Seuraa 
Viestejä4922

Kuluttajan kannalta globalisaatio ja nettikauppa on mitä mainioin asia. Meilläkin kulututetaan kodin elektroniikka ja laitteita kohtalaisesti. Ilman globalisaatiota en voisi hankkia laadukkaita ja hienoja venäläisiä tuotteita, vaan joutuisimme tyytymään kiinalaisiin, korealaisiin, japanilaisiin tai jopa suomalaisiin röpellyksiin.

Viimeksi hankittiin pesukone. Esittelin eri vaihtoehtoja emännälle ja kun kuuli Habarosvskilaisen мойщик пессимист tehtaan tuotteesta vaati sellaisen ehdottomasti. Koneen nimi on чудо. Hän on kovin tyyväinen ja onnellinen valinnastaan, vaikka minulle olisi käynyt vaatimattomampi vaihtoehtokin. Naisethan tuollaiset päättää.

Infsraktuktuurissa Suomen ja Venäjän välillä havaitsin puutteita. Pesukoneen kuljetus Habarosvskista Ouluun Siberian rataa pitkin kesti yli kuukauden. Se on kyllä kuluttajalle aivan liika pitka aika pestä nyrkkipyykkiä. Meillä oltiin pahalla päällä koko ajan чудо:a odotellessa.

Siksi ehdotankin Suomen Hallitukselle ja Eduskunnalle kansalaisaloitteena oman kansaedustajani kautta, että heidän olisi ryhdyttävä välittömiin toimiin neuvotteluissa moottoriten rakentamiseksi reittiä: Oulu-Moskova-Sverdlovs-Novosibirsk-Hbarosvsk yhteistyössä Neu... Venäjän hallituksen kanssa. Hankkeen käynnistyttyä ystävämme varmaan itse tietävät, miten poikittaisliikenteen tältä, toivottavasti jo pian toteutuvalta, suuryhteistyöhankkeelta toteuttavat suuressa Venäjän maassa.

Lierikki Riikonen

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat