Seuraa 
Viestejä45973

Kommunistit ovat valkoisia orjia. Työttömät ovat kapinallisia vapaa herroja. Työnantajat ovat riistäjä Herroja. Kuka suomessa omistaa maata? Rikkaat, jotka orjuuttavat meitä.

Etelä-afriikassa riistetyt tappoivat valkoiset maanomistajat ja ottivat itselleen sen mikä heille kuului. VALKOIHOISET leskirouvat itkivät, kuinka julmaa voi olla. Vit*tu mitä pas-*aa, ne oli rikoksilla hankittuja maatiloja. Oikeudella ne palautu asukkaille

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Deus Ex
Mistä näitä sikiää?

Taistolaisten huorien perseistä niitä putkahteli pitkin 80-lukua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos tällekin kirjoittalle päräytettäisiin ip-banni niin luulen, että tämän nimimerkin lisäksi palstalta katoaisi parikymmentä muuta ainakin kirjoitustyylistä päätellen.

Andúril
Deus Ex
Mistä näitä sikiää?

Taistolaisten huorien perseistä niitä putkahteli pitkin 80-lukua.

IHAILEN SANANKÄYTTÖÄNNE, SIR

Deus Ex
Jos tällekin kirjoittalle päräytettäisiin ip-banni niin luulen, että tämän nimimerkin lisäksi palstalta katoaisi parikymmentä muuta ainakin kirjoitustyylistä päätellen.

KUMPAA TARKOITAT ?

Ib-banni tälle kirjaston koneelle olisi ihan ok. siirtyisin seuraavalle laitteelle. Mitä pahaa kommunisti tekee? Kommu-nisti, toisten siivellä imppaavia loisia he ovat

Sanavapauttani joka rajoittaa, haastan oikeuteen ja otan juutalaisen asianajajan ryöstämään teidät kaikki rutipuhtaiksi. Veisin housunpaikat persauksistannekin

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
risat
Kommunistit ovat valkoisia orjia.
Työttömät ovat kapinallisia vapaa herroja. Työnantajat ovat riistäjä Herroja. Kuka suomessa omistaa maata? Rikkaat, jotka orjuuttavat meitä.

Etelä-afriikassa riistetyt tappoivat valkoiset maanomistajat ja ottivat itselleen sen mikä heille kuului. VALKOIHOISET leskirouvat itkivät, kuinka julmaa voi olla. Vit*tu mitä pas-*aa, ne oli rikoksilla hankittuja maatiloja. Oikeudella ne palautu asukkaille

Mistä moinen raivo? Kommunistit nyt ensinnäkään eivät ole kenenkään orjia, ainakaan meidän kaltaisessa pohjoismaisessa demokratiassa. Kapitalismissa kapitalisti on välttämätön toimija, Marxinkin mukaan. Kysymys on enemmänkin tuotetun lisäarvon oikeudenmukaisesta jaosta kahden tuotannontekijän, pääoman ja työvoiman välillä.

Meidän mallissamme kapitalistin ei ole ollenkaan edullista orjuuttaa työvoimaa. Monestakin syystä. Ensimmäisenä tulee mieleen se suuri henkinen ja ammatillinen pääoma, jonka "Työnantaja riistäjä Herra" saa käyttöönsä korvauksetta meidän järjestelmässämme. Myös valtavan määrän julkisesilla tuloilla rahoitettua tutkimustyötä. Jos olisimme orjia, joutuisi "riistäjä Herra" kustantamaan tämän kaikki itse. Paljonkohan olisi tullut Nokiallekiin maksamaan? Epäilenpä, ettei sitä olisi lain.

Maanomistus: Siitä voidaan kyllä ajatella, ettei se alunperin ole kuulunut kenellekkään, röyhkeimmät ovat vain paaluttaneet omakseen. Silloin täytyy mennä historiassa jo 1000 vuotta taaksepäin. Maanomistus suhteita Suomessa on kyllä muutettu pariinkin otteeseen, oli "iso jako" ja "pikku jako". Se oli silloin kun olimme täysin maatalousvaltainen maa, ja suurin osa ihmisistä tarvitsi maata elääkseen. Oikeastaan Torppareiden vapautuskin Luokkasodan jälkeen kuuluu tähän sarjaan.

Sodan jälkeen rintamalta palaaville miehille riitti jaettavaksi asutustiloja, nämä eivät kuitenkaan olleet kovin toimiva ratkaisu, liian pienikokoisten tilojen tuotto ei ollut, suuresta työmäärästä riippumatta, häävi. Ruotsin kehittynyt teollisuus tarvitsi sitten 60 luvulla suuret määrät työvoimaa, ja pääasiassa tämä väki ja heidän jälkeläisensä muuttivatkin sinne. Elintaso oli huomattavasti parempi kuin Suomi pystyi tarjoamaan juuri kenellekkään. No "Riistäjä Herralle" tietenkin. Siirtolaisuus oli suurta. satojatuhansia henkiä, sorry eksyin aiheesta.

Sanotaan nyt että maanviljelysmaan omistus sinällään ei paljonkaan hyövää ketään, sen tuotto on tällä hetkellä EU:n ja kansallisten tukien varassa, jos ne lopettettaisiin loppuisi käytännössä koko maanviljelys. En laske maanviljelijöitäkään orjuuttajien joukkoon. Metsämaan omistus jakautuu neljälle sektorille, yhdistetyt maanvijely-metsätilat, kaupunkilaisten, yleensä perityt, metsät, yhtiöiden omistuksessa olevat ja valtion maat suurimpana ryhmänä.

Riistäjätyönantajalta voidaan kyllä ulosmitata vaikka kaikki tuottamansa lisäarvo työtekijöiden toimesta, pelkkä lakko yleensä riittää siihen. Se olisi kuitenkin kovin lyhytnäköistä, nääs, jollei Kapitalisti saisi siitä palastakaan, hänen tuotantoedellytyksensä katoaisivat kokonaan ja työtekijät jäisivät työttömäksi ja jos kaikki olisivat työttömiä ei voitaisi maksaa julkisenkaan alan palkkoja, eikä työttömyyskorvauksia, eikä eläkkeitä, jne . Koulut ja terveydenhoito loppuisi jne loputon ketju. Kuolisimme nälkään ja kulkutauteihin.

No niin, Kolmikanta järjestemässä, johon osallistuvat joka vuosi valtio, työntekijät ja työnanatajat päätetään lisäarvon jaosta pääpiirteissään. Tarkemmin sitten ammattiliittojen ja työnantajaliittojen välisissä neuvotteluissa. Maajusseilla on oma systeeminsä ja etujäjestönsä ronkkumassa lisää tukiaisia, nykyään ne vähenee. Tämä järjestelmä on toiminut kohtalaisen hyvin ja kansalaisten elintaso on, kapitalistiseen järjestelmään väistämättä kuuluvista taantumista, jopa lamoista huolimatta hiljalleen noussut.

Ongelmana on ettei varsinaista tuottavaa työtä ole enää tarpeeksi kansalaisille. Se on sellaista työtä joka valmistaa myytäviä konkreettisia tuotteita. Tuottavuus saadaan nousemaan ilman ihmistyövoimaakin, ja jotkut, lähinnä suuret yritykset, joiden omistuskin on kadonnut ulkomaille, pääoma on kasvotonta, katsovat ettei heidän kuulu enää niin suureltä osin osallistua yhteiskunnan ylläpitoon, kun eivät tarvise niin paljon enää sen työvoimatuotannontekijääkään. Tämä on pitkällä tähtäimellä paha virhearvio. Sen avuksi sitten, jotta sitä ylipäätään voitaisiin tehdä, tarvitaan jo paljon enemmän väkeä nykyään. Opettajia. sosiaaleja, terveydenhoitohenkilökuntaa, insinöörejä, hauskaa, viinakaupan myyjiä jne...

"Kapinalliset vapaaherra työttömät", eivät kapinoi niin kauan, kuin heidän toimeentulonsa on turvattu. Samaan sakkiin kuuluvat kaikki köyhät, iso osa eläkeläisistä, opiskelijat, minäkin. Nämä ovat potentiaalisia tuon esittämäni yhteiskuntarauhan rikkojia. Valitettavasti tilannetta ei korjata polttelemalla notskeja vappuyönä Hesassa. Tämä ryhmä on kaiken lisäksi niin epäyhtenäinen, eripurainen ja vaikeasti tavoitettavissa, ettei pysty yhteistoimintaan, vielä.

Tuo Etelä-Afrikka ei oikeastaan kuulu tähän. Valkoinen aparheid politiikkka ja vallan kansalle siirto tapahtui myös paljon ulkomaisen painostuksen johdosta. Sama pitäisi saada aikaan Kiinassa, mutta suuri vapauden puolustaja USA ei siihen suostu, koska heille on edullista pitää kiinalainen työläinen köyhänä ja alistettuna. USA:n ylivarojen eläminen perustuukin täysin sen idänkauppaan, pääosin Kiinan kanssa. Kiinalaiset syytävät tuottamillaan, työvoimakustannusten pienuudesta johtuvilla, halvoilla tuotella saamat rahansa takaisin USA:n markkinoille, jonne ne ensin myytiin, vetäen tietenkin välistä siivun itselleen. USA:n kansantalous onkin vuosi vuodelta alijäämäisempi. Elävät paljon yli varojensa, siis kuluttavat, tähän kuuluu käymänsä sodat myös, enemmän kuin tuottavat.

Tämä loppuu tietenkin aikanaan, sen tietää jokainen luottokortilla eläjä. Kasalaisten on hillittävä kokonaiskulutustaan, tai sitten tarvitaan Heli-keijun taikasauvaa. Heli voi kyllä olla satuolento. mutta sanovat hänen asuvan kyllä siellä. Missään tapauksessa Yhdysvaltojen taloutta ei paastetä täysin romahtamaan, vaikka kuralla onkin. Maksumiehiksi joudumme vielä me kaikki, ainakin Länsi-Eurooppa, miksei muukin maailma. Amerikka on niin merkittävä tekijä maailmankaupassa. USA:n talouden romahdus olisi paha vyönkiristys meille kaikille. Se nähtiin kerran jo 30-luvulla. Mitä tähän sanoo Neokonservatiivi?

Edit: Tämä riittää politiikasta, palaan vähäksi aikaa kodin piiriin.

Edit2: Poistin ylilyönnin.

Lierikki Riikonen

Maailman tämän hetken riistokapitalistinen iskulause on taloudellinen yhdentyminen, mutta keiden intressejä tässä loppujen lopuksi ajetaan? Otetaanpa esimerkiksi maailman suurin luotonantaja, mahtavin korkoakantavan pääoman edustaja globaalilla tasolla; IMF eli kansainvälinen valuuttarahasto, keskuspankkien keskuspankki. Täällähän vallitsee se kuuluisa dollari/ääni periaate, eli BKT:n mukaan USA:lla on tässä järjestössä käytännöllisesti katsoen suurin päätäntävalta. Siksi juuri enemmistö riistokapitalistisista korkoakantavista rahamarkkinoiden globaaleista pelureista on amerikkalaisia organisaatioita, joilla on koko maailman kattava infrastruktuuri. Ne käytännöllisesti katsoen toteuttavat USA:n keskuspankin Fedin toivomuksia. Rohkeimmatkaan keinottelijat ja pörssihuijarit eivät uskalla asettua maailman suurimman keskuspankin tielle, koska sen dollarivarannot ovat ehtymättömät!

Lierik kirjoitti: Meidän mallissamme kapitalistin ei ole ollenkaan edullista orjuuttaa työvoimaa.
Ei niin. Ellei olisi minimipalkkoja, kuinka esim. rakennusfirmat voisivat kilpailuttaa urakoitaan, jos ei olisi tiedossa työvoiman kustannukset. Kilpailu vääristyisi aika pahasti ja firmoja menisi konkurssiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat