Seuraa 
Viestejä1

Tervehdys!

Ajattelin kysyä kuulon menetyksestä täältä siinä toivossa, että joku tietäisi asiasta jotain.

Eli 11 päivää sitten kaaduin ja löin korvan takaosan päästä voimakkaasti maahan. Menetin tajuntani minuuteiksi ja minut vietiin sairaalaan. Siellä minulla todettiin lievä kallon murtuma ja vasemmasta korvasta oli lähtenyt kuulo. Seuraavana päivänä jatkotutkimuksista kävi ilmi, että mun sisäkorva olisi ilmeisesti vahingoittunut ja minulle diganosoitiin sensorineutraalinen kuulonalenema. Kuulo testissä toinen korva oli priima, mutta toinen reagoi äärimmäisen heikosti voimakkaimpiin ääniin. Parin päivän päästä se ei reagoinut enää mihinkään. Lääkkeeksi minulle määrättiin terveyskeskuksessa antibioottia ja kortisonia.

Teen joka päivä testin korvalla siten, että soitan puhelimella johonkin ja testaan reagoiko korva "tuuttaukseen". Pari päivää sitten huomasin, että jos äänen voimakkuus on tarpeeksi kovalla (ei tarvii olla edes täysillä), niin vammatunut korvani reagoi siihen jollain tavalla. Kuulen äänen tahtiin erittäin vaimeaa "särinää", eli jotain eloa siellä vissiin on. Lisäksi mua vaivaa jatkuva humina, joka pahenee meluisassa ympäristössä, sekä satunnainen tinnitus. Mutta voisiko mun korvalla olla mitään toivoa enää? Toi, että se nyt edes hieman reagoi johonkin, niin antoi pientä toivontunnetta. Lääkäri ei oikein osannut sanoa mulle mitään asiasta... tai siis TK lääkäri väitti, että "kyllä se paranee" samoin sanoi kuulon laitteilla tutkinut henkilö, mutta itse erikoislääkäri sanoi, että ei välttämättä parane... Osaako täällä joku sanoa, että minkä ajan jälkeen voi vetää paremmin johtopäätöksiä? vai voiko jo nyt? Voiko toi alue parantua millään tavalla? Edes osittain?

Mua masentaa tämä tilanne pahasti, koska en kykene käymään kunnolla koulussa tai olemaan ihmisten kanssa. Tuntuu mahdottomalta ajatella, että se jäisi loppu iäksi tämmöiseksi... Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Olen 30 vuotias muuten terve mieshenkilö ja ennen tota tapaturmaa kuulo oli hyvä.

Olisin enemmän kuin kiitollinen kaikista vastauksista, jotka edes hieman vastaisi minun kysymyksiini.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat