Seuraa 
Viestejä14139

[size=150:33fjkbm9]Suomessa harvinainen mellakointi kielii pettymyksestä ja katkeruudesta[/size:33fjkbm9]

Lainvalvojat yllättyivät vastarinnasta, joka kohdistui aina luotettavuudesta arvostettuihin palo- ja poliisiviranomaisiin. He ovat peruspilareita, joille suuri kansa soisi enemmän yhteiskunnan varoja, mutta poliitikot eivät ole lämmenneet ajatukselle. Mellakointi on Suomessa harvinaista ja se järkytti uutisoinnin ja poliitikot.

Missä on vika, kun ihmiset nousevat vastaan niitä kohtaan, joihin arvostus on kulminoitunut? Mellakka on yksinkertaisesti viesti pahoinvoinnista, josta saatoimme nähdä nyt jäävuoren huipun. Suomessa ei likikään ole kaikilla niin hyvin kuin annetaan ymmärtää. Edelleen täytyy muistaa, että jotkut pienryhmät saattavat väärin perustein ajaa päämääriään aiheuttaen pelkästään sekaannusta.

Epätasapaino tulojen jakaumassa, sekä tietämys ansiottomasta ansainnasta ja ostovoiman keskittymisestä nostavat kapinahenkeä kansalaisissa. Jatkuvasti uutisoidut jättioptiot, johtajiston ylettömät palkankorotukset, työpaikkojen siirrot ja pakkomestaus YT-alttareilla eivät nosta yhteishenkeä kansalaisissa. Tietämys on noussut tänään niin suureksi, että piilottelu ei enää onnistu kuten vuosikymmeniä sitten. Oikeuden päätökset, jotka vapauttavat todisteiden puutteessa "kansalaisten mielestä ilmiselviä talousrikollisia" nauttimaan kätkettyjä omaisuuksia ei herätä myöskään luottamusta. Tosiasia on, etteivät läheskään kaikki talousrikokset edes nouse tutkimuksiin. Poliiseja on yksinkertaisesti liian vähän tutkimuksiin.

Kansakunta on ominaisimmillaan silloin, kun se kokee yhtenevyyttä ja keskinäistä taistelutahtoa ulkoisia ongelmia vastaan. Nyt osa kansalaisista kokee ongelmia sisäsyntyisesti ahneudesta, piittaamattomuudesta, omanapaisuudesta ja kyvyttömyydestä johtajistolta nähdä alaisiaan tiimiosasena yhteisessä tuotannossa. Peruskansalainen on unohdettu ja turhautunut. Varsinkin nuori on kokenut osallistumattomuutta, väkivaltaista kotia, juoppoa isää tai äitiä. Nuorista liian suuri osa yksinkertaisesti tiedä mitä he tekisivät. Henki on katoamassa Suomi-laivasta, meillä ei ole luottamusta herättäviä kansanjohtajia, tai jos onkin, niin liian vähän.

Omanapainen pikkunokkeluus tulonjaon epäsuhteessa ajaa verestävää vastakkainasettelua. Ihmiset tietävät, että kukaan ei ole kymmen- jopa satakertaisen palkan arvoinen. Kaikki suomalaiset tietävät logistisoituneen yhteiskunnan muodostuvan osasista, joilla on oma arvonsa ja osuutensa kansantaloudessa. Yksinkertaisesti liika ahneus on ylittämässä kipupisteet.

Voivottelu ei auta itse tapahtumaan, vaan takana oleviin syihin tulee kiinnittää huomiota. Makasiinimellakat olivat pientä näpertelyä ja itseprovosoitumista. Epätoivoinen mellakointi Suomessa tiedolla, että järjestys tulee kuitenkin paikalle, viestittää tekijöidensä vaihtoehdottomuuden. Nyt ovat pioneerit liikkeellä ja he saivat huligaanien leiman. Laajemmat kansanosat eivät Suomessa lähde liikkeelle kuin äärimmäisessä hädässä, mutta laittomatkin toimet voivat saada kansalaisissa hiljaista hyväksyntää, koska vinouttavat ongelmat ovat useissa peruskodeissa jo arkipäivää. Epätoivo yksilössä laukaisee joukossa harkitsemattomasti liikkeelle sellaista mitä ei yksin koskaan tekisi. Alkoholillakin on rohkaiseva vaikutus toimiin, mistä muutoin tietää rangaistuksen tulevan. Lisäksi nuori-ihminen on oikeasti huolissaan huomisesta.

Pahaolo leviää ja välinpitämättömyys seurauksista laajenee. Hädänalaisia välittömästi herkkiä ihmisiä ajautumaan laittomiin mielenilmauksiin on paljon enemmän kuin nähdään. Suomi on jakautunut kahtia. Suomessa menee monien tilastojen mukaan paremmin kuin koskaan ja se tuudittaa sokeutta nähdä yhteiskunnan varjoisalle puolelle. Suomalainen on uskollinen kansalainen, joka on vannonut aina poliisin järjestysvaltaan. Suomalainen arvostaa poliisia ja mellakat eivät ole kohdiste poliiseihin eikä palomiehiin, pahaolo vain purkautui johonkin ohjatusti. Mellakoiden takana on aina harvinaisen vähän aktiiveja, jotka lietsovat tarkoitushakuisesti osallistujia. Pienmellakka oli tärkeä muistutus muutoksesta. Yhteiskunnan päättäjien tulee oikeasti tulla kansan pariin ja nähdä hätä kymmenissä tuhansissa kodeissa. Hallitus ei ole pelkästään tarkoitettu maksamaan ulkomaan velkaa, tärkeämpää juuri nyt on katsoa kansan joukkoon ja toimia yhteenkuuluvuuden hyväksi.

Hätähuutoenergian käyttö mellakoinnin sijasta voisi mieluummin purkautua kansalaistoimintaan tulevia Eduskuntavaaleja kohtaan. Kansa saa aina näköisensä edustajat Arkadianmäelle. Kansalaisaktivismi yhteisiin asioihin avaa laillisen tien tehdä muutoksia. Mielenilmaukset näyttävästi ja laillisesti ovat kansalaisoikeuksia, joihin poliisi ei puutu. Joukkovoima voi kohdata itselleen omaehtoista yhteenkuuluvuutta, itsehillintää ja huolehdintaa toisistansa ja se on merkki Edustajillemme tulevasta äänestyksestä. Pääministerinkin pitäisi kitkeä syyt mellakoihin. Suurimmat ongelmat ovat vielä edessäpäin ja juuri nyt on aika aloittaa eheyttäminen. Suomalaiset kykenevät hoitamaan yhdessä vaikeatkin ajat.

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (74)

Mikä laittoi suomalaisen kipinöimään Makasiineilla?

Luonnevika yhdistettynä tyhmyyteen ja muutamaan vasemmistolaiseen agitaattoriin. Eihän noilla riehujilla mitään järkevää syytä toiminnalleen ollut, vaikka kuinka saivarreltaisiin. Koko sakki pitäisi pamputtaa sinisenkirjaviksi; muutama erittäin tarpeellinen selkäsauna on niiltä jäänyt saamatta, nyt olisi korkea aika korjata asia.

Jaahas, taas älyttömien ajatusten viemäri vaahtoaa valtoimenaan!

Kirjoittajan olisi kannattanut ottaa sanomalehti käteen tai kuunnella uutisia. Makasiinin tapahtumiin oli kolme syytä:
- suurin osa ihmisiä tuli bailaamaan eikä heillä ollut minkäänlaisia yhteiskunnallisia motiiveja
- osa halusi suojella Makasiineja, koska niiden purkaminen alkaa ensi viikolla. Heilläkään ei ollut noita Luoman vaahtoamia motiiveja.
- kolmas oli sitten prekariaatit. Heidän motivinaan oli hulinoida virkavallan kanssa ja aiemmin olemme heihin törmänneet esimerkiksi itsenäisyyspäivän mielenosoituksissa. Ydinjoukkoa heillä on muutama ihminen ja vappuna nämä onnistuivat varmasti yli odotusten humalaisen ihmismassan vuoksi.

Tässä on heidän webbisivunsa:

http://www.prekariaatti.org/

Mutta, mutta... ei sanaakaan Kiinasta!
Tässähän olisi selvä yhtymäkohta Kiinan lähihistoriaan!
http://images.cac.at/gross/tianmen_massaker.jpg
http://files.blog-city.com/files/M05/10 ... ankman.JPG

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mellakka kertoo aina jostakin muustakin kuin "humalaisesta massasta" jonka "agitaattorit" ovat kiihdyttäneet.

Agitaattori voi ihan vapaasti mennä paasaamaan kapinaa, mutta jos asiat eivät ole oikeasti pahasti perseellään, ei kukaan ala hulinoimaan.

Jokos pistitte merkille, että eilen poliisi taas itki lisää TIEDUSTELUresursseja?

Eli totaalinen kyttäysyhteyskunta, ettei tällaisia "hirvittäviä" mellakoita tapahtuisi.

meikämie
Mellakka kertoo aina jostakin muustakin kuin "humalaisesta massasta" jonka "agitaattorit" ovat kiihdyttäneet.

Agitaattori voi ihan vapaasti mennä paasaamaan kapinaa, mutta jos asiat eivät ole oikeasti pahasti perseellään, ei kukaan ala hulinoimaan.

Jokos pistitte merkille, että eilen poliisi taas itki lisää TIEDUSTELUresursseja?

Eli totaalinen kyttäysyhteyskunta, ettei tällaisia "hirvittäviä" mellakoita tapahtuisi.

Jos mitään parannuksia ei tehdä yhteiskuntaan ja jos mellakat jatkuvat ja pahenevat, niin poliisilla ei oikein ole muitakaan järjellisiä vaihtoehtoja kuin pyytää lisää resursseja.

Mielestäni mellakoinnin sijaan nuoret voisivat tietysti perustaa ihan itse yrityksiä ja ajaa asioita.

Dredex, miten nyt yrityksen perustaminen liittyy pätkääkään tähän?

Jos liittyisikin mielestäsi, niin tottahan toki ymmärrät että vain todella pieni osa ihmisistä voi saada elantonsa yrittäjyydestä? Siihen tarvitaan tuuria, hyvä bisnesidea ja roppakaupalla henkilökohtaisia ominaisuuksia.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Jos kaikki olisivat yrittäjiä on kaksi mahdollisuutta, joko ihmiset olisivat käsityöläisiä ja maanviljelijöitä tai sitten elettäisiin parjatussa sosialismissa.

Lierikki Riikonen

meikämie
Dredex, miten nyt yrityksen perustaminen liittyy pätkääkään tähän?

Jos liittyisikin mielestäsi, niin tottahan toki ymmärrät että vain todella pieni osa ihmisistä voi saada elantonsa yrittäjyydestä? Siihen tarvitaan tuuria, hyvä bisnesidea ja roppakaupalla henkilökohtaisia ominaisuuksia.

Hörönlörön! Henkilökohtaiset synnynnäiset ominaisuudet jakautuvat ihmisillä hyvin tarkkaan tasan. Suurin osa yrittäjistä on aivan samanlaisia tavallisia tallaajia synnynnäisiltä ominaisuuksiltaan kuin esim makasiineilla vappua viettäneet ihmiset.

Yrittäminen vaatii ennenkaikkea vastuunottoa omasta elämästään (ei ole työnantajaa jolle sysätä vastuu omasta toimeentulosta). Lisäksi se vaatii positiivista asennoitumista omaan itseensä ja kovaan työntekoon. Nämä kaksi asiaa eivät ole synnynnäisiä ominaisuuksia, vaan jokainen ihminen päättää näistä itse.

Asenteen ja vastuunkannon puutetta kyllä usein perustellaan huonolla tuurilla, taloudellisella tilanteella, jne jne, mutta nämä ovat on vain tekosyitä.

Ymmärrän hyvin Dredexin pointin. Oman yrityksen perustaminen auttaisi valtavasti myös makasiineilla oleskelleita ihmisiä ottamaan vastuuta itsestään ja muista.

Huomaa mellakoijien asenne henkilökohtaiseen vastuuseen: kun minä täällä mellakoin, niin jonkun MUUN (esim valtion) pitäisi herätä ja ottaa vastuu minun työllisyydestä tai toimeentulosta (järjestää minulle työpaikka, myöntää minulle kansalaispalkka, jne jne).

Vierailija

Mahtoiko tuolla nyt oikeasti mitään kauheaa tapahtua? Tavalliset bileet, jossa osa porukasta provosoitui poliisin pullistelusta, kun olivat kännissä ja notskit paloivat.

Luulisin, että tässäkin on tehty vähän kärpäsestä härkänen. Tosin ehkä tähän joitakin vähäisiä erityispiirteitä liittyy.

Hesarissa oli pikku kolumni, jossa toimittaja kertoi olleensa noissa bileissä mukana, eikä edes tiennyt että käynnissä oli joku mellakka. Ihmetteli vain poistuessaan poliisin kireitä ilmeitä.

lierik
Jos kaikki olisivat yrittäjiä on kaksi mahdollisuutta, joko ihmiset olisivat käsityöläisiä ja maanviljelijöitä tai sitten elettäisiin parjatussa sosialismissa.Kaikkien ei tarvitsekaan olla yrittäjiä, mutta esimerkiksi vaikka ne mellakoijat voisivat vaikka yrittää ennemmin kuin mellakoida. Silloin he toimisivat konkreettisina hyvinvoinnin tuojina, mikä ansaitsisi kunnioitusta ja toisi hyvinvointia ja työpaikkoja.

meikämie
Dredex, miten nyt yrityksen perustaminen liittyy pätkääkään tähän?

Jos liittyisikin mielestäsi, niin tottahan toki ymmärrät että vain todella pieni osa ihmisistä voi saada elantonsa yrittäjyydestä? Siihen tarvitaan tuuria, hyvä bisnesidea ja roppakaupalla henkilökohtaisia ominaisuuksia.

Jos Suomessa on työttämiä tuhansittain, jopa sadoin tuhansin, niin onhan selvää, että ainakin osa heistä voisi koittaa vaikka yrittää ja työllistää muita. Yrittäminen ei toki ole helppoa, mutta ei se ole helppoa kellään muullakaan. Toisaalta jos jollain onkin helppo sauma yrityksessään, niin on niitä saumoja ja mahdollisuuksia sitten muillekin.

Tuuria, hyviä bisnesideoita ja henkilökohtaisia ominaisuuksia on varmasti sen verran ihmisillä, että voi lähteä liikkeelle yrityksen perustamisessa. Vaikka sitten vaatimattomasti ja nöyrästi alussa -> mitään äkkirikastumista ei välttämättä ole luvassa. Toisaalta äkkirikastuneita vastaanhan mellakoijat yleensä ovatkin, joten luulisi että nämä uudisyrittäjät sitten parempina ja sinnikkäämpinä, uutterampina ja kaikin puolin hyvinä kansalaisina saavat yrityksen menestymään, kun ei ole hirveän suuria voitto-odotuksia eikä luxusmukavuuden-haluja.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Dredex

Jos Suomessa on työttämiä tuhansittain, jopa sadoin tuhansin, niin onhan selvää, että ainakin osa heistä voisi koittaa vaikka yrittää ja työllistää muita. Yrittäminen ei toki ole helppoa, mutta ei se ole helppoa kellään muullakaan. Toisaalta jos jollain onkin helppo sauma yrityksessään, niin on niitä saumoja ja mahdollisuuksia sitten muillekin.

Yrittämisen vähyyteen vaikuttaa myös ihmisten luonne. Eurooppalaiset yleensäkin välttävät riskien ottoa elämässään, myös taloudellisten. Täällä halutaan elää turvallisessa lintukodossa. Sitä kansalaispalkkavaatimuksetkin edustavat ja jo nyt sosiaaliturvan kehittyminen pidemmälle, kuin vaikkapa Amerikoissa. Tosin sitä joidenkin toimesta halutaan murentaa uusliberalististen oppien mukaan. En usko että Euroopan kansalaiset tähän pitkällä tähtäimellä suostuvat. Siitä on merkkejä näkyvissä jo nyt. Kun teknistyneessä yhteiskunnassa palkkatyötä ei riitä kaikille ja se on jo hyväksytty ja ihmiset ovat tajunneet että kuka tahansa voi joutua työttömäksi ja milloin tahansa vaaditaan parempia ja kattavampia turvaverkkoja, myös vanhuuden turvaa.

"Eurooppa ei hyödynnä yrityspotentiaaliaan täysimääräisesti. Äskettäisen Eurobarometrin mukaan eurooppalaiset työskentelevät mieluummin toisen palveluksessa kuin toimivat itsenäisinä ammatinharjoittajina, kun taas Yhdysvaltain kansalaisista kaksi kolmasosaa haluaa toimia yrittäjinä.

Euroopan tilastot yritystoiminnan aloittaneista jäävät kauas jälkeen Yhdysvalloista. Keskimäärin 4,5 prosenttia EU:n kansalaisista - vaihdellen Yhdistyneen kuningaskunnan yli kuudesta prosentista Ranskan alle kahteen prosenttiin - on joko ryhtynyt toimiin yrityksen perustamiseksi, jo perustanut yrityksen tai ottanut yrityksen haltuunsa viimeisten kolmen vuoden aikana. Yhdysvalloissa vastaava luku on 13 prosenttia. Yrityksen perustettuaan amerikkalaiset yleensä laajentavat toimintaansa eurooppalaisia enemmän."

Lierikki Riikonen

Ranskaksi yrittäjä on "entrepreneur"

Tätä termiä on lanseerattu Suomeenkin sivistyssanana.

Suora käännös siitä on "välistävetäjä" tai "välistäottaja".

Yrittäjänä on hankala menestyä, jos ei ole taipumusta hyväksikäyttää häikäilemättömästi toisia.

Toki on rehtejä ja reilujakin yrittäjiä, mutta jo tähän ketjuun tulleet kommentit"jos olet työtön, perusta yritys" todistavat, että yrittäjämyönteiset ihmiset ovat sydämettömiä ja itserakkaita kakkiaisia, jotka kuvittelevat että he ovat jotenkin toisia parempia. Ottaneet vastuun elämästään! Ja paskanmarjat. Minusta yrittäjyys ja 16 h työpäivien teko on säälittävää vastuun PAKOILUA ja tyhmää. Sellaisiin työehtoihin eivät edes orjat suostuisi. Pahinta tässä on, että nämä elämättömät luuserit haluaisivat kurjistaa muidenkin elämän samalle tasolle. Turha valittaa, jos rakastaa rahaa niin paljon, että on halua raataa sen eteen.

Kyllä minäkin itseni elätän, mutta en kyllä ala yrittäjäksi, siinähän voi saada vaikka liberalistikapitalismin tartunnan. Ottaa päähän sekin, että joka puolella on yritttäjyyspropagandaa tarjolla aina Salatuista Elämistä lähtien.

lierik

Yrittämisen vähyyteen vaikuttaa myös ihmisten luonne. Eurooppalaiset yleensäkin välttävät riskien ottoa elämässään, myös taloudellisten. Täällä halutaan elää turvallisessa lintukodossa. Sitä kansalaispalkkavaatimuksetkin edustavat ja jo nyt sosiaaliturvan kehittyminen pidemmälle, kuin vaikkapa Amerikoissa. Tosin sitä joidenkin toimesta halutaan murentaa uusliberalististen oppien mukaan. En usko että Euroopan kansalaiset tähän pitkällä tähtäimellä suostuvat. Siitä on merkkejä näkyvissä jo nyt. Kun teknistyneessä yhteiskunnassa palkkatyötä ei riitä kaikille ja se on jo hyväksytty ja ihmiset ovat tajunneet että kuka tahansa voi joutua työttömäksi ja milloin tahansa vaaditaan parempia ja kattavampia turvaverkkoja, myös vanhuuden turvaa.

"Eurooppa ei hyödynnä yrityspotentiaaliaan täysimääräisesti. - -

Mielestäni sosiaaliturvan ei tulisi olla turhan byrokraattinen eikä sellainen jota voi hyväksikäyttää, joten siinä mielessä selkeä kansalaispalkka olisi parempi. Mutta jos ihmiset haluavat kansalaispalkan, niin jälleen kerran: Asioita voi ja saa ajaa demokraattisesti, mellakoimisen sijaan esimerkiksi. Toisaalta yrityksiä tarvitaan muodossa tai toisessa, ja jos olemassa olevat yritykset ovat jo jonkun muun omistuksessa ja päätäntävallassa, niin on ihan vaapata perustaa omia yrityksiä, joiden siipien suojassa saa olla kuin lintu kodossa. Maailma toki teknistyy, mutta ei kannata nähdä sitä esteenä vaan potentiaalina.

Ehkä asennemuutosta lopulta tarvitaan. Toisaalta mikä asenne se mellakka-asenne sitten on? Turvallista lintukotoilua? Rohkeutta näyttäisi riittävän, joten ei muuta kuin onnea tulevaisuuden uusille yrittäjille.

Aweb
Mahtoiko tuolla nyt oikeasti mitään kauheaa tapahtua? Tavalliset bileet, jossa osa porukasta provosoitui poliisin pullistelusta, kun olivat kännissä ja notskit paloivat.

Luulisin, että tässäkin on tehty vähän kärpäsestä härkänen. Tosin ehkä tähän joitakin vähäisiä erityispiirteitä liittyy.

Hesarissa oli pikku kolumni, jossa toimittaja kertoi olleensa noissa bileissä mukana, eikä edes tiennyt että käynnissä oli joku mellakka. Ihmetteli vain poistuessaan poliisin kireitä ilmeitä.

Minäkin rupesin äsken miettimään tuota mahdollisuutta.

Ei ehkä tapahtunut mitään merkittävää. Vain erä Vappuna tapahtunut
vuorokauden tapoihin sopiva hulina.

Sitä kuitenkin jostakin syystä hierotaan nyt suuremmaksi, kuin Tuntematon-eepoksen Salon saapasta, tai kuin 1949 Kemin ns. kapinaa.

meikämie
- -
Yrittäjänä on hankala menestyä, jos ei ole taipumusta hyväksikäyttää häikäilemättömästi toisia.Jos on kaksi yrittäjää, toinen vetää välistä enemmän kuin sielu sietää ja toinen ei, niin kumman asiakkaaksi menisit? Vedättäjän vai rehellisen? Rehelliset yrittäjät saavat enemmän asiakkaita ja menestyvät.

meikämie

Toki on rehtejä ja reilujakin yrittäjiä, mutta jo tähän ketjuun tulleet kommentit"jos olet työtön, perusta yritys" todistavat, että yrittäjämyönteiset ihmiset ovat sydämettömiä ja itserakkaita kakkiaisia, jotka kuvittelevat että he ovat jotenkin toisia parempia. - -Kommentit eivät ole rajoittuneet pelkästään "jos olet työtön, perusta yritys" -tasolle. Kyse on siitä, että jos olemassa olevat yritykset eivät kelpaa, niin voithan aina perustaa oman. Tai jos et halua perustaa yritystä, voithan aina lähteä mukaan politiikkaan vaikuttamaan asioihin. Ei hyvinvointi sillä synny, että mellakoidaan ja poltetaan kaikki maan tasalle.

meikämie

Ottaneet vastuun elämästään! Ja paskanmarjat. Minusta yrittäjyys ja 16 h työpäivien teko on säälittävää vastuun PAKOILUA ja tyhmää. Sellaisiin työehtoihin eivät edes orjat suostuisi. Pahinta tässä on, että nämä elämättömät luuserit haluaisivat kurjistaa muidenkin elämän samalle tasolle. Turha valittaa, jos rakastaa rahaa niin paljon, että on halua raataa sen eteen. Kyllä minäkin itseni elätän, mutta en kyllä ala yrittäjäksi, siinähän voi saada vaikka liberalistikapitalismin tartunnan. Ottaa päähän sekin, että joka puolella on yritttäjyyspropagandaa tarjolla aina Salatuista Elämistä lähtien.

Jos yrittäjät tekevät 16 h työpäiviä, niin miksi heidän pitäisi sitten luovuttaa omaisuuttaan hyvää hyvyyttään muille? Sitäpaitsi Suomessa on niin kova verotus, että yrittäjien on lähes pakko tehdä 16 h työpäiviä, koska kaikesta toimesta menee myös työttömien elättämiseen ja muihin sosiaalikuluihin rahaa. Jos muutkin yrittäisivät, niin yksittäisten yrittäjien olisi helpompaa. Ja 16 h työpäiviä tekevä yrittäjä ON ottanut vastuun omasta elämästään - vaikkakin sitten yrittämällä. Ja väitän, että yrityksen pyörittämisessä ei tarvitse tehdä 16 h työpäiviä aina - etenkään jos ei halua tulla luxusrikkaaksi.

Dredex, kun elämän täytyy olla muutakin kuin työntekoa. Sitä tarkoitin vastuun pakoilulla. Jos tekee ympäripyöreätä päivää, ei jää paljon aikaa parantaa ihmiskuntaa tai kasvattaa edes lapsiaan.

Tietenkin yrittäjäkin on alalleen kerran lähdettyään pakkoraossa. Jos ei yritys muuten menesty, niin sitten on painettava pitkää työpäivää. Mutta tämä riski kuuluukin yrittäjälle. Siitähän yrittäjyydessä on kyse, koska jos homma menee hyvin, voi myös päästä kissanpäiville elämään työntekijöidensä työn tuotolla.

Ihan samat verot yrittäjillä on kuin muillakin suomalaisilla. Siinä ei ole mitään epäkohtaa.

En minä mellakointia puolustan, kunhan vaan vastustan niiden luokittelemista vasemmistoagitaattoreiden aikaansaannokseksi. Agitaattorit eivät ole ikinä saaneet aikaan mitään, jolle ei syy olisi ollut vallanpitäjissä.

Tosin tämä "mellakkahan" oli lähempänä vappuhulinointia kun todellisat "kapinaa". Sekin tuntuu Ilkalta ja muiltakin unohtuvan.

Nyky-yhteiskuntaa on hankala muuttaa poliitikkona. Valtajärjestelmää on lähes mahdoton murtaa, kun joukkovoimalalkaan ei enää pysty uhkaamaan, kun modernit väkivaltakoneistot ovat niin mahtavia. Jos taas lähtee mukana vanhoihin valtaryhmiin, niin ei niiden sisällä saa mitään muutosta kovin helpolla aikaiseksi.

Todennäköisesti nuo riekkujat eivät kommunismista tiedä yhtään mitään - tärkeintä on olla mukana jossain "kovassa" jutussa ja hankkia itselleen ns. katu-uskottavuutta.
Vai olivatko ne kommunisteja ne oululaislapset, jotka koulun alkamisen alla päättivät pistää palasiksi kaupungin ikkunoita yms?

Yrittäjyydestä keskustelin taannoin pitkään erään pienyrittäjän kanssa. Häkellyin, kun hän esitti ja perusteli sitovasti, että yrittäjyyden suosio on sitä suurempi, mitä kehittymättömämpi on yhteiskunta. Mutta näinhän se taitaa kyllä ollakin...

meikämie
Dredex, kun elämän täytyy olla muutakin kuin työntekoa. Sitä tarkoitin vastuun pakoilulla. Jos tekee ympäripyöreätä päivää, ei jää paljon aikaa parantaa ihmiskuntaa tai kasvattaa edes lapsiaan.Niin, elämässä täytyy olla muutakin kuin työntekoa. Ja työtäkin on tehtävä.

meikämie

Tietenkin yrittäjäkin on alalleen kerran lähdettyään pakkoraossa. Jos ei yritys muuten menesty, niin sitten on painettava pitkää työpäivää. Mutta tämä riski kuuluukin yrittäjälle. Siitähän yrittäjyydessä on kyse, koska jos homma menee hyvin, voi myös päästä kissanpäiville elämään työntekijöidensä työn tuotolla. Ihan samat verot yrittäjillä on kuin muillakin suomalaisilla. Siinä ei ole mitään epäkohtaa.Aivan, jos yrittäjä pakkoraossa tekee 16 h työpäiviä, niin se on riski, jonka yrittäjä on ottanut. Mutta ei riski pienene sillä, että syytetään yrittäjiä itsekkäiksi. Ja yrittäjäthän ovat niitä, jotka luovat työpaikkoja, koska ei missään kommunismissakaan kerran eletä. Eli jos halutaan työpaikkoja, niitä on luotava, jos niitä kukaan ei luo. Ei yrittäjien ole pakko painaa 25 tuntisia työpäiviä yrittääkseen luoda vieläkin ja vieläkin enemmän työpaikkoja. Sen sijaan muut voivat ryhtyä yrittämään. Toisaalta jos joku yrittäjä sitten selviytyy pakkoraosta ja pääsee niille kuuluisille ansaituille kissanpäiville, niin eikö olisi silloin ristiriitaista ottaa yrittäjältä palkkiota pois - palkkiota joka tuli riskin ottamisesta? Sen sijaan jokainen saa ihan vapaasti vaikka perustaa yrityksen, joka ei palkitsekaan omistajaa vaan käyttää rahoja vaikka työllistämiseen.

meikämie

- - Nyky-yhteiskuntaa on hankala muuttaa poliitikkona. Valtajärjestelmää on lähes mahdoton murtaa, kun joukkovoimalalkaan ei enää pysty uhkaamaan, kun modernit väkivaltakoneistot ovat niin mahtavia. Jos taas lähtee mukana vanhoihin valtaryhmiin, niin ei niiden sisällä saa mitään muutosta kovin helpolla aikaiseksi.

Ja valtahan on kansalla. Aina voi perustaa uusia ryhmiä, jos vanhat eivät ole sopivia omaan makuun.

Kuka sitä yhteiskuntaa ja sossutukilaisia elättää, ellei veroa maksavat yritykset ja niiden työntekijät?

Vai vielä sortajia

Käsittämätöntä kommunistista potaskaa koko kansalaispalkkahihhulointi.

Jatketaan mieluummin lapsilisän maksamista niin kauan, että opiskelut on kohtuuajassa suoritettu.

Ennen opiskeluja varten otettiin opintolainaa, joka maksettiin takaisin työelämään siirryttyä. Se motivoi opiskelemaan ja hakemaan töitä.

Nyt voi nippa nappa kitkutella asumis- ja opintotuella. Ja sitten itketään, kun on paha olla. Moni opiskelija on täysin haluton ottamaan opintolainaa ja sijoittamaan siten omaan tulevaisuutensa elääkseen kohtuullisesti opintojensa ajan ja saadakseen ammatin. Pullamössösukupolvea.

Ilman työntekoa tai työhön tähtäävää opiskelua ei veronmaksajat kauaa jaksa lusmuja elättää.

Siteeraan George Thorogoodia: "Get a haircut and get a real job!"

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
stallari
Todennäköisesti nuo riekkujat eivät kommunismista tiedä yhtään mitään - tärkeintä on olla mukana jossain "kovassa" jutussa ja hankkia itselleen ns. katu-uskottavuutta.
Vai olivatko ne kommunisteja ne oululaislapset, jotka koulun alkamisen alla päättivät pistää palasiksi kaupungin ikkunoita yms?

Yrittäjyydestä keskustelin taannoin pitkään erään pienyrittäjän kanssa. Häkellyin, kun hän esitti ja perusteli sitovasti, että yrittäjyyden suosio on sitä suurempi, mitä kehittymättömämpi on yhteiskunta. Mutta näinhän se taitaa kyllä ollakin...

Oululaislasten hulinoinnista ei mitään rytäkkää seurannutkaan. Poliisi ei puuttunut ennemälti rynnäkköjoukoillaan tilanteeseen. Katsoivat sen viisaimmaksi siinä tilanteessa ihmisten turvallisuuden ja tilanteen pahenemisen estämiseksi. Valokuvia ottivat runsaasti. Kun uteliaisuuttani ajelin, asiasta kuultuani, katselemaan miltä näyttää, oli kaupunki autio ja tyhjä. Lasinpalatkin oli siivottu pois ja rikotut ikkunat peitetty lastulevyillä tai vanereilla.

Pakkohan se on yrittää jos ei työtä eikä sosiaaliturvaa ole, hyvänä esimerkkinä nyky Venäjän mummokatukauppiaat ja torimyyjät jotka yhteiskunnan luhistuttua 90 luvun alussa, jäivät käytänössä ilman ansaittuja eläkkeitään. Yrittäminen on Venäjällä suosiossa nyt. Tervetuloa kapitalismin armohelmaan!

Lierikki Riikonen

Dredex
Jos yrittäjät tekevät 16 h työpäiviä, niin miksi heidän pitäisi sitten luovuttaa omaisuuttaan hyvää hyvyyttään muille?.

Mikäli veroja ei perittäisi, luovuttaisiko yrittäjä vapaaehtoisesti tulojaan vähempiosaisten terveydenhoitoon, vähävaraisten nuorten koulutukseen tai muihin altruistisiin tarkoituksiin?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat