Kommentit (4)

psv
Seuraa 
Viestejä341

Olipa sitten kyseessä eläimen tai ihmisen tietoisuus, sen selittäminen on melkoinen haaste. Yksi selityssuunta olisi vedota aivojen toimintaan. Koska tietoisuutta ei ainakaan vielä ole selitetty aivotoiminnan tuloksena, voidaan kaavailla myös muita selityssuuntia.

Tietoisuutta introspektiolla tunnusteltaessa huomataan, että se on tila, eikö totta? Vastaavasti tietoisuuden muuttuminen voidaan tulkita siirtymisenä tilasta tilaan. Ongelma on nyt tietoisuuden tilojen koostumus. Tällä hetkellä voidaan tästä esittää vain veikkauksia.

Tietoisuuden substanssiksi tarjoaa kuuluisa Tononin IIT  informaatiota.  Tämän näkemyksen houkuttelevuudesta huolimatta tekee mieli ottaa vielä pieni askel eteenpäin olettamalla informaation substanssi "kaasumaiseksi". Kaasumaista informaatiota ei oletuksessamme pidettäisi vielä tietoisuutena, joskin sillä on ensiarvoisen tärkeitä tehtäviä mm. aivojen toiminnassa.

Jos informaatio-kaasu fysiikan antaman mallin mukaisesti tiivistyy nesteeksi, saadaan suuren määrän värähtelymuotoja ja -tiloja omaava informaatiopisara. Värähtelyt synnyttää yhtäältä pisaran laatu ja toisaalta aivojen informaatioperustainen toiminta. Informaatiopisaraa, jonka värähtelytilat ovat siis elämyksellisen tietoisuuden tiloja, mallintaa erinomaisesti kuumalla hellanlevyllä suuren värähtelymuoto-kokoelman ottava Leidenfrostin pisara. Hellaa, jonka tiloihin Leidenfrostin pisara reagoi, vastaa elävässä systeemissä tietenkin aivot ja niiden tilojen kanssa reagoiva informaatiopisara.informaatiopisara ja sen kanssa

vuorovaikuttavat aivot.

Vierailija

Veikkaan että kaikki eläimet toimisivat samalla tavalla kuin korpit jotka vaan olisivat riittävän fiksuja oppimaan vaihtokaupan. Tyhmyydestä sakotetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keijona
Seuraa 
Viestejä11904

Lainaus:
Korppi on siis viisaampi kuin suomalainen äänestäjä.

Korppi on itseoppinut,  kun äänestäjä taas kirjanoppineiden kovasti  kouluttama.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat