Seuraa 
Viestejä6418

Hankin kokeeksi Moi-mobilen laajakaistaliittymän, jossa 6€ hintaan saa 4 gigatavua dataa. Otin sen käyttöön eilen. Yllätys oli suuri, kun parin nettilehden (Iltalehti ja iltasanomat) pintapuolinen selaus (etupäässä otsikoita ) kasvatti nettisaldoa yli 0,5GB. Aloin ajatella, että tässä täytyy olla huijaus. Ei kevyt netin selaus voi kuluttaa noin paljon dataa.

Hankin Microsoftin kauppasivulta Network data-nimisen ohjelman, jolla saa kaivettua Windowsin tallentaman datakäytön eri ajanjaksoilla. Windows näyttää tallentavan datakäyttöä melko pitkältä ajalta, ilmeisesti tuosta uudesta Winows-10 versiosta lähtien, jonka sain viime viikolla.

Yllätys oli suuri, kun huomasin, että todellisella datakäytöllä ja Moimobilen datalaskurilla ei ole mitään yhtäläisyyttä. Laskuriin arvotaan datakäyttöä sopivasti, jolla pakotetaan ostamaan lisädataa. Alle vuorokaudessa kertynyt jo melkein 1,7GB dataa.

Aiemmin minulla oli puhelimessa Moi-mobilen kortti, mutta ehkä puhelinkäytössä eivät uskalla huijata niin paljon, kuin mitä tietokoneen modeemikäytössä. Onko muilla samoja kokemuksia. Kannatta ladata esim. tuo yllämainittu ohjelma, joka seuraa datakäyttöä ja myös kaivaa Windowsin tallentavan datakäytön.

Sivut

Kommentit (20)

ovolo
Seuraa 
Viestejä6418

Moimobilen datalaskurin hurja laukka on näköjään muuttunut verkkaiseksi laahustamiseksi, kun aamupäivällä ilmoitin datalaskurilla huijaamisesta todisteiden kera. Mutta eivät ole vielä muuttaneet jo rosvottua dataa oikeaksi. Yläkuvassa tämän päivän oikea saldo oman tietokoneen laskurista. Ilmeisesti pohtivat kuumeisesti, miten selittävät datarosvouksen?

Itse olen asiasta varma, kun vain yksi tietokone on ethernet-kaapelilla modeemissa ja Wlan on ollut suljettuna.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14324

Hmm..   minulla on yksi prepaid-liittymä jota tarvitsen harvakseltaan, muta sitten kun tarvitsen, niin datakäyttö nousee helposti yli yhden gigan parissa päivässä. Ajattelin kokeilla ja vaihtaa tuohon moimobiiliin, kun prepaidissa menee turhaan 89 c päivässä ja sinne helposti unohtuu ladata lisää saldoa ja 4 gB on aika passeli määrä tarpeisiini.

Paitis tietysti jos Moimobiili kusettaa datamäärässä...

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482

Saunalahti 4G Prepaid on max. egen päivässä ja max. 20 egee kuussa. Jos ei välitä asiakaspalvelusta, niin valinta on aika selvä, olettaen tietenkin että kentät on kohtuullisia. Itse en viitsi edes ostaa kuukausipakettia enää, kun se on rajoitettu 50Mb/s, kun samalla hinnalla saa täyden kaistan, kunhan perkeleen naapurit ei lataile pornoa samaan aikaan.

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482

Äsken oli d:40 ja u:30. Öisin jopa 80 ja täydet. Liittymän voi myös rekisteröidä, jolloin numero on henkilökohtainen, mutta kuka nyt haluaa karhukirjeitä juristeilta?

Asiakaspalvelu sitten onkin jo ihan omaa luokkaansa huonoudessaan. Kerran hommasin liittymän ja tuli joku 400€ lasku kun ei ole luottotietoja. Päätin sitten jättää asian siihen, kunnes sain kolmen kuukauden kuluttua 3kk laskun netistä. Soitin että mitäs helvettiä, johon he vastasivat, että se oli vaan siitä satasen boksista. Kysyin sitten, että miten te voitte pyytää satasen boksista 400€ takuusummaa, johon hän sanoi että se nyt vaan on tapana. Haistatin paskat ja otin yhteyttä kuluttajavirastoon, jossa sanottiin että ihan lain mukaan mennään, mutta Saunalahti suostui perumaan laskun.

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

ovolo
Seuraa 
Viestejä6418

Pseudohippi kirjoitti:
Hmm..   minulla on yksi prepaid-liittymä jota tarvitsen harvakseltaan, muta sitten kun tarvitsen, niin datakäyttö nousee helposti yli yhden gigan parissa päivässä. Ajattelin kokeilla ja vaihtaa tuohon moimobiiliin, kun prepaidissa menee turhaan 89 c päivässä ja sinne helposti unohtuu ladata lisää saldoa ja 4 gB on aika passeli määrä tarpeisiini.

Paitis tietysti jos Moimobiili kusettaa datamäärässä...

Nyt moimobiilin laskuri näyttää oikein, mutta ehtivät noin vuorokaudessa varastaa noin 2,5GB dataa. Minulla on puhelimessa myös Moi sim-kortti, mutta puhelimen  datan käyttö on luonnostaan pienempi, joten en arvannut seurata datan käyttöä, kun 4 gigan raja riitti ihan hyvin. Muistaakseni oli reilusti alle 1GB/kk

ovolo
Seuraa 
Viestejä6418

Alkaa vähän pelottaa, milloin siirtyvät datahuijauksesta rahahuijaukseen? Heillähän on pankkikorttitiedot, jolta tapahtuu suoraveloitus. Ja jos ovat epärehellisiä, niin datahuijauksesta on enää lyhyt matka rahan huijaukseen suoraan pankkikortilta. Ainakin, jos konkurssi on tulossa, niin tuo skenaario on ihan mahdollinen..

ovolo
Seuraa 
Viestejä6418

Tänään ottivat viimein yhteyttä emaililla, kun ensin piti pelotella iltapäivälehdillä ja viranomaisilla. Mutta ei sanaakaan tahallisuudesta, eikä syytä kerrottu. Lupasivat 3GB "ylimääräistä" dataa vohkitun tilalle. Pitää nyt koputtaa puuta, ettei ala pankkikortilta hävitä rahaa..  

ovolo
Seuraa 
Viestejä6418

Jatkoa Moi -mobiili-kokemuksiini. Viime kuussa sanoin irti dataliittymän. Mutta mitään ei ole tapahtunut. Yhteys on edelleen auki ja luottokortilta on veloitettu elokuun maksu. Pitänee lopettaa Visa-kortti (ilmoittaa vaikka kadonneeksi), jotta puljusta pääsee eroon?

Ajattelin vaihtaa kuukauden vaihteessa DNA:n rajattomaan prepaid-liittymään, joka on hivenen halvempi, kuin mitä MoiMobiilin rajaton. Ja ennenkaikkea luottokortin käyttö olisi omissa käsissä. Nythän se on MoiMobiilin hallinnassa, kun olen luovuttanut korttitiedot tälle lafkalle. 

Saa nähdä, pääseekö tästä Moi-mobiilista mitenkään irti, vai pitääkö ottaa yhteyttä poliisin?

ovolo
Seuraa 
Viestejä6418

Käyttäjä5185 kirjoitti:
Minulla on kans Moi mobiili puhelinliittymä ja se on kyllä toiminut moitteettomasti. Monessa vertailussa myös Moi on ollut ykkönen.

Kyllähän se toimivuus minullakin oli ok (DNA:n verkko). Mutta se oli kummallista, että heidän datalaskuri pyöri moninkertaisella nopeudella todelliseen verrattuna. Eikä mitään selitystä koskaan annettu. Vaikutti tahalliselta. Ehkäpä luulivat, että iän perusteella olen seniili, enkä tajua tietotekniikasta mitään?

Vaihdoin mobiililaajakaistan DNA:n prepaidiin, kun sen rajaton data on halvin mahdollinen. Ja prepaid korttikin oli valmiina. Ja kk-maksut on omissa käsissä, eli nettipankin kautta. Tuon datahuijauksen myötä meni myös luottamus siihen, että heillä on luottokorttitiedot ja laskuttavat suoraan luottokortilta, vaikka sen suhteen ei ole vielä ongelmia ollut.

Minullakin on vielä älykännykässä Moi-mobiili. Mutta siinä riittää hyvin tuo 4GB/ kk, vaikka huijaisivatkin. Kun en katso videoita netin kautta, enkä surffaile. Suurin datakulutus lienee WhatsApp ja sähköposti. En ole vielä vaivautunut vertailemaan  kännykän todellista data-kulutusta heidän datalaskuriin, kun tuo 4GB/ kk on riittänyt toistaiseksi.

Älypuhelimessakin halvin olisi prepaid, kun perus-kk.-maksua ei ole, mutta siihen ei saa vaihdettua vanhaa numeroa. Toisaalta eihän tuo olisi iso operaatio  ilmoittaa tuttaville uusi numero ja bonuksena tippuisivat nuo puhelinmyyjät pois, kun ei löydy julkista tietoa, kenelle numero kuuluu.

Milloinkahan taajamiin taajamaan saataisiin valokuitu kaikille. Mobiilioperaattorit eivät ole kiinnostuneet, kun tuo mobiililaajakaista on hyvä rahasampo.  Sen kautta ajetaan myös maksu-TV:tä. Valtion tuella on vedetty valokuitua muutaman asukkaan korpikylille, mutta taajamiin ei näytä koskaan tulevan.

Käyttäjä5396
Seuraa 
Viestejä2

Kokeilen myös Moi-liittymää! Moin tiedotusmössö vain tulisi olla avointa ja läpinäkyvää. En ole lähettänyt yhtään SMS-viestia ja jostain keksivät laskuttaa 4 viestistä. Ei myöskään kerrota milloin laskutuskauden vaihtuessa pitää tilata rajaton data, että uusi laskutuskausi alkaa nollasta. Nyt jää roikkumaan jompaan kumpaan laskutuskauteen mikrogigaa dataa, josta varmaankin tahtovat laskuttaa 1,5 €. Pieniä, mutta tärkeita asioita asiakassuhteen ja läpinäkyyvyyden kannalta. 

max1958
Seuraa 
Viestejä3

Ei kommentti vain olisi kysymys sinulle ovolo.Onko täällä vielä tapahtunut sellaista kun olet esimerkiksi tilannut Moi mobiili liittymän kortti ei ole saapunut.Maksettu 02.11.2017  ja luvataan sitten rahat ovat tilillä muutaman päivän sisällä.Tässä viimeinen viesti heiltä.

Olen pyytänyt jo takaisin maksua 07.11.2017 ja tässä heidän muutama päivä.Aina sama viesti uudelleen.Anteeksi sekava viestini.

Jesse (MoiMobiili)

21. marrask. 16.47 EET

Moi Matti,

Peruutus on nyt käsitelty ja tässä vielä tuo hyvityslasku. Jos summa ei näy heti tililläsi se tulee sinne muutaman päivän kuluessa.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6418

Ei mulla maksujen tai palautusten suhteen ole vielä ollut ongelmia. Veloituksethan tapahtuu suoraveloituksena luottokortilta. Hyvitys saattaa näkyä vain luottokortin tapahtumissa, eli sinne on tullut lisää saldoa, jos itse pankkitilille ei ole tullut?

Sähköpostiasiointi Moi-mobiilin kanssa on hidasta. Mulla oli pitkä viive, ennenkuin mobiililaajakaistan irtisanominen noteerattiin. Mutta reklamoidessani viivettä asianmukainen hyvitys tuli.

Minun ongelma, kuten aloitusviesteissä näkyy, oli valehteleva datalaskuri, kunnes reklamoin. Syy jäi minulle mysteeriksi. Jos tuo olisi ollut tahaton virhe, heidän olisi kannattanut selostaa syy uskottavuuden ja luottamuksen säilyttämiseksi. Mutta syytä ei koskaan kerrottu.

max1958
Seuraa 
Viestejä3

Soittamalla palvelunumeroon sotki vain asioita joku ämmä siellä vaan alkoi höpöttämään.Ja sanoi sitten saattaa vielä kestää viikon käsittely.No viikon se tosiaan vielä kesti tuohon Moi mobiiliin en koskaan sotkeudu enää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat