Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt15.5.2017

1. Miten lukuja pitää muuttaa, jotta lukujen välinen suuruusjärjestys säilyy pystysarakkeissa samana mutta muodostaa C-vaakariville suurimman summan? (Jotain tiettyä lukua ei tarvitse muuttaa samaksi luvuksi molemmissa sarakkeissa, kunhan suuruusjärjestys säilyy sarakkeen sisällä.)

A 3 2
B 2 1
C 1 3

2. Miten lukuja pitää muuttaa, jotta lukujen välinen suuruusjärjestys säilyy pystysarakkeissa samana mutta muodostaa E-vaakariville suurimman summan? (Jotain tiettyä lukua ei tarvitse muuttaa samaksi luvuksi molemmissa sarakkeissa, kunhan suuruusjärjestys säilyy sarakkeen sisällä.)

D 3 1
E 2 2
F 1 3

3. Onko tehtävissä 1 ja 2 ratkaistuja sääntöjä mahdollista yhdistää siten, että sama sääntö olisi sovellettavissa molemmissa tapauksissa?

Keksittekö vastauksia näihin ongelmiin? Vastaukset ovat varmaan todella yksinkertaisia, mutta itselläni pää lyö pelkkää tyhjää.

Kommentit (3)

pöhl
Seuraa 
Viestejä919
Liittynyt19.3.2005

En ymmärrä kysymystä. Luvut ovat vakioita eikä niitä voi muuttaa. Lisäksi suurinta summaa ei ole olemassa. Jos tällainen M olisi suurin summa, niin M+1 olisi vielä suurempi.Eli sinun pitäisi tarkentaa kysymstäsi.

Mr. Rationalis
Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt15.5.2017

Myönnän, että kysymys oli huolimattomasti muotoiltu. Pahoitteluni. Tarkennukset ovat ISOLLA: Miksi luvuiksi taulukoissa olevat luvut pitäisi VAIHTAA, jotta lukujen välinen suuruusjärjestys säilyisi pystysarakkeissa samana mutta muodostaisi halutulle vaakariville SUUREMMAN summan KUIN MUILLE VAAKARIVEILLE?

pöhl
Seuraa 
Viestejä919
Liittynyt19.3.2005

Ei kai tuohon ole yleispätevää kaavaa. Jos on matriisi

x y

1 1

ja x<1, y<1, niin x+y<2. Et voi saada ekalle vaakariville mitenkään suurempaa summaa kuin 2.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat