Seuraa 
Viestejä1356

Onpa ollut paljon mielenkiintoisia tiedeuutisia viime aikoina! Tässä yksi esimerkki:

Tähdet ja avaruus: Kolme erillistä tutkimusta on antanut viitteitä hiukkasfysiikan standardimallin ulkopuolelle menevästä ilmiöstä.

Ks. tarkemmin: https://www.avaruus.fi/uutiset/kosmologia-ja-teoreettinen-fysiikka/stand...

Ja vielä tarkemmin englanniksi: https://arxiv.org/pdf/1703.01766.pdf

Suosikkiurheilulajini on nojatuolisarkasmi.

Kommentit (2)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46021

"Kalifornian yliopiston teoreettiset fyysikot esittävät Physical Review Letters -tiedelehdessä julkaistussa artikkelissa löytäneensä aiemmin tuntemattoman hiukkasen, Phys.org kertoo.

Yhden tulkinnan mukaan uusi hiukkanen tarkoittaa, että neljän tunnetun perusvuorovaikutuksen – vahvan, heikon ja sähkömagneettisen vuorovaikutuksen sekä painovoiman – rinnalle on lisättävä viides luonnonvoima.

Tutkimuksessa mukana olleen fysiikan ja astronomian professorin Jonathan Fengin mukaan tämän tuloksen vahvistaminen "muuttaisi käsityksemme maailmankaikkeudesta täysin".

...

Teoriassa hiukkasta kutsutaan "protofobiseksi X bosoniksi", joka vuorovaikuttaa vain elektronien ja neutronien kanssa – ja vain rajallisella etäisyydellä. Millään tunnetulla bosonilla ei ole tällaisia ominaisuuksia.

Feng korostaa, että viidennestä perusvuorovaikutuksesta kannattaa puhua vasta sitten, kun tulokset saadaan toistettua kokeellisesti. Uusi hiukkanen ei ole erityisen painava, joten sen tutkimisen laboratorioissa tulisi olla mahdollista.

Fengin mukaan teoria viidennestä perusvuorovaikutuksesta mahdollistaisi myös vahvan, heikon ja sähkömagneettisen vuorovaikutuksen tulkitsemisen uudelleen jonkin perustavanlaatuisemman luonnonlain ilmentymiksi."

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/uusi-hiukkanen-viittaa-viidenteen-pe... .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat