Seuraa 
Viestejä1356

Kommentit (4)

käyttäjä-3779
Seuraa 
Viestejä1782

JyriT. antoi kiinnostavan linkin protoniin liittyvistä kysymyksistä, joista maallikoille harvemmin edes kerrotaan:

https://www.sciencenews.org/article/theres-still-lot-we-dont-know-about-...

Mitä syvemmälle protonin olemukseen on tunkeuduttu, sitä monimutkaisemmalta se näköjään näyttää. Protonissa ikään kuin tiivistyy kaikkialla luonnossa oleva, toistaiseksi usein piilevä ongelmavyyhtien kokoelma.

Näkemys, jonka mukaan kaikki olevainen onkin vain informaatiokomplekseja, ei tätä nykyä selitä mitään esimerkiksi protonin rakenteesta ja toiminnasta, mutta se saataisi ehkä tarjota viitekehyksen, joka tekisi protonin ja ylipäänsä materian monimutkaisuuden olemassaolon periaatteessa luontevaksi tiedostaa.

http://www.space.com/29477-did-information-create-the-cosmos.html

Mitä sitten informaatio pohjimmiltaan on? Kvantti-informaatioteorian professori Vlatko Vedral esittää, että informaatiosta puhuttaessa pitäisi käyttää mielikuvitusta. Yritin huvikseni tätä ja hahmottelin paria lähdettä soveltaen materiaalisen maailman hypoteettiset syntytapahtumat alusta tähän hetkeen.  Alkeellinen hahmotelmani ei tietenkään selitä mitään, mutta tekee kaiken luonnossa informaatiosta koostuvina objekteina helpoksi käsittää suunnattoman monimutkaisiksi..

 https://www.ursa.fi/blogi/elaman-keitaita/mista-kaikki-alkoi/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Eusa
Seuraa 
Viestejä16633

Eräskin hypoteesi minulta tietysti löytyy... 😀

Esim. tällainen. Big bangissa muodoistui alkeishiukkasia, erkaleita, jotka saivat pallogeometrisesti laajenevassa kaikkeudessa sijaintinsa mukaisen Paulin eksluusiovaiheen, joka tarkoitti sitä, että hiukkaset tunnistivat vierekkäisinä toisensa ja kiihdyttivät laajenemista. Hiukkaset myös liikkuivat liukkaasti. Ensin oli 1-ulotteinen tau-epookki. Kun tuli ahdasta, siirryttiin kohtisuoraan 2-ulotteiseen myoni-epookkiin ja lopulta 3-ulotteiseen elektroni-epookkiin. Muodostui ikosaedriperiaatteen mukaisia kärkikohtioita, joissa erkaleet ehtivät ensinnä pisimmälle. Paulin eksluusiovektori säilytti kausaalisuuntansa ja 120 astetta kaikkeutta kierrettyään kolme tasapainoisesti eri eksluusiovaiheessa olevaa erkaletta löysi toisensa ja heikentyneen poistovoiman myötä ryhtyivät kvarkeiksi muodostaen solmuisen protonin.

Ennusteita:
- kaikkeudesta voisi löytyä jäänteitä https://en.m.wikipedia.org/wiki/600-cell -verkostosta
- protonin sisärakenteen havaitseminen on hyvin epämääräistä, koska kolmasosa eksluusiovaihe-ero jatkuvasti
- käytännössä voisi hajota vain romahtavissa bb-käänteisissä olosuhteissa
- kvarkit voisivat olla geometrisesti tunnistettavissa tau- ja myoni-tyyppisiksi

Avoimella mielikuvituksella hypotetisoitua. 😉

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat