Seuraa 
Viestejä1782

http://www.nature.com/articles/ncomms10294
https://www.amazon.com/Universe-Droplet-International-Monographs-Physics...
Keskeisillä fysiikan aloilla kuten hiukkasfysiikalla, kosmologialla ja tiiviin aineen fysiikalla on merkittävä yhteys. Tämä kirja puhuu hiukkasfysiikan ja kosmologian yhteydestä tiiviin aineen fysiikan kanssa.
Moderni käsitys alkeishiukkasista (elektroneista, neutriinoista, kvarkeista jne.) on, että ne ovat perustavamman väliaineen, kvantti-vakuumin eksitaatioita. Kvantti-vakuumi on 21. vuosisadan uusi ”eetteri”. Sähkömagnetismi, painovoima ja heikon ja vahvan vuorovaikutuksen kentät edustavat kaikki kvantti-vakuumin erityyppisiä kollektiivisia liikemuotoja. Tiiviin aineen systeemeistä läheisimmin kvantti-vakuumia edustaa supraneste 3He-A. Sen kvasihiukkaset ovat hyvin samankaltaisia kuin alkeishiukkaset, kun taas kvantti-vakuumin kollektiiviset moodit ovat analogisia fotonien ja gravitonien kanssa. Fysiikan keskeiset lait kuten esimerkiksi suhteellisuusteoria (Lorentz-invarianssi) ja mittainvarianssi ilmenevät kvanttinesteen lämpötilan laskiessa.
https://www.sciencedaily.com/releases/2017/03/170321110344.htm
Uusin kvantti-vakuumin tutkimustulos on siitä löydetty, aiemmin vain makroskooppisessa luonnossa havaittu kvanttilomittuminen (quantum entanglement, kvanttikietoutuneisuus). Tuloksella voi olla suuri merkitys kehitettäessä paljon pohdittua kvanttigravitaatiota. Tulos on analoginen myös mustasta aukosta saatavan informaation suhteellisen määrän kanssa.
Ilmiö, jossa erilliset atomit ovatkin keskenään kvanttilomittuneita, löytyi He-supranestettä käsiteltäessä.
Lomittuneilla hiukkasilla on kvanttiyhteys; ne ”tietävät” toistensa tilan välittömästi (siis nopeammin kuin valo voisi tiedon välittää), vaikka välimatka olisi hyvinkin suuri. Lomittumisilmiötä ei ymmärretä vielä juuri ollenkaan; siinä on jotenkin kyse” lomittumisentropian informaation” levittäytyessä delokalisoituneena koko avaruuteen tai kvantti-vakuumiin ja tullessa sitten mitatuksi.

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
käyttäjä-3779
Seuraa 
Viestejä1782

http://www.tiede.fi/keskustelu/21601/ketju/defektit_materian_ydintaso

http://www.sci-museum.kita.osaka.jp/~saito/SBSpreprint/FP.htm

Yksi tärkeimmistä avainsanoista modernissa fysiikassa on spontaani symmetriarikko (SBS). Kosmologiset maailmankaikkeuden syntytapahtumat, mittabosonien, Higgsin hiukkasten, t´Hooftin monopolien, instantonien ja solitonien synty suurenergia-hiukkasfysiikassa, laserilmiö, suprajohtavuus, suprajuoksevuus, faasitransitiot, magneettisuus ja elektretti ymmärretään SBS:n avulla. Kaikki nämä ilmiöt tiedetään luonnon järjestystä luoviksi ilmiöiksi.. (suomennos).

Tässä lueteltujen "sukulaisilmiöiden" joukkoon kuuluvat myös supratila-ilmiöt, mistä voisi päätellä tai ainakin uumoilla, että kaikkien noiden ilmiöiden perustana ovat "21. vuosisadan eetterin", kvantti-vakuumin erilaiset olomuodot.

Lentotaidoton
Seuraa 
Viestejä6043

Tuo 3779:n ensimmäinen linkki:

Although the search for similar resonant production of pairs of Standard Model Higgs bosons reported by the ATLAS collaboration has not succeeded yet, our results support the basic physical idea behind this effort.”

Tämä artikkeli on julkaistu 8.1.2016. LHC on jauhanut koko 2016 ja alun 2017:ää. Nyt se on korjaustauolla (uusitaan lähinnä CMS:n ilmaisimia). Odottelemme kesän alkuun, jolloin protonit taas pyörivät koneessa.  Saas nähdä.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6761

Noissa kiinnostava osa itselleni on tuo pinta-ala laki (Area laws for the entanglement entropy). Lähinnä se miten pitkälle se on hatusta heitettyä, eli kukaan ei tiedä mutta arvataan ettei mikään vaikuta koskaan mihinkään, koska muuten menisi simulaatiot pyllylleen.

Sinänsä jos pystyvät tuota tutkimaan supranesteillä, niin ehkä siitä sitten voidaan kokeilla saada jotain kuvaa.  Vai ymmärretäänkö sitä teorioissa hyvin mustissa aukoissa / suprajuoksevuudessa? Ei varmaan?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat