Seuraa 
Viestejä3047

Kolmas maailma on useimmille tuttu käsite ja sillä voidaan tarkoittaa esimerkiksi kehitysmaita Afrikassa ym. Joskus on Eurooppa (ja Aasian vanhat kultuurit) määritelty vanhaksi maailmaksi (eli ensimmäiseksi maailmaksi ) ja Amerikka uudeksi maailmaksi (toinen maailma) ja tässäkin Amerikalla tarkoitetaan joskus vain Pohjois-Amerikkaa. Täsmällistä määritelmää näille ei ole eikä jatkossa edes tarvitse.

Ensimmäisen maailman ongelmat ovat sellaisia pieniä länsimaisen ihmisen arjen probleemeja, joilla ei pitäisi olla mitään käytännöllistä merkitystä kenellekkään ja siksi on kai turhaa niistä sitten kiukutella.

Koska aloitusviestiin ei voi lisätä linkkejä, ne tulevat sitten seuraavassa viestissä.

Vanha nimimerkki Spanish Inquisitor uudelleensyntyneenä.

Sivut

Kommentit (24)

Spanish Inquisitor Jr
Seuraa 
Viestejä3047

No, tämä ei ehkä ole ihan ensimmäisen maailman probleema, mutta aika lähelle tämä pääsee mielestäni, Iltalehden jutun mukaan äidit suuttuivat erillisestä imetystilasta:

Turkulainen ravintola joutui imetysraivon silmään - sadat äidit sättivät imetystilasta

Asiakas kertoi netin keskustelupalstoilla, että hänet siirrettiin ravintolan WC-tiloihin imettämään. Ravintola alkoi saada viestejä raivostuneilta äideiltä.

Turkulainen ravintola Aune on joutunut somekansan hampaisiin. Eräs ravintolan asiakkaista oli kertonut netin keskustelupalstoilla, että hänet oli ohjattu imettämään lastaan ravintolan WC-tiloihin.

Asiakkaan kertomus oli huomattu. Ravintoloitsija Janne Laaksoseen otettiin yhteyttä ja kerrottiin, että jos hän ei vastaisi, jaettaisiin asiakkaan kertomus vielä suuremmilla keskustelupalstoilla, jolloin tuhannet naiset antaisivat aiheesta palautetta.

Laaksonen vastasi yhteyttä ottaneelle henkilölle ja kertoi, että asiakasta on todella pyydetty siirtymään toiseen tilaan imettämään. Tila on kuitenkin erillinen imetyspaikka äideille ja Laaksosen mukaan mahdollisesti jopa siistimpi kuin itse ravintolan puoli.

Alkuperäisessä kertomuksessa oli jätetty kertomatta, ettei kyse ole likaisesta vessasta.

...

...

Laaksosen mukaan heidän saamansa palaute on kohtuutonta. Asiaa kommentoivat henkilöt, jotka eivät ole ikinä käyneetkään ravintolassa, eivätkä sen vuoksi tiedä, millaisesta tilasta on kyse. Aikaisemmin ei palautetta ollut tullut lainkaan.

Ravintola Aune on avattu vasta 11 viikkoa sitten. Ravintola on yrittänyt profiloitua aikuisten paikaksi. Laaksosen mukaan tila on pieni, joten ratkaisuun oli päädytty käytännönkin syystä.

- Aihe on kaikkea muuta kuin helppo, emmekä halua pahoittaa kenenkään mieltä. Rakastamme lapsia ja arvostamme suuresti äitejä, mutta ravintoloitsijoina koemme, että meidän on pitänyt löytää kompromissi, jonka avulla kukaan ei tuntisi meillä ruokaillessaan oloaan epämukavaksi tai häkeltyneeksi, ravintola kertoo Facebook-julkaisussaan.

Vanha nimimerkki Spanish Inquisitor uudelleensyntyneenä.

QS
Seuraa 
Viestejä5752

Otteita suomalaisesta sielunmaisemasta. Euroopan lääkevirastoa yritetään saada Suomeen:

"Virasto siirtyy EU:n jättävästä Britanniasta johonkin muuhun EU-maahan.

Suomen hakemuksessa korostetaan, että lääkevirasto ja Helsingissä jo oleva Euroopan kemikaalivirasto muodostaisivat terveyden suojelun huippuosaamisen keskuksen.

– Euroopan lääkeviraston ja kemikaaliviraston sijoittuminen samaan kaupunkiin antaisi virastojen hyödyntää resursseja ristiin ja loisi kahden erityisosaamista vaativan viraston huippuosaamisen keskuksen, sanoo hakemuksen valmistelusta vastannut sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (uv).

– Jo nyt Helsingin alue on Euroopan parhaita paikkoja terveysalan ja terveysteknologian tutkimukselle, kehitykselle ja liiketoiminnalle, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotteessa.

Viraston noin 900 työntekijälle tarjotaan toimitiloiksi uutta kiinteistöä Vallilassa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Rakenteilla oleva kiinteistö sijaitsee Meiran kahvipaahtimon vieressä. "

Nimettömän arjen sankarin näkemys uutisen kommenttiosiossa:

"Amsterdam tarjosi kisaan kiinteistöä, joka on seitsemän minuutin junamatkan päässä yhdestä Euroopan vilkkaimmista lentokentistä, jonka lähellä on 5000 hotellihuonetta ja josta löytyy myös kansainväliset koulut kaikille pääkielille.

Vallilasta tosiaan löytyy kahvipaahtimo ja pari keskikaljabaaria, mutta on tuo toki vahvempi vaihtoehto kuin joku Kuopio tai Turku."

😂😂

Kaavani ovat lähtökohtaisesti yliluonnollisissa yksiköissä c = ħ = 1/2π = ε = μ = -1 = 1

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
QS
Seuraa 
Viestejä5752

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005364042.html

"Vuosia jatkunut oikeustaistelu Naruto-apinaa edustavan eläinsuojelujärjestön ja valokuvaajan välillä on saatu päätökseen, kertoo brittikanava BBC.

Yhdysvaltalaisen oikeusistuimen päätös jää voimaan, eli sulawesinmakaki Narutolla ei ole tekijänoikeuksia itsestään ottamiin valokuviin. Brittivalokuvaaja David Slater kuitenkin lupautui lahjoittamaan 25 prosenttia Naruto-kuvien tuottamista tekijänoikeustuloista luonnonsuojeluun.

Kiista sai alkunsa Indonesiassa Sulawesin saarella vuonna 2011. Naruto pääsi räpsimään kuvia, kun Slater jätti kameransa sen käytettäväksi. Apina otti lukuisia kuvia myös itsestään. Selfie lähti leviämään internetissä ja siitä tuli huippusuosittu.

Eläinten oikeuksia ajava Peta-järjestö haastoi Slaterin oikeuteen, koska sen mielestä Narutolla oli kuvaan tekijänoikeudet.

Yhdysvaltalainen oikeusistuin linjasi tammikuussa 2016, etteivät tekijänoikeudet ulotu apinoihin. Peta valitti tuomiosta.

Nyt Peta ja Slater saivat kuitenkin soviteltua riitansa, joten tapausta ei enää käsitellä oikeudessa. Peta julkaisi maanantaina lausunnon, jossa se kertoi pitävänsä sovitteluratkaisua voittona eläinten oikeuksille."

====

Länsimaissa menee liian hyvin, jos korkeasti koulutetuilla oikeustieteen ammattilaisilla ja heidän vetämällään oikeusjärjestelmällä on aikaa ja halua vatvoa tällaisia asioita.  En tiedä miten prosessin kustannukset hoidetaan, mutta rahaa tässä tekevät lakimiehen joka rintamalla. Ja välillisesti kaikki oikeuslaitoksen palveluksessa olevat.

Tai sitten tapauksen osapuolet ovat täysin erkaantuneet todellisuudesta. Tai ainakin lainsäätäjä on erkaantunut koko unversumista, kun laki sallii moisen hölynpölyn käsittelyn tuomioistuimissa.

Kaavani ovat lähtökohtaisesti yliluonnollisissa yksiköissä c = ħ = 1/2π = ε = μ = -1 = 1

Keijona
Seuraa 
Viestejä19312

Kertoohan se harhassa, valheessa elämisestä ja siihen pyrkimisestä,  kun esim epävarma yrittää peittää epävarmyyttaan  Itsevarmuudella, surullinen näyttää iloiselta, sellaista se viikunanlehti ideologia, muilta pimittäminen lopulta  tekee, pimentää oman järjen.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Keijona
Seuraa 
Viestejä19312

Lainaus:
Yliopiston ravintolasta.

Käyn yliopistolla  syömässä ja täytyy kyllä todeta että on epätasa-arvoinen sukupuolijakauma.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Spanish Inquisitor Jr
Seuraa 
Viestejä3047

Tässä tulee täydellisesti otsikkoon sopivaa materiaalia Helsingin Uutisista:

Alba, 1, ei saa ruokaa päiväkodissa – edes lääkärintodistus ei kääntänyt kunnan päätä

Osassa Suomen kuntia vegaaniruoka on jo arkipäivää, mutta joissakin kunnissa sitä ei saa vaikka erikseen pyytäisi.

Keravalainen Alba Prato, 1 v 4 kk, ei saa päiväkodissa kaupungin kokkaamaa ruokaa.

Syy on se, että Alba on vegaani – ei lääketieteellisistä vaan eettisistä syistä.

Kerava ei kokkaa päiväkotilapsille vegaaniruokaa, vaan tavallista kasvisruokaa, jossa käytetään maitotuotteita ja kananmunaa. Vegaanit taas eivät niitä syö kuten eivät mitään muitakaan eläinperäisiä tuotteita.

Alban äiti Riina Ruus-Prato oudoksuu Keravan linjausta. Alballa on veganismistaan lääkärintodistus.

– Alba ehti jo saada päiväkodissa kolme viikkoa vegaaniruokaa, kunnes kävi ilmi, että veganismia ei ole merkitty lääkärintodistukseen allergian vuoksi, vaan eettisistä syistä, Ruus-Prato kertoo.

Nyt Alban perhettä on ohjeistettu tuomaan lapselleen päivähoitoon omat eväät: lounaan ja välipalan.

– Tämä ei tunnu reilulta. Kaikki muut lapset saavat päiväkodissa ruokaa, Ruus-Prato sanoo.

Kasvisruokailun hyödyt tunnistetaan laajasti ympäri maailman. Siksi on ihmeellistä, että Kerava tekee vegaaniruokavalion noudattamisesta vaikeaa, 9 vuotta vegaanina ekologisista syistä ollut Riina Ruus-Prato sanoo.

– Haluan kasvattaa lapsistani tietoisia kansalaisia ja mahdollistaa heille kestävän ja puhtaan maailman. On järjetöntä, että taistelu ilmastonmuutosta vastaan tehdään näin vaikeaksi.

Vegaaniruoan kokkaaminen ei ole vaikeaa, kahden lapsen äiti sanoo.

– Puuron voi tehdä veteen. Nakkikastike ei ole sen vaikeampaa tehdä soijanakeista ja kauramaidosta. Kyse on halusta, Ruus-Prato sanoo.

Linkki uutiseen on tässä:

Alba, 1, ei saa ruokaa päiväkodissa – edes lääkärintodistus ei kääntänyt kunnan päätä

Tuo ylläoleva nyt vaan saa jotenkin mun mielen masentuneeksi tai oikeastaan vihaiseksi, eihän tuollaisen äidin vinkumisen pitäisi olla edes totta, vaan paremminkin tuo sopisi johonkin TV-sketsiin tai (edesmenneeseen) Pahkasika huumorilehteen.

 Helppoa on se elämä Suomessa nykyään kun tuollaisesta jonninjoutavuuksista tehdään asiaa. Luulisi olevan muitakin ongelmia ihmisillä.

V*ttu mitä pask*a, kuten jo Alexander Stubb  legendaarisesti aikanaan lausui.

Vanha nimimerkki Spanish Inquisitor uudelleensyntyneenä.

JPI
Seuraa 
Viestejä29795

Ensimmäisen maailman suurin ongelma ja samalla koko maailmankin ongelma on idioottimainen usko siihen, että rajallisessa tilassa olisi mahdollista ylläpitää.jatkuvaa kasvua. Kaikki muu on pelkkää kosmetiikkaa.

3³+4³+5³=6³

Spanish Inquisitor Jr
Seuraa 
Viestejä3047

JPI kirjoitti:
Ensimmäisen maailman suurin ongelma ja samalla koko maailmankin ongelma on idioottimainen usko siihen, että rajallisessa tilassa olisi mahdollista ylläpitää.jatkuvaa kasvua. Kaikki muu on pelkkää kosmetiikkaa.

Toki näin, mutta tämän ketjun aihe on näiden länsimaisten ihmisten valittaminen ihan tyhjänpäiväisistä asioista.

Tuo mun edellisen viestin äiti on juuri tähän ketjuun sopiva esimerkki näistä äärimmäisistä älyttömyyksistä. Voisi ajatella että tuo äiti itse on se aikuisen hahmossa oleva lapsi, joka yrittää kiukuttelemalla saada tahtonsa läpi, siis juuri tyypillinen pilalle hemmoteltu kakara aikuisena.

Lisäksi on täysin vastuutonta tehdä omasta pikkulapsesta oman ideologisen ristiretkensä välikappale tai pelinappula. Lapsi itse varmasti syö hyvällä ruokahalulla varmasti kaikkea mitä päiväkoti tarjoaa.

Ei jatkoon, sanoisin tälläisille vanhemmille.

Vanha nimimerkki Spanish Inquisitor uudelleensyntyneenä.

JPI
Seuraa 
Viestejä29795

Spanish Inquisitor Jr kirjoitti:
JPI kirjoitti:
Ensimmäisen maailman suurin ongelma ja samalla koko maailmankin ongelma on idioottimainen usko siihen, että rajallisessa tilassa olisi mahdollista ylläpitää.jatkuvaa kasvua. Kaikki muu on pelkkää kosmetiikkaa.

Toki näin, mutta tämän ketjun aihe on näiden länsimaisten ihmisten valittaminen ihan tyhjänpäiväisistä asioista.

Tuo mun edellisen viestin äiti on juuri tähän ketjuun sopiva esimerkki näistä äärimmäisistä älyttömyyksistä. Voisi ajatella että tuo äiti itse on se aikuisen hahmossa oleva lapsi, joka yrittää kiukuttelemalla saada tahtonsa läpi, siis juuri tyypillinen pilalle hemmoteltu kakara aikuisena.

Lisäksi on täysin vastuutonta tehdä omasta pikkulapsesta oman ideologisen ristiretkensä välikappale tai pelinappula. Lapsi itse varmasti syö hyvällä ruokahalulla varmasti kaikkea mitä päiväkoti tarjoaa.

Ei jatkoon, sanoisin tälläisille vanhemmille.

Jup!
Ok, tuossa tyhjänpäiväisyyden hengessä:
Eikö enisimmäisen maailman demokraattisissa yhteiskunnissa hmiselämän arvo olekkin huipussaan?
Esimerkiksi jos susi tai karhu liikkuu asutuksen tai koulun lähistöllä kerran kymmenessä vuodessa ja jopa lähestyy ihmistä uhkaavasti, niin kyllä varsinkin miespuoliset kansalaiset ovat heti valmiina asettamaan henkensä vaaraan asettuessaan pyssyineen "petoa" vastaan.
Mutta jos sitten suomalaisia ihan oikeesti kuolee auto-onnettomuuksissa, väkivallan johdosta, huumeisiin jne. niin sehän on ihan eri asia, sillä luonnossa jokapäiväisessä kamppailussa henkiin jäänyt Suomen luontoon aina kuulunut "peto" on ihan eri juttu. SAATANA.

Ihan vastaavia juttuja on sitten olemassa liittyen pyhään sotaan, pyhään kaikkialla niin länsimaissa kuin joka paikassa. Vielä nykypäivänäkin kuollut sotilas on sankari ja siksi se kuolema ei ole niin kovin kauheeta, paitsi jos vihollisen aiheuttamana...

3³+4³+5³=6³

Spanish Inquisitor Jr
Seuraa 
Viestejä3047

JPI kirjoitti:
Spanish Inquisitor Jr kirjoitti:
JPI kirjoitti:
Ensimmäisen maailman suurin ongelma ja samalla koko maailmankin ongelma on idioottimainen usko siihen, että rajallisessa tilassa olisi mahdollista ylläpitää.jatkuvaa kasvua. Kaikki muu on pelkkää kosmetiikkaa.

Toki näin, mutta tämän ketjun aihe on näiden länsimaisten ihmisten valittaminen ihan tyhjänpäiväisistä asioista.

Tuo mun edellisen viestin äiti on juuri tähän ketjuun sopiva esimerkki näistä äärimmäisistä älyttömyyksistä. Voisi ajatella että tuo äiti itse on se aikuisen hahmossa oleva lapsi, joka yrittää kiukuttelemalla saada tahtonsa läpi, siis juuri tyypillinen pilalle hemmoteltu kakara aikuisena.

Lisäksi on täysin vastuutonta tehdä omasta pikkulapsesta oman ideologisen ristiretkensä välikappale tai pelinappula. Lapsi itse varmasti syö hyvällä ruokahalulla varmasti kaikkea mitä päiväkoti tarjoaa.

Ei jatkoon, sanoisin tälläisille vanhemmille.

Jup!
Ok, tuossa tyhjänpäiväisyyden hengessä:
Eikö enisimmäisen maailman demokraattisissa yhteiskunnissa hmiselämän arvo olekkin huipussaan?
Esimerkiksi jos susi tai karhu liikkuu asutuksen tai koulun lähistöllä kerran kymmenessä vuodessa ja jopa lähestyy ihmistä uhkaavasti, niin kyllä varsinkin miespuoliset kansalaiset ovat heti valmiina asettamaan henkensä vaaraan asettuessaan pyssyineen "petoa" vastaan.
Mutta jos sitten suomalaisia ihan oikeesti kuolee auto-onnettomuuksissa, väkivallan johdosta, huumeisiin jne. niin sehän on ihan eri asia, sillä luonnossa jokapäiväisessä kamppailussa henkiin jäänyt Suomen luontoon aina kuulunut "peto" on ihan eri juttu. SAATANA.

Hmm, hieman vaikeatajuisesti kirjoitettu viesti, mutta vika voi olla vain minussa, koska on perjantai-ilta. Miten suurpetoihin suhtaudutaan Suomessa varmaan riippuu paikasta missä asuu, minä olen esimerkiksi hyvin pienestä lähtien asunut Helsingissä, joten mulla ei ole omaa kokemusta susista, karhuista ym. ja mitä sellaiset eläimet tekevät karjalle ym. tai niiden kai kuvitellaan tekevän ja siten lähdetään ilmeisesti joukolla jahtiin. En osaa sanoa onko sellaiset jahdit oikeita tai vääriä tai onko edes sellaisia olemassakaan. Ei tietääkseni kyllä karhut ole Suomessa ihmisiä tappaneet eikä myöskään sudet tällä vuosisadalla (kai muistaakseni sittenkin 1 ihminen on kuollut tällä vuosisadalla karhun kynsissä, susista ei ole aavistustakaan).

Tätäkö tarkoitit, että jahdit olisivat ylimitoitettuja karhujen ym. todelliseen uhkaan verraten ?

Vanha nimimerkki Spanish Inquisitor uudelleensyntyneenä.

Spanish Inquisitor Jr
Seuraa 
Viestejä3047

Tuo mun aloitusviestin määritelmät ovat pielessä, koska oikeastaan vasta kylmän sodan myötä syntyi tämä jako kolmeen eri maailmaan, tiukasti määritellen ensimmäistä maailmaa edustaa USA:n kanssa liitoutuneet "kapitalistiset" maat ja toista maailmaa sitten sosialistiset maat ja loput ovat sitten sitä kolmatta maailmaa. Tässä ankarassa määrittelyssä Suomikin joutuisi kolmannen maailman valtioksi. Käytännössä, mistä minäkin muistan tämän, kolmannen maailman valtioilla yleisessä puhekielessä tarkoitettiin ainakin Suomessa juuri näitä entisiä lännen siirtomaita, jotka eivät ole vielä idän tai lännen liittolaisia.

Uusi ja Vanha maailma taasen ovat perua löytöretkien ajalta, koska tietysti Vanha maailma koostui ainakin periaatteessa tiedetyistä osista eli Euroopasta, Aasiasta ja Afrikasta. Kun Amerikat löydettiin, oli luonnollista nimetä ne Uudeksi maailmaksi.

No ei tämä tietysti tämän ketjun aihepiiriä muuta, mutta ajattelin korjata  kirjoittamani oikeaan muotoon.

Vanha nimimerkki Spanish Inquisitor uudelleensyntyneenä.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä9382

Siinähän se tulikin. Vegaanitaapero on esimerkki siitä, että ihmisillä on järki kateissa; hyvää äiti tietysti tarkoittaa, mutta mielestäni se tapahtuu lapsen kustannuksella. Järjen puutetta voisi ehkä pitää koko maailman suurimpana ongelmana.

OJP.
Seuraa 
Viestejä1172

- Niin, ketjun otsikko oli siis ensimmäisen maailamn ongelmia ?

Mielestäni nykyisen ns. globalisoituvan maailamn ongelmia ovat ilmastomuutoksen , maapallon keskilämpötilan nousu 1.5 C asteeseen tämän vuosisadan loppuun mennessä luonnon ääri-ilmiö seurauksineen .
---Toinen merkittävä ongelma on
136 maailman suurkaupungin, kuteno mm. Torkion, Shanhain , Singaporen, Nev YYorkin jne.. vajoaminen n. 6.0 cm vuodessa pohjavesivarantojen vähentymisen seurauksena.
- Ongelmaa pyritään ratkaisemaan parhaalla mahdollisella rak.teknisellä osaamisella ja ammattitaidolla. Mitään pikaisia keinoja ei ongelman luonteesta jpohtuen ole kuitenkaan nä'köpiirissä.

- Rannikoilla, jokien suistoissa sijaiysevien suurkaupunkien hidas vajoanminen uhkaa siis n. 400 milj. ihmisen elämää ja toimintaa tulevaisuudessa em. suurkaupungeissa.

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095

JPI kirjoitti:
Ensimmäisen maailman suurin ongelma ja samalla koko maailmankin ongelma on idioottimainen usko siihen, että rajallisessa tilassa olisi mahdollista ylläpitää.jatkuvaa kasvua. Kaikki muu on pelkkää kosmetiikkaa.

Juurihan todistettiin ettei maailma voi olla simulointi.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095

Käyttäjä4499 kirjoitti:
Siinähän se tulikin. Vegaanitaapero on esimerkki siitä, että ihmisillä on järki kateissa; hyvää äiti tietysti tarkoittaa, mutta mielestäni se tapahtuu lapsen kustannuksella. Järjen puutetta voisi ehkä pitää koko maailman suurimpana ongelmana.

Järki... mun järki sanoo että olet nuori, lyhyt ja leveäperäinen tytöntyllerö jonka miesihanne on hyvin klassinen. Näille oletuksille löytyy ahteriasikin vanhempaa näyttöä, mutta ihmisarvostasi se ei vielä kerro mitään.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

Goswell
Seuraa 
Viestejä15674

Spanish Inquisitor Jr kirjoitti:
JPI kirjoitti:
Spanish Inquisitor Jr kirjoitti:
JPI kirjoitti:
Ensimmäisen maailman suurin ongelma ja samalla koko maailmankin ongelma on idioottimainen usko siihen, että rajallisessa tilassa olisi mahdollista ylläpitää.jatkuvaa kasvua. Kaikki muu on pelkkää kosmetiikkaa.

Toki näin, mutta tämän ketjun aihe on näiden länsimaisten ihmisten valittaminen ihan tyhjänpäiväisistä asioista.

Tuo mun edellisen viestin äiti on juuri tähän ketjuun sopiva esimerkki näistä äärimmäisistä älyttömyyksistä. Voisi ajatella että tuo äiti itse on se aikuisen hahmossa oleva lapsi, joka yrittää kiukuttelemalla saada tahtonsa läpi, siis juuri tyypillinen pilalle hemmoteltu kakara aikuisena.

Lisäksi on täysin vastuutonta tehdä omasta pikkulapsesta oman ideologisen ristiretkensä välikappale tai pelinappula. Lapsi itse varmasti syö hyvällä ruokahalulla varmasti kaikkea mitä päiväkoti tarjoaa.

Ei jatkoon, sanoisin tälläisille vanhemmille.

Jup!
Ok, tuossa tyhjänpäiväisyyden hengessä:
Eikö enisimmäisen maailman demokraattisissa yhteiskunnissa hmiselämän arvo olekkin huipussaan?
Esimerkiksi jos susi tai karhu liikkuu asutuksen tai koulun lähistöllä kerran kymmenessä vuodessa ja jopa lähestyy ihmistä uhkaavasti, niin kyllä varsinkin miespuoliset kansalaiset ovat heti valmiina asettamaan henkensä vaaraan asettuessaan pyssyineen "petoa" vastaan.
Mutta jos sitten suomalaisia ihan oikeesti kuolee auto-onnettomuuksissa, väkivallan johdosta, huumeisiin jne. niin sehän on ihan eri asia, sillä luonnossa jokapäiväisessä kamppailussa henkiin jäänyt Suomen luontoon aina kuulunut "peto" on ihan eri juttu. SAATANA.

Hmm, hieman vaikeatajuisesti kirjoitettu viesti, mutta vika voi olla vain minussa, koska on perjantai-ilta. Miten suurpetoihin suhtaudutaan Suomessa varmaan riippuu paikasta missä asuu, minä olen esimerkiksi hyvin pienestä lähtien asunut Helsingissä, joten mulla ei ole omaa kokemusta susista, karhuista ym. ja mitä sellaiset eläimet tekevät karjalle ym. tai niiden kai kuvitellaan tekevän ja siten lähdetään ilmeisesti joukolla jahtiin. En osaa sanoa onko sellaiset jahdit oikeita tai vääriä tai onko edes sellaisia olemassakaan. Ei tietääkseni kyllä karhut ole Suomessa ihmisiä tappaneet eikä myöskään sudet tällä vuosisadalla (kai muistaakseni sittenkin 1 ihminen on kuollut tällä vuosisadalla karhun kynsissä, susista ei ole aavistustakaan).

Tätäkö tarkoitit, että jahdit olisivat ylimitoitettuja karhujen ym. todelliseen uhkaan verraten ?

Tässä on karhu pyörinyt monta vuotta ihan nurkissa, mitään haittaa siitä ei ole ollut kenellekään.

Nuorin poika koulumatkalla ohitti sen muutaman kymmenen metrin päästä jalan alatuulen puolelta, kovalla tuulella tosin, eikä edes karhu huomannut poikaa. Naapuri muutama viikko sitten näki sen metsäpölulta  fillarin selästä  marjoja syömässä alle sadan metrin päästä, vasta kun polkupyörän vanne osui risuun, karhu lähti karkuun.

Se tappovimma joka nykyisin suurpetoja kohtaan on on ihan käsittämätöntä ja muutenkin metsästys on mennyt teurastukseksi. Kaikki koiratutkat pitäsi kieltää, nyt autoilla ajellaan tutkan ohjaamina passiin, mitä metsästystä tuo on, ei mitään, silkkaa teurastusta.

Minun mielestä noin.

OJP.
Seuraa 
Viestejä1172

- Jaa , rajallisen tilan jarkuvan kasvun mahdottomuus ?

--- Niin, tarkoittanet, että planeetan rajalliset luonnonvarat eivät riitä tyydyttämään ihmiskunnan kasvun kaikkia tarpeita tulevina vuosina.
-- Näinhän ne Rooman klubin taloustieteilijät ennustivat jo 1960 luvulla.

- Niin, kun tähän väestön kasvun ja planeetan luonnonvarojen rajallisuuden problematiikkaan liitetään ilmastomuutoksen haitalliset seuraukset mm. biodiversiteetille ja globaalin elintarviketuotannon edellytysten heikkenemiselle olemme yhteisen ja vaikeasti ratkaistavan ongelman kanssa tekemisissä.

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat