Seuraa 
Viestejä10965
Liittynyt13.7.2015

Minulta on poistettu muutamista lähinnä poliittisista aiheista useita viestejä viime päivinä. En sanasta sanaan muista jokaisen sisältöä, mutta varmuudella pääosa niistä on ollut täysin asiallisia otsikon mukaista aihetta koskevia kommentteja, joiden poistoon ei ole mitään syytä. En ole ainut. Eräässä keskustelussa eräs nimimerkki havaitsi samaa tapahtuneen viesteilleen.

Joko palstan moderaatio on menettänyt hermonsa ja/tai järkensä, tai sitten joku on keksinyt keinon manipuloida keskusteluita poistattamalla epämieluisia viestejä ilmoittamalla niitä asiattomiksi - ilman että ennen poistoa tehdään edes minkäänlaista sisällöntarkistusta. Kyse voi olla silkasta kiusaamisesta tai sitten jonkin erikoisen poliittisen agendan ajamisesta tällaisella likaisella pelillä. Joka tapauksessa Tiede-lehden (ja sen palveluksessa olevan palstaa moderoivan älykääpiöjengin) olisi paras miettiä hieman asiaa ja sen mahdollisia seurauksia esim. ihan maineen kannalta.

Jonkinlaisena palsta-addiktina kestän kyllä sen, että tätä on teknisesti ja käytettävyydellisesti huononnettu säännönmukaisesti. Senkin kestän, että varsinainen tiedekeskustelu sen kuin hupenee sitä mukaa, kun asiaorientoituneet keskustelijat häviävät turhautuneisuuttaan johonkin muualle. Kestän jopa sen, että täällä rellestää kasapäin erilaisia trolleja ja häiriköitä. Mutta täysin linjaton moderointi menee liian pitkälle siinä vaiheessa, kun asiallisimmasta päästä alkaa satunnaisesti viestejä katoilla jäljettömiin ilman minkäänlaista selitystä.

Jos taustalla on idea koettaa ajaa palsta alas keskustelijat suututtamalla, niin ymmärrän toki, että satunnainen deletointi on ehkä ainut keino joka saa kaltaiseni ikikeskustelijat lopullisesti hermostumaan. Mutta sen se totta vie tekee. Reilumpaa oliis nykäistä vain töpseli irti, niin lopputulos olisi sama vähemmällä pulinalla.

Kerran olen jo palstan mielivaltaisen moderoinnin takia jättänyt ja sitten sappeni niellyt ja takaisin palannut. Toista kertaa en omaan piikkiini enää moista ota.

Tulen jatkossa dokumentoimaan kaikki viestini ja niiden poistot.

Sivut

Kommentit (129)

molaine
Seuraa 
Viestejä2174
Liittynyt3.8.2011

Joo tosta H-A ketjusta oli hävinnyt taas ainakin kaksi Absurdin viestiä, joissa ei ollut mitään erityistä. Ei vaikuta softabugilta ja vie kyllä maun keskustelulta. Toivottavasti moderointi muuttuu nopeasti.

Panterarosa: On selvää, että "Partitava kisaa kurupati-kuvaa" ei oikein aukene kehitysmaalaisille N1c- kalmukinperseille.

Berthel
Seuraa 
Viestejä686
Liittynyt29.1.2017

molaine kirjoitti:
Joo tosta H-A ketjusta oli hävinnyt taas ainakin kaksi Absurdin viestiä, joissa ei ollut mitään erityistä. Ei vaikuta softabugilta ja vie kyllä maun keskustelulta. Toivottavasti moderointi muuttuu nopeasti.

Ilmoitin tämän asiattomaksi koemielessä, katsotaan mitä tapahtuu...

Reiska
Seuraa 
Viestejä5283
Liittynyt6.5.2007

Panin myös merkille absurdin viestien katoamisen. Ite ilmotin oman alotukseni ko oli menny väärää osioon. Laitoin sen saatekirjeesee ja mode oli vaihtanu paikkaa. Vaik en tiä onko sil edes merkitystä nykysenkaltases foorumis..

Per se

asdf
Seuraa 
Viestejä11665
Liittynyt16.3.2005

Minä huomasin eilen ensimmäistä kertaa, että minulta oli kadonnut viesti. Se oli Kilju-ketjussa ja täysin asiallinen, käsitteli alkoholikieltoa Alaskassa. Sen perusteella vaikuttaisi, että viestien katoamiset ovat täysin satunnaisia.

Raspu
Seuraa 
Viestejä13878
Liittynyt12.7.2010

Onkohan tehty jotain ohjelmantynkää joka poistaa automaattisesti mikäli keskustelussa ilmenee joitain "avainsanoja".

Oliko niissä poistetuissa viesteissä jotain sanoja jotka kokonaisuudesta erotettuna voisi tulkita esim. vihakirjoitteluksi?

Kirjottakaa testejä sopivilla sanoilla ja tsekatkaa lähteekö liitään.

Luulen että "automoderaatio" on tulossa tulevaisuudessa palstoille.
Ja täällä testipeti...?

You have to die few times before you really can live.
- Charles Bukowski

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä10186
Liittynyt20.1.2013

Huomattu on, ja testattu ilmoita asiaton viesti teoriaa, ei toiminut/hävinnyt, oli Kuussakäyntiketjussa pari Käyttäjä 1605 rustaamaa herjaviestiä jotka ilmoitin, mitään ei tapahtunut.
Erikoista sinänsä, koska pari viestiäni kuitenkin hävisi toisesta ketjusta juuri sitä ennen, olivat Akun Rudolf Hessiä koskevasta ketjusta.
Something strange is going on.

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä12387
Liittynyt13.3.2017

No tunnustan kyllä että ronskia oli kielenkäyttöni...kuten oli BWnkin...eli moderaatio liittyy ilmeisesti voimasanoihin ?

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä10965
Liittynyt13.7.2015

Koska noin monella on samoja kokemuksia niin ehkä taustalla ei olekaan Illuminatin minuun henkilökohtaisesti kohdentama hyökkäys. Sen sijaan epäilen nyt Sanoman kilpailijoiden hapatuskampanjaa kohteenamme koko palsta, onhan tämä pohjoismaiden johtavia innovaatioekosysteemejä. Tai Pohjois-Koreaa. Tekninen rapautuminen on täysin poissuljettua, sillä keskustelualustahan on isolla rahalla pystytetty uunituore, markkinoiden kaunein ja paras.

Onpa perin harmistuttavaa. Ei muuten, mutta keskustelut muuttuvat täysin käsittämättömäksi kun keskeltä häviää viestejä joiden vastaukset säilyvät.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä10965
Liittynyt13.7.2015

Pelkistä voimasanoistakaan tuskin on kyse, kun en pidä mahdollisena että olisin käyttänyt kiellettyjä kirosanoja esimerkiksi kertoessani EU:n Suomelle tuomista geopoliittisista ja taloudellisista hyödyistä. Toisaalta aika räävitöntä kieltä ja kiroilua säilyy.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat