Seuraa 
Viestejä4922

Nyt on Japani sitten pyytänyt anteeksi toimiaan II Maailmansodan aikana Aaasiassa. Ainakin Kiinoilta ja Korealta. Kuka tietää mitä nämä sotarikokset tarkemmin olivat? Kohtelivathan Japanilaiset Liittoutuneiden sotavankejakin kurjasti, mutta anteeksipyyntöjä eivät, ainakaan vielä, kaipaa.

Lierikki Riikonen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Ainakin naisia käytettiin surutta hyväksi ja vietiin viihdyttämään japanilaisia sotilaita. Bordelleihin yms. Näin ainakin tapahtui Korean naisille ja muistaakseni myös kiinalaisia oli mukana.

Muistaakseni harrastivat myös kohtuutonta terroria Kiinan maaseudulla Japanin miehittämillä alueilla.

Jostain kuulin, että olisivat testailleet biologisia aseitakin kiinalaisiin. Mutta varmaan toimivat melko pitkälti samalla tavalla, kuin saksalaiset venäjällä, eli kohtelivat ali-ihmisinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvän kaunokirjallisen kuvauksen japanilaisten miehityksestä antaa Rani Manickan Jasmiinin tuoksu.

Nimi on todella harhaanjohtava ja niin on kirjan ulkomuotokin. Itse ostin kirjan, kun kaipasin jotain maagista estrogeenirealismia kylvyn pohjalla lukemiseen. Takakansikaan ei anna mitään vihjettä siitä, että kirja itseasiassa on varsinainen kärsimysnäytelmä, tragedia isolla T:llä.

Kyse on sukutarinasta, joka alkaa oikein idyllisesti, kunnes japanilaiset miehittävät Malesian. Sen jälkeen kaikki menee pieleen ja miehityksen aikaiset traumat vaikuttavat aina kolmanteen polveen asti. Kirjailija ei ole säästellyt yksityiskohtia kertoessaan sen aikaisista raakuuksista. Itse en tod.näk. kirjaan enää kajoa, niin paha olo tuli sitä lukiessa.

Mielestäni on suhteellisen mielenkiintoista, että Japani todella nöyrtyi ja pyysi anteeksi. Käsittääkseni japanilaiset ovat edelleenkin suhteellisen nationalistista kansaa, ja myös tuo Aasian valloitus tuolloin legitimoitiin sillä, että japanilaiset ylempänä rotuna tarvitsevat lisää tilaa ja työvoimaa.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Iierik

Kysyt:

Kuka tietää mitä nämä sotarikokset tarkemmin olivat?

Googletapa vaikka Nankingin Raiskaus. Suhteellisen iljettävää menoa.

Edit: ei näytä suomeksi kauheasti mitään löytyvän, joten Rape of Nanking ajaa saman asian. Alla yksi esimerkki (en ota mitään vastuuta linkin sisällöstä, mutta käsittääkseni japanilaisten raakuuksia kyseisessä kaupungissa ei juuri liioitella voi).

http://www.tribo.org/nanking/

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Näyttää samanlaiselta toiminnalta mitä saksalaiset harjoittivat Kiovassa. Babi Jar, dokumennttiromaani, Tammi.

Rikos ihmiskuntaa vastaan keksittiin vasta Nurbergin oikeudenkäyntiä varten, tai ainakin otettiin käyttöön. Vieläpä takautuvasti, nämä sotarikollisethan eivät olleet rikkoneet oman maansa lakeja toimissaan. Olenko oikeassa?

"Ryti katsoi Tanneriin, syyon tämän kaverin..."

Lierikki Riikonen

Vierailija

Mitenkään ketään puolustelematta, samaa tekivät myös Berliinin vallanneet neuvostojoukot. Helvetin iljettävää, ja Geneven sopimuksen vastaista.

Ja samaa harjoitetaan edelleenkin, melkein joka mantereella.

Ja pannaanpa lopuksi lainaus lystikkäältä, Berliinin, Nankingin, Ruandan ja monien muidenkin paikkojen naisten kunniaksi:

lystikäs
Jos on nähnyt yhdenkin pelottoman - rohkeasti - elävän ihmisen, on silloin niin, että rohkealla milelellä/asenteella on mahdollista elää kenen tahansa.

En pelkää mitään ... koen jännitystä ... ja se on ihanaa!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat