Seuraa 
Viestejä1478
Liittynyt10.3.2016

Minulla on tavallinen nykyaikainen televisio mutta ei riitä antennijohto olohuoneeseen. Minulla on useiden metrien pituinen antennijohto kuitenkin ja vaikka se johto on vain telkkarissa kiinni ja toinen pää vapaana niin kuva näkyy silti melkein. Laittamalla sen jännästi lämmityspatterin väliin, kuvaa saa näkymään vaihtelevalla menestyksellä ihan hyvinkin. Mietin että olisiko tähän hätään mahdollista askarrella siihen antennijohdon kärkeen jonkinlaista antennin tapaista esim alumiinifoliosta ja pahvista? En tiedä minkä muotoinen sen pitäisi olla ja voisiko se auttaa jotakin. Ajattelin nyt siis tähän hätään väliaikaista ratkaisua kun en jaksa käydä ostamassa pidempää johtoa enkä ehkä haluakaan jos sen kuvan saisi toimimaan tuollaisella. Säästäisi siinäkin pari euroa..

Kommentit (13)

Vierailija

Siis se siellä patterin välissä tuottaa pätkivää kuvaa joka ajoittain näkyy joillakin kanavilla hyvin mutta kohta taas ei. Tämä on vähän siinä ja siinä että ei se paljoa vaatisi välttämättä.. on kai tuo lähetysasema niin lähellä.

Vierailija

Hei kiitos jansetti tuo linkin systeemi oikeasti toimi. Aikaa meni ehkä 10 min. Hyvin näkyy kaikki nyt ilman mitään ongelmia.

Vierailija

En meinaa ihan edes uskoa että tuo toimii näin hyvin, on se jännä. Niin helppoa. Olisi pitänyt selvittää jo aikaisemmin. 

Gemini
Seuraa 
Viestejä1463
Liittynyt20.12.2013

Minä rakensin itselleni reilut 10 vuotta sitten perhosantennin, oli myös helppo tehdä ja toimi hyvin. Niin ja tein niitä aika pajon ja möin taloyhtiön mummeleille.

Hanu Tansku
Seuraa 
Viestejä37
Liittynyt26.2.2017

Mihin tällä pyritään, säästöön vai mitä ihmettä moinen homma kun ei ole takuuta edes, näkyykö kaikki tai yleensäkkään mitään.

En todellakaan ymmärrä..?

Strange lover

Punde
Seuraa 
Viestejä2041
Liittynyt13.12.2016

Ei tuossa tarvita edes tuota alumiini-foliota, kuorii vain sitä antennijohtoa tarvittavan mitan ja pyöräyttää kotelon ympäri.
Hertta voi käydä ostamassa motonetistä tai litlistä 20€:lla samanlaisen kiinassa tehdyn antennin.
Muovinen kuori vain muotoiltu trendikkääksi.
Tuossa diy-antennissa vai mielikuvitus ja sorminäppäryys rajoittavat antennin muotoilun kauneutta.

Vierailija

Punde kirjoitti:
Ei tuossa tarvita edes tuota alumiini-foliota, kuorii vain sitä antennijohtoa tarvittavan mitan ja pyöräyttää kotelon ympäri.

Mutta kuoriminen on vaikeata niin pitkältä matkalta. Jos se onnistuu niin olisi tosiaan vielä parempi.

Vierailija

Onko tuo muotoilu sitten ihanteellinen digilähetysten sieppaamiseen vai onko se vain yksinkertaisin mahdollinen antennin tapainen ratkaisu joka toimii? Onko digi ja analogisten lähetysten välillä jotain eroa antennin optimaalisuuden kannalta? 

H.Tanska
Seuraa 
Viestejä369
Liittynyt29.8.2015

Lisää  Pellejä.

Nimimerkkiä Teme565 käyttävä rakentelija on valmistanut itselleen varsin pätevän oloisen, sisäkäyttöön soveltuvan digi-tv antennin nollabudjetilla.

Toimii varmasti ainakin paremmin, kuin USB-digivirittimen kanssa toimitettu miniantenni!

Donald Trump President of the United States of America

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat