Seuraa 
Viestejä3371

"Kun ennen porkkanat syötiin multaisina ...
...Nyt länsimainen elämäntapa on ylihygieninen ...
... Suvanto muistuttaa..."
Suvannon johtama Crohn ja Colitis ry on 1984 perustettu tulehduksellista suolistosairautta sairastavien tuki- ja edunvalvontayhdistys.
Toisaalta Evira
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikev...

Multaisina vai kuorittuna?

Sivut

Kommentit (24)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä17429

nova kirjoitti:
Multialla ainakin syödään.

Sitä en osaa sanoa, mutta helvetin kipeäksi tulin ja jouduin sairaalaan muutamaksi päiväksi noin 6 vuotiaana.

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Vierailija

Ehkä se on tuuristakin kiinni. Periaatteessa mullan syöminen nyt ei välttämättä ole terveelle ihmiselle ja siihen tottuneelle kuin lähinnä hyväksi. Mutta voihan siihen sattua joku vääränlainen pöpö tai loinenkin joka sitten aiheuttaa ongelmia tai kuoleman. Jos ne on kypsennettyjä ne porkkanat niin varmaan saa hyviä mineraaleja mullan mukana ilman pöpöjä. En tiedä onko merkittäviä määriä. Perunat kun pitää kumminkin kypsentää niin en suotta kuori tai pese niitä liikaa, hyvä vaan jos jää vähän multaa mukaan. Nam nam. Tein muuten hapankaalia. Pidin lasipurkissa vaatekaapissa silputtua kaalia kuukauden. Ihan hyvää tuli. En edes kuollut. Hyviä bakteereja suolistolle. 

Vierailija

Porkkanoista joskus luin että niissä esiintyy toisinaan sellaista äärimmäisen myrkyllistä mikrobia, en muista minkä nimistä. Mutta että jotenkin kuorissa se oli ja olisi kannattavaa kuoria porkkanat jos raakana syö. En uskalla enää syödä porkkanoita kuorineen raakana. Se oli jotenkin ihan superfataali pöpö eikä mikään leikin asia. 

Vierailija

Googlasin, löysin vain Yersinia bakteerin. Ei se kai niin fataali olekaan, mutta aiheuttaa ruokamyrkytyksen. Oli vissiin muistikuvani hieman värittyneet. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat