Seuraa 
Viestejä8435

Tulevaisuus- ja köyhyystutkija Maria Ohisalo |1 esitti tämän yllättävän tosiasian, joka on vallinnut luonnossa eli meitäkin elättävässä biosfäärissä jo satoja miljoonia vuosia. Ruokaa suoraan kasvualustalta – maataloudesta suoralogistiikkana kotitalouspöytään – niin.

|1 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tulevaisuuden-tutkija-ruoka... -

Kommentti linkinalaisjuttuun ---
”... Merkittävämpää on miettiä biosfäärin ravinnon tuotantokykyä muuttuvassa ilmastossa, ympäristössä ja populaatiomme kasvussa. Toinen oleellinen tekijä on ravinnollisten tottumustemme muutokset ostovoiman parantuessa ja huonontuessa eli tuloerojen kasvaessa.

Biosfääri on harmoninen kokonaisuus, jossa lajistollisten biomassasuhteiden verkosto ylläpitää evoluution ohjaamana geneettistä jatkumoa, joka voidaan kutsua "kuolemattomuudeksi".

Onko Maan kohtalo lopulta superkasvihuoneellinen Venus, vai vetensä lopulta "menettänyt" Mars, kummassakaan ei biosfääriä enää ole ... ? ...” -allekirjoittanut.

Samaan aikaan yksityiset haluavat suojella metsiä – tavallisiakin

HS, tiistaina 11.7. kirjoitti yksityisestä ihmisestä, jonka piti (halusi) rikastua talousmetsällään, mutta päätyikin luonnonsuojelemaan oman metsänsä tehotalouden ja matsänkaadon ulottumatomiin – valtio maksaa tästä nautinnosta, jopa rahaa – toki budjetin raameissa.

” … ... Suomessa kasvavan biomassan määrä kasvaa mukavasti heinäkuussa sen ollen merkittävä hiilidioksidin sitoja. Puuta ei kannata jalostaa kertakäyttöiseksi |2- vaan kestävästi, vaikkapa puutaloiksi. … ” -kts. Kuva 2.

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/printtimedian-kuolema.html -


Kaupunkilainen itkee Helsingin Esplanaadin puita – ne kaadetaan, aika on täynnä!

” … ... "On kuin elävä olento", puu on biosfäärin näkökulmasta yhtä elävä, lisääntyvä ja biomassojen vuorovaikutuksessa kuin mikä tahansa muu evoluution ohjaama genetiikkaa sisältävä organismi. Edelleen biologian näkökulmasta puu ei eroa mistään muustakaan elokelpoisesta biomassasta.

Puu kuuluu kasvikuntaan, jonka elonkaari on huomattavasti pidempi kuin eläinkunnan. Kasvit mahdollistivat eläimet. Voidaan jopa sanoa, että perinnöllisyys hamaan alkuun on lopulta yhteinen. Mikä ohjaamaan tätä kokonaisuutta, jota voimme kutsua muodikkaasti elämän monimuotoisuudeksi – biodiversiteetiksi. ...”

Ylläoleva on kommentti tähän mediatekstiin ~ https://yle.fi/uutiset/3-9714400 -


Miten puu, ravinto ja kuolemattomuus liittyvät yhteen?

Helposti. Puu on osa biosfääriä, kuten me ihmisetkin ja kaikki muu, jota kutsutaan biologiaksi. Kuolemattomuus on taas käsite |3, jolla ei ole alkua eikä loppua. Biosfäärillä on alku ja sillä tulee olemaan loppu – mutta välissä on hemmetin pitkä aikamatka, tosi pitkä -ja siinä tuo kuolemattomuus liikkuu – polvesta toiseen, valissä evoluution elämän liimana, joka korjaa, paikkaa ja välillä poistaa.

Tiedon kantajana on siittiö ja munasolu, jatkumo kaukaisuudesta – niin ihmisellä kuin vastineensa vaahteralla tai valaalla. Elämä on jatkumo, jossa on kuolemattomuden periaate – silti oli alku ja tulee olemaan loppu!

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuut... -

Kuva 2 ~ LINK -

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat