Seuraa 
Viestejä3768
Liittynyt13.1.2015

Täällä vaikkapa ilmailukeskusteluissa tulee yhtenään halventavia kommentteja kirjoittajasta. Uskon asialla olevan peräkammarin poikien, mutta kun näin nimimerkkien taa piiloudutaan, koskaan ei voi tietää kenen kanssa keskustelee ja kuinka vakavasti tämä pitää ottaa.

Lyhyesti, minulla on lentolupakirja jo vuodesta 1974, ei tosin voimassa enää ja insinöörikoulutus, kemian prosessitekniikasta tosin. Muut opinnot jätän nyt, keskitytään tekniikkaan. Kirjoitin aikanaan HS:n tieteeseen, jopa palstan pääjutun ja viisi vuotta olin TM:n tiedekirjoittaja ja kirjoitin myös useita ilmailualan artikkeleita, joista pari esimerkkikuvaa jatkossa. Ursan jäsenenä kirjoitin aikanaan artikkeleita myös Tähdet ja Avaruus-lehteen.

Ilmailun merkittävissä näyttelyissä olen käynyt mm. Pariisissa, alan suurimmassa pian 40 vuoden aikana, myös Farnboroughissa ja lukuisissa muissa, Pariisissa viimeksi juhannuksena.

Siis katson hieman tuntevani alaa. Ei tarvinne kertoa, että olen parisataa kertaa lentänyt Atlantin yli, mukaalukien uudet konetyypit, A-380 ja B-787 Dreamliner, Kaukoitään kymmenet kerrat ja Eurooppaan lukemattomat kerrat.

Teidän meriittinne, please?

Sivut

Kommentit (114)

panterarosa
Seuraa 
Viestejä3226
Liittynyt24.12.2013

"Siis katson hieman tuntevani alaa. Ei tarvinne kertoa, että olen parisataa kertaa lentänyt Atlantin yli, mukaalukien uudet konetyypit, A-380 ja B-787 Dreamliner, Kaukoitään kymmenet kerrat ja Eurooppaan lukemattomat kerrat."

Aiheen sivusta hieman, mutta otitko lentoradoissa huomioon maan kaartuvuuden ? Toisin sanoen, kurssi korjattiin aina "alemmaksi" ellei automaattiohjaus?

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä12345
Liittynyt13.3.2017

Mä oon muuten ollut ekan kerran ulkolaisessa lentonäytöksessä 1976....lähetystössä olin kokkareissa.

Oli jo silloin modernia tuo meno; https://www.youtube.com/watch?v=PGrIrxpv62U

Kiitän kovasti järjestäjiä ja lähetystöä hyvästä toiminnasta...sissus siitä on jo 41 vuotta !

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

satunnainen seuraaja
Seuraa 
Viestejä297
Liittynyt23.6.2016

Erilaisia lupakirjoja vuodesta -73, joitakin edelleen voimassa. Kyydissä olen ollut kaikkiin ilmansuuntiin enemmän kuin haluaisin, eli lentoasemat ja pitkät putket ei kiinnosta, eikä juurikaan nykyinen militäärikalusto.

Harrastepuolella on erinäisiä meriittejä

panterarosa
Seuraa 
Viestejä3226
Liittynyt24.12.2013

Dr Strangelove kirjoitti:
Panterosa,

En ymmärrä kysymystäsi, selitätkö?

Kaikenlaista polemiikkia esiintyy palstoilla pilottien antaessa lausuntoja maanpinnan kaareutumattomuudesta, siis viitaten maan oletettuun "pallomaisuuteen". Siispä ajattelin kysyä sinulta että mikä on oma kokemuksesi asiasta?

Esim.:

Here, a flight instructor confirmed that he flies over a flat Earth (the interview starts at 11:40; at 31:00 the pilot says that even flying distances of up to 300 miles that nothing changes with respect to an alleged curvature).

https://www.youtube.com/watch?v=8TL30VW5hJY

An experienced retired NAVY submarine Chief confirmed that no curvature is taken into account as he helps pilot submarines over hundreds of miles at flat levels below the ocean (at 10:45, the submarine Chief confirmed the same via an introductory letter; the interview starts roughly at 11:15).

https://www.youtube.com/watch?v=dFi98T8phoI

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

ekavekara
Seuraa 
Viestejä5263
Liittynyt7.8.2016

Dr Strangelove kirjoitti:
Ei tarvinne kertoa, että olen parisataa kertaa lentänyt Atlantin yli, mukaalukien uudet konetyypit, A-380 ja B-787 Dreamliner, Kaukoitään kymmenet kerrat ja Eurooppaan lukemattomat kerrat.

Miten lentokoneessa istuminen pätevöittää lentotekniikkaan tai sodankäyntiin? Tuleeko kaikista Kanarialle lentäneistä Suomi-juopoista aikojen saatossa lentokone-experttejä?

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä12345
Liittynyt13.3.2017

Dr Strangelove kirjoitti:
Kovin mielenkiintoista. Nimimerkkisi on poistunut, miksi vielä olet täällä?

Kenelle osoitit tämän solvauksen tällä kertaa ?

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat