Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005

Kaverini kesämökillä on kevään aikana havaittu kymmeniä kyykkääjiä jotka ovat heräilemässä talvihorroksestaan. Hänellä on kaksi pientä lasta (5v ja 2v) ja on kovin huolissaan pihapiirissä ja sen ympärillä olevista pelaajista.
Mitä keinoja niiden karkottamiseksi on? Toimiiko esim. isojen muurahaispesien siirtäminen jostain muualta? Muurahaiskeot haitannevat kyykkäystä hyvin ja ehkä murkkujen purematkin kiusaavat. Kotiutuuko muurahaisyhdyskunta jos pesän siirtää esim tynnyrissä? Onko kyykkääjilä muita luontaisia vihollisia? Voisiko alueelle istuttaa vähemmän vaarallisia mölkynpelaajia?

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Sivut

Kommentit (32)

Sen ikäisen lapsen, joka ei kyykkääjän vaarallisuutta käsitä, ei ole muutenkaan syytä liikua ilman valvontaa sellaisilla paikoilla joissa kyykkääjät liikkuvat.

Kaupunkien lähiöt ovat suositeltavia asumispaikkoja niille, jotka eivät halua kyykkääjiä nähdä.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Kyykkääjiä voi yrittää myrkyttää. Niihin tehoavat useat eri myrkyt, kuten DDT, Raid, arsenikki tai muut vastaavat. Myrkkyä voi tosin kulua valtavia määriä koko kyykkääjäpopulaation hävittämiseksi, ja kalliiksikin se tulee. Ehkä muutaman isoimman kyykkääjäyksilön lopettaminen kiväärillä tai pyydystäminen jalkaraudoilla karkottaa loput yksilöt. Myös kyykkääjän raadon ripustaminen alueelle saattaa karkottaa muita kyykkääjiä.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Kyykkäämisessä on erittäin tärkeää tukea selkä painonnostovyöllä.

Muuten selkä voi vaurioitua jo yhdestä kyykkäyksestä
ja siinä vaiheessa ei enää myrkytkään auta.

Jos tuntuu, ettei oikein kulje, täytyy syödä enemmän jauhoja.
Niitä saa bodybuilding-puljuista, jos pätäkkää löytyy.

Aatos
Eikös tuo kyykkääjäviha ole peruja raamatusta?

En usko, että vielä Jeesuksien aikoihin harrastettiin painonnostoa ylipäätänsä.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Kyykkääjien nahka on valitettavan huonolaatuista, joten kyykkääjien metsästys ei ole taloudellisesti kannattavaa. Myöskään kyykkääjien yliajaminen mökkitiellä ei ole suotavaa, koska yliajettu kyykkääjä on sangen epämiellyttävä näky ja törmäyksessa voi myös auto kärsiä lieviä vaurioita. Kyykkääjien elinolosuhteita voi yrittää huonontaa ja näin karkottaa kyykkääjät alueelta. Usein kyykkääjien reviireillä on havaittu puunpätkiä, joita kyykkääjät usein kanniskelevat mukanaan. Mikäli kaikki puusto hävitetään useiden neliökilometrien alueelta, loppuu kyykkääjiltä elintärkeä puumateriaali ja tätä kautta niistä voidaan ehkä päästä eroon.

Edit: Tässä luonnonvaraisia kyykkääjiä http://www.kyykkaliitto.fi/

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Huijui

Kyykkääjäpopulaatioiden suuri määrä alkaakin olla jo valtakunnanlaajuinen ongelma. Eihän tässä kohta uskalla tiellä liikkua, kun saattaa kyykkääjälauma käydä kimppuun. Moni koirakin on kotipihallaan joutunut kyykkääjien saaliiksi.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30482
Liittynyt16.3.2005
Kosh
Toimiiko esim. isojen muurahaispesien siirtäminen jostain muualta? Muurahaiskeot haitannevat kyykkäystä hyvin ja ehkä murkkujen purematkin kiusaavat.

Muurahaiset ovat tehottomia, mutta muutaman ison maa-ampiaspesän siirtäminen pelikentälle kaivettuihin kuoppiin pitävät kyykkääjät loitolla.

Mikäli ison maa-ampiaspesän siirto-operaatio päättyy siirtäjän sairaalakeikkaan, voi ratkaisua hakea kaupallisina tuotteina saatavista kesymehiläisistä. Muutama pesäpönttö strategisiin kohtiin pelikentälle hillinnee sekin pelihaluja. Bonuksena saa syksyllä hunajaa.

PS. Mehiläishoitajien liitto ei takaa mehiläisten lapsiturvallisuutta. Myöskään ampiaiset eivät ole tunnettuja lapsiystävällisyydestään.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Perkeleen inhimillinen erehdys on ymmärrettävää. Näiden kahden lajin nimi on hämäävän samanlainen. Kuitenkin nämä painonnostajakyykkääjät ovat aivan harmittomia otuksia, ainakin varsinaisiin kyykkääjiin verrattuna. Monesti on vainottu erehdyksessä harmittomia painonnostajia, kun varsinaiset kyykkääjät ovat saaneet kasvattaa populaatiotaan kaikessa rauhassa. Siksipä on paikallaan kerrata lajeille ominaiset piirteet. Painonnostajakyykkääjät ovat huomattavasti rotevampirakenteisia ja liikkuvat enimmäkseen yksikseen. Varsinaisille kyykkääjille on tunnusomaista äkkinäinen säntäilevä liikehdintä, sekä parvissa eläminen.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Euphemos
Jaa sellaiset lähiöt kuin Hervanta?

Hei Hervannassa ei ole mitään vikaa, jos ei liiku ulkona kello 21:n jälkeen tai puhu kenellekään jota ei tunne

Marssilainen
Painonnostajakyykkääjät ovat huomattavasti rotevampirakenteisia ja liikkuvat enimmäkseen yksikseen. Varsinaisille kyykkääjille on tunnusomaista äkkinäinen säntäilevä liikehdintä, sekä parvissa eläminen.

Painonnostajakyykkääjät tunnistaa myös pullottavasta otsasuonesta, ja siitä että heillä on usein kurat housuissa. Housut ovat joko tiukat, tai sitten telttamaiset. Kaikenlaiset kyykkääjät saa häädettyä sytyttämällä kyykkäysalueelle nuotio, ja soittamalla Kari Rajamäelle puhelu, jossa täytyy mainita ainakin sanat "tulipalo", "anarkistijuhlat" ja "rähinä". Kari lähettää sitten siviilien pieksemiseen erikoistuneen mellakkapoliisin falangin paikalle.

Pulveri-kyykkääjästä vaarallisen tekee sen äkkipikaisuus.

Päällekarkausta kuitenkin edeltää yleensä töksähtelevä mörinä
ja suonikkaan ihon punoitus.
Tämän vaiheen aikana kannattaa perääntyä hitaasti selkä menosuuntaan päin.
Silmiin katsominen on erittäin provosoiva ele, jota tulee välttää viimeiseen asti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat