Seuraa 
Viestejä10203

Uutinen
https://yle.fi/uutiset/3-9673965
ja itse selvitys
http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/80067

Ja niinhän se tulos on, kuten täälläkin keskusteltin: infraäänet eivät ole sen kummempia kuin esim. kaupungin liikenteen tuottamat, ja niiden vaikutusta on hankala saada esille. Yhteenvetona:

Kuullun melun vaikutus:
" Melutasot tuulivoimaloiden läheisyydessä ovat pienempiä kuin esimerkiksi liikenneympäristöissä, mutta toisaalta äänenpaineen jaksollinen vaihtelu lisää tuulivoimaloiden
äänen häiritsevyyttä.
--
Melutasojen lisäksi tutkimuksissa on havaittu monien muidenkin tekijöiden vaikuttavan häiritsevyyden kokemiseen, esimerkkeinä näköyhteys voimaloihin, asenteet ja huoli terveyshaitoista. Tuulivoima-alueiden välillä näyttää myös olevan eroja häiritsevyyden yleisyydessä.

Näyttöä tuulivoimaloiden tuottaman melun yhteydestä unihäiriöihin on vähemmän, mutta on selvää että mikä tahansa riittävän voimakas ääni voi häiritä unta. Tutkimuksia vaikutuksista stressiin tai sydän- ja verisuonisairauksiin on hyvin vähän. Liikennemelututkimusten perusteella vaikutuksia sydän- ja verisuonisairauksiin alkaa näkyä vasta suuremmilla äänenpainetasoilla kuin mitä tuulivoimaloiden läheisyydessä on tyypillisesti mitattu"

Infraääni:
"Kokeellisissa tutkimuksissa ei ole tarkasteltu pitkäaikaisen infraäänille altistumisen vaikutuksia terveyteen tai oireiluun, mitä voidaan pitää puutteena. Epidemiologiset väestötason tutkimukset soveltuvat myös infraäänen pitkäaikaisvaikutusten arviointiin. Väestötutkimuksia mallinnettujen tai mitattujen infraäänitasojen mahdollisesta yhteydestä esimerkiksi tasapainoelimiin liittyviin tai yleisluontoisiin oireisiin ei kuitenkaan ole tehty.

Epäsuoria päätelmiä voi tehdä tutkimuksista, joissa oireilua on tarkasteltu suhteessa mallinnettuun laajakaistaiseen ääneen tai etäisyyteen tuulivoimaloista. Kahdessa kansainvälisessä tutkimuksessa ei ole saatu näyttöä oireilun yhteydestä tuulivoimaloihin. Selvitystyön osana tehdyissä analyyseissä ei havaittu yhteyttä tuulivoimaloiden etäisyyden tai mallinnetun melun ja oireilun välillä; oireilu ei myöskään ollut yleisempää tuulivoima-alueiden läheisyydessä kuin muualla Suomessa. Tutkimuksia on kuitenkin niin vähän, että pitkäaikaisen altistumisen haittoja ei voida sulkea pois. "

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Kommentit (5)

MooM
Seuraa 
Viestejä10203

Veli H. kirjoitti:
Uskotko että minä uskon?

No enpäs ole miettinyt, mitä uskot. Ihan sama.

Nyt on kuitenkin mitattu, mitä se äänenpaine eri taajuuksilla on suomalaisten tuulivoimaloiden ympäristössä sekä selvitetty, millaista oireilua asukkailla on ja miten se liittyy eäisyyteen voimalasta yms. parametreihin. 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
SamBody
Seuraa 
Viestejä6961

{quote]  infraäänet eivät ole sen kummempia kuin esim. kaupungin liikenteen tuottamat [/quote]

Tuohan puoltaa tuulivoimaloiden pystyttämistä kaupunkeihin: siellä kun äänimaisema on pilalla muutenkin niin ei haittaa mitään, pv kuin maaseudulle rakentaminen!

http://www.vapaakielivalinta.fi/
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5492
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä390

Tulos oli täysin odotettavissa. Väitteet tuulivoiman ympäristö ja terveysvaikutuksista ovat politiikkaa jolla tuulivoiman vastustajat pyrkivät puolustelemaan näkemyksiään.

Kaapelijehu

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat