Seuraa 
Viestejä9933

Lännenmiehen West trolling' in tarkoitushakuinen ja varsin manipuloiva tapa tehdä uutista Itämeren sotilaallisesta jännitteisyydestä |0 koplataan Maidan' in verimellakoiden jälkeiseen Krimin niemimaan turvaamistoimenpiteisiin – kansanäänestyksineen, … pelataanko nyt lännen ja idän vastakkainasettelun peliä?

… jota lähinnä länsi ei hyväksy, vaikka paljon sotilaallisempi ja verisempi Kosovon irtirepäisy Serbiasta on osin uhreiltaan USA/ Nato taisteluiden tulos pelastusretkikuntana serbien kynsistä |1 – retkikunta toimi ilman mitään saatua ulkoista mandaattia.

|0 … Voimallisen Provokaation aloitti USAF B-52 strateginen ydinaseitakin kantava pommikone … ~ https://yle.fi/uutiset/3-9692201 -

Miten Krim liittyy Itämeren tilanteeseen?

Lyhin vastaus on - ”Ei mitenkään”. Tämä koplaus on saanut alkunsa Baltian maista, joilla on kokemus Neuvostoliitosta, Saksasta ja sitä ennen vielä Neuvostoliitosta ja edelleen tsaarien Venäjästä.

Ainoa yhdiste on se, että niin Baltia kuin Ukraina/ Krim – erityisesti Krim on ollut osa Neuvostoliittoa ja tsaarien Venäjää |2. Kaikki muu on keksittyä jonkin syyn ja tavoitteen vuoksi. Kukaan ei ole osoittanut mitään sotilaallista väkivaltaa, tai todisteellista sillä uhkaamista – konkreettisena osoituksena. Tapahtuiko muuten Krimillä sotilaallista väkivaltaa?

Meillä media innostui Itämerestä, koska se sattuu olemaan rannikoillamme

Itämerta pitkin on tullut viimeeksi konkreettinen uhka, väkivalta ja hyökkäily Krimin sodan |3 aikana kun englantilaiset rynnäköivät rannikoillemme 1800 -luvulla. Tästä kohtaa saadaan Itämereen ja Krimiin yhdiste, muutoin ei.

Edelleenkään kukaan tai mikään ei ole mitään konkreetista esittänyt Itämeren todallisesta uhasta, jossa ”lanka palaa” tai että edes tulitikut olisivat kädessä – tässä kohtaa tohtori ja evp. ev. Pekka Visuri rahoittelee asiantuntijana, eikä löydä edes vastinetta Kylmän sodan aikoihin, jolloin nykyisetkin kaksi ydinasesuurvaltaa olivat vastatusten – erityisesti Kuuban kriisin aikana 1960 -luvun alkupuolella. Kuuban kriisissä USA reagoi väkevästi vallankumousjohtaja Fidel Castron avunpyyntöihin silloisesta Neuvostoliitosta. Kuuban amerikkalaisjohteinen kauppasaarto on edelleen monin osin voimassa.

Nyt lännenmiehen uutiskanavat West trollaavat |4 voimakkaasti venäläisistä sotilaskoneista ja 1,5 metrin koukkauksista |5 – niin jopa, että ruotsalaisten vakoilukoneen oli lennettävä tehtävistää kotiin Ruotsiin |6. Ruotsalaiset ovat ärhäkästi liikkeellä luomassa osaltaan Venäjän uhkaa |7 – eivätkä ole edes huomanneet, että USA on viime vuosina eniten Ruotsin ilmatilaan loukannut valtio |8.

Miksi Itämerellä tapahtuu?

Siksi, kun alueella Tanskan salmista aina Pohjois-Kalottiin – aivan Venäjän Kuolan niemimaan kynnykselle järjestellään taistelu-, hyökkäys- ja rynnäköintiharjoituksia. Näkyvimmät olivat Viron Ämarin ilmataisteluharjoitukset |9 sekä Suomea ajatellen amerikkalisten itse itsensä ilmataisteluharjoituksiin pyyntö |A – joka yllätti suomalaiset poliitikotkin.

Aiemmin meillä oli ”munaa” ilmaista kohtelias ei kiitos Neuvostoliitolle, kun se kysyi yhteisiä sotaharjoituksia, nyt ei ”munaa” löytynyt, vaan hätäpäissään piti keksiä tuo Itämeren jännittynyt tilanne selitesyyksi.

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (39)

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12267

Ilkka Luoma kirjoitti:
Miksi Itämerellä tapahtuu?

Siksi, kun alueella Tanskan salmista aina Pohjois-Kalottiin – aivan Venäjän Kuolan niemimaan kynnykselle järjestellään taistelu-, hyökkäys- ja rynnäköintiharjoituksia.

Niin.  Venäjä järjestää jatkuvasti hyökkäytsharjoituksia. Se on treenannut mm. Ruotsin ja Tanskan ydinpommittamista, Ahvenanmaan ja Gotlannin valtaamista ja sen sellaista. Ei ihmekään, että länsimaat järjestävät reaktiona vastaavan mittaluokan puolustusharjoituksiaan.

Ilkka Luoma kirjoitti:

Aiemmin meillä oli ”munaa” ilmaista kohtelias ei kiitos Neuvostoliitolle, kun se kysyi yhteisiä sotaharjoituksia, nyt ei ”munaa” löytynyt

Kyllä sitä samaa munaa on edelleen. Vieläkään emme suostu Venäjän harjoittelua nielemään sellaisenaan. Emme sen kaverina, emmekä vastustajana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9933

[2]

Se kysymys!

Kuka kertoo miten tuo Itämeren tilanne liittyy Krimin niemimaalle? Kuka kertoo ne todelliset ja konkreettiset sotilaalliset toimenpiteet, joista voidaan nyt aikuisten oikeasti vetää todisteellinen johtopäätös, että Itämerellä on sotilaallinen jännite?

Sotilaallista jännitettä eivät todellisten armeijalähteiden mukaan osoita – nokkapokka: 'näytän, enemmän näytän ja vielä kerran näytän kykyäni', joka taas toimii yksinkertaisesti syyn ja seurauksen lakien mukaisesti. Kun sinä niin minäkin. Näinhän se menee.

Mutta entä tuo alun Krim ja Itämeri?

Kuka kertoo nyt miten ne liittyvät toisiinsa? Miksi Baltian maat aloittivat tuon kuorolaulun, joka tuotatti amerikkalaiset erikoisiskujoukot Venäjän rajan tuntumaan? Kuka tekee asiavertailun vastineeseen mitä tapahtui Kuuban kriisissä, jolloin maailma oli oikeasti likellä III Maailmansotaa, joka sekin päättyi onnellisesti: Neuvostoliitto poisti kärjettömät ydinasekantorakettinsa Kuubasta ja vastineena USA poisti kärjelliset ydinohjuksensa Turkista – jäljelle jäi ”vain” Kuuban saarto. Entä nyt, mitä jää jäljelle?

...

Tekstiin liittyvät numeroinnit

|1 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/katariina-ii-suuri-ja-kansanaanest... -

|3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Krimin_sota -

|4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228006-west-trolling-east-tro... -

|5 ~ http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/usa_havittajat_kohtaaminen-67095 -

|6 ... Kuvatekstiin liittyen - "epäillään", ... itse juttuun kohdistuen toimittaja ei kerro kahta asiaa, nimittäin sitä, että ruotsalaiskone vakoili signaloiden aivan Venäjän merirajan pinnassa. … ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/venalaisen-ja-ruotsalaisen... -

|7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

|8 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruotsin-ilmatilaa-loukattu... -

|9 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron... -

|A! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/04/olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuvar... -

EKSTRA

Reviirien hallinnal omavaraisuuden haltijaksi!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavaraisuud... -

The End

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12267

Ilkka Luoma kirjoitti:
[2]

Se kysymys!

Kuka kertoo miten tuo Itämeren tilanne liittyy Krimin niemimaalle?

Miksi sen tarvitsisi liittyäkään? Venäjä siinä on yhdistävänä tekijänä, mutta ei sen mutkikkaampia yhteyksiä mihinkään edes tarvita.

Ilkka Luoma kirjoitti:

Kuka kertoo ne todelliset ja konkreettiset sotilaalliset toimenpiteet, joista voidaan nyt aikuisten oikeasti vetää todisteellinen johtopäätös, että Itämerellä on sotilaallinen jännite?

Venäjän kaikki sotilaalliset ja poliittiset toimet. Varustautuminen, harjoitukset, provokaatiot, yleinen vastakkainasettelu, ml. Venäjän sotilaalliset laittomuudet eri maissa ja siitä seuranneet pakotteet, lisääntynyt aktiivisuus. 

Täytyy olla pää perseessä, puskaan jemmatussa tynnyrissä kasvanut ja pysynyt kuurosokea, jos noista ei ole jo kuullut.

Ilkka Luoma kirjoitti:

Mutta entä tuo alun Krim ja Itämeri?

Kuka kertoo nyt miten ne liittyvät toisiinsa?

Olet siis saanut Putinilta käskyn, että nyt täytyy alkaa myllyttää somessa ja netissä ajatusta siitä, että Itämeri ja Krim kytkeytyvät toisiinsa. Selvä. Tästä voinemme päätellä mihin tämä maskirovkanne uusi aalto pyrkii kenties.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä13178

Mikähän näitä Venäjän puolesta puhuvia "hyödyllisiä idiootteja" oikein motivoi? Se vielä ymmärrän, että ei haluta USA:aa tänne mellestämään sotavoimillaan, mutta että samalla hyväksytään Venäjän kv. toiminta sotarikoksineen (Krimin valtaus, Ukrainan sota) ilman kritiikin kiertämää, on minulle outoa. Kyse ei taida olla enää Suomen edusta, vaan jostain Putinin nationalismiin perustuvasta ideologisesta, jota sokeasti ihaillaan. Näille "idiooteille" ei ole oikein vielä valjennut, että Venäjä ei ole heidän puolellaan, vaikka itse ovat Venäjän puolella. Venäjä melko systemaattisesti kutistaa kaikki vähemmistökulttuurinsa kuoliaaksi. Näin on käynyt mm. monille suomensukuisille kansoille samoin kuin homoille ja vammaisille.

Itse asiaan sen verran, että Itämeren jännityksen ja Krimin yhteys on päivänselvä: Venäjän sotilaallinen agressiivisuus. Se tekijä kun poistetaan, lakkaa ongelmat molemmilta alueilta.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä13178

molaine kirjoitti:

Hyvä kirjoitus. Ongelma on Venäjän halu palata takaisin Neuvostoliitoksi, suurvallaksi. Lohdullista on, ettei se tule onnistumaan, mutta ikävää, että Putin silti ajaa kuin käärmettä pyssyyn. Tämä aggressiivisuus luo paljon epävarmuutta ja huolia Venäjän naapurimaissa. Samoin se rasittaa maan omaa väestöä, kun iso osa rahoista menee aseisiin, jotka ovat tavallaan täysin turhia. Elintaso ei niillä kasva. Ja mystistä on, että Suomesta löytyy joukko tämän Ilkka luoman kaltaisia ihmisiä, jotka avoimesti ihailevat tätä Suomellekin haitallista kehitystä. Osa tietty Venäjän trolleja, mutta osa noita "hyödyllisisä idiootteja" ihan omasta tahdostaan.

Hal9000
Seuraa 
Viestejä3374

Minun mielestäni Rusin kirjoitus oli aika kepponen. Rusi listaa kolme, omasta mielestäni aika mielivaltaista, syytä (Patrushev, Zapad, tapaamisen peruuntuminen jenkkien kanssa), jotka hänen mielestään voi tulkita "indikoivan hyökkäävän ulkopolitiikan ja epälineaarisen voimankäytön seuraavista vaiheista". No mitkä ne seuraavat vaiheet ovat? Sitä Rusi ei kerro. Kirjoituksen epämääräisen pelotteleva sävy kiteytyy viimeiseen lauseeseen:

"Kyse ei siten ole Naton vaan Venäjän vaikutusalueen laajentumisesta." Geopoliittisena analyysinä tuo on (imo) räikeän yksinkertaistavaa paskaa.

Eniten minua kuitenkin ihmetytti Rusin heitto Suomen Geopoliittisen Seuran suuntaan: "Uutta Jaltan sopimusta Suomessa ovat väläytelleet ainakin epäsuorasti Suomen Geopoliittisen Seuran (SGS) eräät johtohenkilöt". En tiedä oliko tuo tarkoitettu jonkinlaiseksi mustamaalaamisyritykseksi, toivottavasti ei.  SGS:n kotisivut löytyvät tuolta, turvallisuuspolittiselta näkemykseltään edustavat käsittääkseni pienvaltiorealismia.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä13178

Hal9000 kirjoitti:

"Kyse ei siten ole Naton vaan Venäjän vaikutusalueen laajentumisesta." Geopoliittisena analyysinä tuo on (imo) räikeän yksinkertaistavaa paskaa.

Ei tuo ole mitään paskaa, vaan juuri niin kuin asia on. Olennainen ero Naton ja Venäjän välillä on se, että Natolla ei ole mitään tarvetta laajentua. Se ottaa uusia jäseniä, mutta vain näiden omasta pyynnöstä ja melko tiukoin valintakriteerein. Nato ei siis millään muotoa uhkaa Venäjän valtiota. Se "uhkaa" vain Venäjän geopoliittisia etuja, jotka se saa kyykyttämällä naapurimaitaan pelolla ja uhkailulla. Ja tämän uhkailun loppuminen on varsin toivottava asia yleisen rauhan ja järjestyksen kannalta. 

Jos Venäjä haluaisi lopettaa tämän vastakkaiasettelun, se voisi lopettaa geopoliittisen uhoilun ja alkaa käyttäytymään niin kuin sivistysmaa. Näin se ei kuitenkaan tee, sillä kaupallisessa kilpailussa se valuisi kauas kärkijoukosta. Venäjän painoarvo perustuu vain sen oletettuun sotilasmahtiin. Ilman Natoa Venäjä komentelisi kymmenen kerta vauraampaa Eurooppaakin hieman kuin härikkönaapuri pitää ottessaan koko kerrostaloa. Onneksi on olemassa Nato-niminen poliisi.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä13178

Käyttäjä3876 kirjoitti:
ekavekara kirjoitti:
Mikähän näitä Venäjän puolesta puhuvia "hyödyllisiä idiootteja" oikein motivoi?

Kyllä minäkin varmaan sylkisin venäjämielistä propagandaa tänne jos siitä maksettaisiin. Why not?

"Hyödyllisille idiooteille" ei makseta. Ne, joille maksetaan, ovat Venäjän trolleja. Nuo ensimmäiset toimivat ikään kuin loiset. Nauttivat suomalaisista ihmisoikeuksista, mutta kannattavat niiden rajoittamista Venäjän totalitarismia avoimesti tukemalla.

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482

ekavekara kirjoitti:
Käyttäjä3876 kirjoitti:
ekavekara kirjoitti:
Mikähän näitä Venäjän puolesta puhuvia "hyödyllisiä idiootteja" oikein motivoi?

Kyllä minäkin varmaan sylkisin venäjämielistä propagandaa tänne jos siitä maksettaisiin. Why not?

"Hyödyllisille idiooteille" ei makseta. Ne, joille maksetaan, ovat Venäjän trolleja. Nuo ensimmäiset toimivat ikään kuin loiset. Nauttivat suomalaisista ihmisoikeuksista, mutta kannattavat niiden rajoittamista Venäjän totalitarismia avoimesti tukemalla.

Ehkä Suomi ei kuitenkaan ole niin hyvä maa kuin minä sitä pidät? Kyllähän Venäjän oligarkit varmasti pitävät Venäjää maailman parhaana maana, ja ihan syystä, sillä missään muualla he eivät olisi yhtä etuoikeutettuja.

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

tammukka
Seuraa 
Viestejä5556

Reiska kirjoitti:
Kuinkas monta "epämieluisaa" viestiä tästä ketjusta on hävinny?

Jostakin syystä mode on poistanut viestejäni vaikka ne ovat olleet linjassa monen muunkin tähän ketjuun kirjoittavan kanssa. Kielikään ei ollut mitenkään hirveän raflaavaa. I. Luomalla on ilmeisesti vaikutusvaltaa täällä.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä13178

Käyttäjä3876 kirjoitti:
ekavekara kirjoitti:
Käyttäjä3876 kirjoitti:
ekavekara kirjoitti:
Mikähän näitä Venäjän puolesta puhuvia "hyödyllisiä idiootteja" oikein motivoi?

Kyllä minäkin varmaan sylkisin venäjämielistä propagandaa tänne jos siitä maksettaisiin. Why not?

"Hyödyllisille idiooteille" ei makseta. Ne, joille maksetaan, ovat Venäjän trolleja. Nuo ensimmäiset toimivat ikään kuin loiset. Nauttivat suomalaisista ihmisoikeuksista, mutta kannattavat niiden rajoittamista Venäjän totalitarismia avoimesti tukemalla.

Ehkä Suomi ei kuitenkaan ole niin hyvä maa kuin minä sitä pidät? Kyllähän Venäjän oligarkit varmasti pitävät Venäjää maailman parhaana maana, ja ihan syystä, sillä missään muualla he eivät olisi yhtä etuoikeutettuja.

Toki mafiavaltiossa mafiosot viihtyvät, mutta eivät juuri muut. Tavalliselle kansalle oikeusvaltion toimivuus on paljon tärkeämpää kuin satunnaiset edut sillä hinnalla, että pitää olla lojaali johtajille. Tämä tosiasia tulee vielä vastaan Venäjälläkin, kun eläkerahat lopullisesti hyytyvät.

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482

ekavekara kirjoitti:
Käyttäjä3876 kirjoitti:
ekavekara kirjoitti:
Käyttäjä3876 kirjoitti:
ekavekara kirjoitti:
Mikähän näitä Venäjän puolesta puhuvia "hyödyllisiä idiootteja" oikein motivoi?

Kyllä minäkin varmaan sylkisin venäjämielistä propagandaa tänne jos siitä maksettaisiin. Why not?

"Hyödyllisille idiooteille" ei makseta. Ne, joille maksetaan, ovat Venäjän trolleja. Nuo ensimmäiset toimivat ikään kuin loiset. Nauttivat suomalaisista ihmisoikeuksista, mutta kannattavat niiden rajoittamista Venäjän totalitarismia avoimesti tukemalla.

Ehkä Suomi ei kuitenkaan ole niin hyvä maa kuin minä sitä pidät? Kyllähän Venäjän oligarkit varmasti pitävät Venäjää maailman parhaana maana, ja ihan syystä, sillä missään muualla he eivät olisi yhtä etuoikeutettuja.

Toki mafiavaltiossa mafiosot viihtyvät, mutta eivät juuri muut. Tavalliselle kansalle oikeusvaltion toimivuus on paljon tärkeämpää kuin satunnaiset edut sillä hinnalla, että pitää olla lojaali johtajille. Tämä tosiasia tulee vielä vastaan Venäjälläkin, kun eläkerahat lopullisesti hyytyvät.

Pitää Suomessakin olla lojaali johtajille, tai lähtee koko omaisuus ja kaupanpäälle vielä kidutetaan. Suomessa johtajat eivät vain ole poliitikkoja.

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

Hal9000
Seuraa 
Viestejä3374

ekavekara kirjoitti:
Hal9000 kirjoitti:

"Kyse ei siten ole Naton vaan Venäjän vaikutusalueen laajentumisesta." Geopoliittisena analyysinä tuo on (imo) räikeän yksinkertaistavaa paskaa.

Ei tuo ole mitään paskaa, vaan juuri niin kuin asia on.

 

No tuosta voidaan olla kyllä eri mieltä. Nato-laajentuminen on hiertänyt lännen ja Venäjän välejä jo 90-luvulta lähtien. Tämän olen linkannut jo joskus aiemminkin, Berkeleyn proffan kynästä. Toinen LA Timesissä ilmestynyt artikkeli samaisesta aiheesta. Ajatus siitä, että Venäjä vastustaa Nato-laajentumista vain päästääkseen roistoilemaan, on mielestäni lähinnä osoitus kyvyttömyydestä/haluttomuudesta nähdä asioita Venäjän kantilta. Mikä siis ei ole sama asia kuin Venäjän ihannointi.

Hal9000
Seuraa 
Viestejä3374

tammukka kirjoitti:
Reiska kirjoitti:
Kuinkas monta "epämieluisaa" viestiä tästä ketjusta on hävinny?

Jostakin syystä mode on poistanut viestejäni vaikka ne ovat olleet linjassa monen muunkin tähän ketjuun kirjoittavan kanssa. Kielikään ei ollut mitenkään hirveän raflaavaa. I. Luomalla on ilmeisesti vaikutusvaltaa täällä.

Onpas muuten helvetin kumma juttu, jos kirjoitus jossa kutakuinkin suoraan syytetään toista maksetuksi trolliksi katoaa bittiavaruuteen. Omasta mielestäni moinen olisi saada jäädä osoitukseksi siitä, millaisia aivopieruja laukalle lähtenyt Venäjä-hysteria voi aiheuttaa.

tammukka
Seuraa 
Viestejä5556

Hal9000 kirjoitti:
tammukka kirjoitti:
Reiska kirjoitti:
Kuinkas monta "epämieluisaa" viestiä tästä ketjusta on hävinny?

Jostakin syystä mode on poistanut viestejäni vaikka ne ovat olleet linjassa monen muunkin tähän ketjuun kirjoittavan kanssa. Kielikään ei ollut mitenkään hirveän raflaavaa. I. Luomalla on ilmeisesti vaikutusvaltaa täällä.

Onpas muuten helvetin kumma juttu, jos kirjoitus jossa kutakuinkin suoraan syytetään toista maksetuksi trolliksi katoaa bittiavaruuteen. Omasta mielestäni moinen olisi saada jäädä osoitukseksi siitä, millaisia aivopieruja laukalle lähtenyt Venäjä-hysteria voi aiheuttaa.

Muiden vastaavat voivat jäädä ?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat