valtalinjaksi kun ei tarvitsisi elää kyseisen sponsorin varoilla ja siten ehdoilla. Näin täällä Suomessa muslimit itse maksaisivat pyhät paikkansa ja heillä olisi itsellään myös kaikki valta päättää siitä, mihin suuntaan islamia kannattaa meidän lähtökohdistamme kehittää. Toinen ja mahdollisesti täydentävä ajatus olisi islamin ottaminen yliopistoissa oppiaineeksi ellei se jo ole. En toki ole täysin varma onko yliopisto teologian opiskelulle oikea paikka, mutta periaatteessa jokin vastaava hyvät puitteet takaava ja hyvin organisoitu tapa opetella imaamiksi ehkäisisivät todennäköisesti myös ääritrendien rantautumista Suomeen uskonnon valtavirraksi kun maallikkosaarnaajilta vietäisiin kysyntä moskeijoiden imaameina.

Nämä olivat ideoita siltä pohjalta, mitä pidän helpottavina tekijöinä sille, että kristinuskonnon valtavirtaukset ovat päässeet täällä suomessakin maallistumaan vaikka erillaisia pieniä kristillisiä ääriryhmittyä olisi kokoajan valmiina ottamaan valtavirtaukselta vallan. Ääriryhmillä ei ole juuri kysyntää kun tarjolla on käytännönläheinen humanistinen vaihtoehto.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä7583

Ei kai suurmoskeijassa sinänsä mitään vikaa ole, kunhan pidetään huoli ettei sen taustamotiivit ole poliittiset. Ts. ulkomainen radikaali rahoitus ja mahdollinen terrorismin tukeminen pitää kyetä estämään. Hankkeen kieltäminen vain islamin pelon vuoksi sataisi suoraan fundamentaalin islamin laariin. Minareettien julkinen kailotus olisi kai lähinnä paikallinen kysymys, hieman kuin sunnuntaiaamun kirkonkellot.

Tällainen iso moskeija voisi olla myös Supolle helpotus radikaalien ainesten valvomisessa. Pärjäisi vähemmillä mikrofoneilla. ;)

Punde
Seuraa 
Viestejä2041

Islam on aina poliittinen
" Esimerkiksi kristinuskosta islam eroaa merkittävästi muun muassa sikäli, että se on lakikeskeinen uskonto, missä uskonnollinen laki on perinteisesti tarkoittanut aina myös yhteiskunnallista tai valtiollista lakia,[7] ja islamin levittäminen on uskonnon klassisessa muodossa tarkoittanut nimenomaan islamilaisen yhteiskunta- tai valtiomuodon levittämistä,"
" Islamia on perinteisen tai klassisen katsannon mukaan pyritty laajentamaan aloittamalla käännytyksestä eli esittämällä jonkin ei-islamilaisen alueen väestölle kutsu (da'wa) kääntyä islamiin, mutta jos kutsusta on kieltäydytty, on islamilaisen valtion päämiehellä katsottu olevan velvollisuus julistaa pyhä sota (jihad) aluetta vastaan."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Islam.
"POLIISI tutki perjantaina epäilemänsä tekijän asunnon yhdessä Nizzan työläiskaupunginosista. Naapurit kuvailivat AFP:lle miestä erakoksi, jolla ei ollut näkyviä uskonnollisia siteitä."
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002911041.html.
Muitakin terroristi juttuja joiden tekijöistä todetaan, ei ollut fundamentalisti, oli maltillinen...
Nämähän ne pelottavimpia ovat, kun ei niitä osaa varoa!

ekavekara
Seuraa 
Viestejä7583

Punde kirjoitti:
Islam on aina poliittinen
" Esimerkiksi kristinuskosta islam eroaa merkittävästi muun muassa sikäli, että se on lakikeskeinen uskonto, missä uskonnollinen laki on perinteisesti tarkoittanut aina myös yhteiskunnallista tai valtiollista lakia,...

Ihan samat lait ja lakikeskeisyys löytyy kristinuskosta. Ero on vain siinä, että länsimaissa ei kristinuskoa enää oteta niin vakavasti eikä sillä ole todellista valtaa.  Siitä vinkkelistä maallinen islam on ehkä paras lääke fundamentaalia (poliittista)  islamia vastaan. Hieman kuin on maallinen kirkko vs. fundamentaalit herätysliikkeet.

 
 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat