Seuraa 
Viestejä217
Liittynyt9.3.2016

Osuin sattumalta erääseen tutkimukseen, jossa väitettiin, että ns sikunaöljyt voisi saada pois "huonosta kotiviinistä" lisäämällä satsiin 20g/l öljyä. Kuvottavat sikunat ovat kuulema öljyliukoisia, ja nämä perleleet saisivat kuoleman öljyssä.

Aikaa kuluu ja vesi sekä kaivattu eliksiiri erottuvat, koska eivät ole rasvaliukoisia.

Periaatteesa ko systeemi toimii, mutta nyt kaivataan kemistin tietoja,

Onko mahdolista, että ns sikunaöljyt saisi pois pontikasta ko systeemillä?

Eka kysymys on on että ovatko nuo edes öljyä vai eri alkoholeja? Onko pontikan sivumaku muita alkoholeja vai onko olemassa jokin sikuna"öljy" ryhmä, joka maistuu pahalle.

Kommentit (3)

JPI
Seuraa 
Viestejä24839
Liittynyt5.12.2012

Pontikasta lähtee sikunat helposti:
Varmista ettei ole yli viiskymppistä se ponu ja sitten eikun aktiivihiiltä sekaan, mahd. hieman rumpsutusta ja odotusta, sitten suodattimen läpi kaadat oivan sikunattomam liemen.
😋

P.S. jos ei jo ole pölymäistä se aktiivihiili, niin murskaa sitä kunnes suuri osa sellaista on.

3³+4³+5³=6³

SamBody
Seuraa 
Viestejä5936
Liittynyt3.5.2008

Itse maistoin jokunen aika sitten käytännössä  täysin hajutonta eli ymmärtääkseni varsin puhdasta ponua, jonka ko ominaisuus oli kuulema saatu aikaiseksi suodattamalla n metrin pituisen (putki) aktiivihiilisuodattimen läpi. Tietysti mukana joku kristallinkirkas lähdevesi tjsp.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä28275
Liittynyt16.3.2005

Kettukarkki kirjoitti:
Onko mahdolista, että ns sikunaöljyt saisi pois pontikasta ko systeemillä?

Ei niitä pois saa, mutta ehkä niiden määrää voi vähentää.

Lainaus:
Eka kysymys on on että ovatko nuo edes öljyä vai eri alkoholeja? Onko pontikan sivumaku muita alkoholeja vai onko olemassa jokin sikuna"öljy" ryhmä, joka maistuu pahalle.

Sikuna on alkoholeja, aldehydejä, estereitä ja monia muita kemiallisia yhdisteitä. Muistaaksen pitemmät hiilivedyt liukenevat paremmin rasvaan, joten ehkä niitä saa pois, jos jaksaa läträtä.

Suosittelen kuitenkin aktiivihiiltä ja sen jälkeen toista tislausta. Tai sitten lopetat nirppanokkailun, alat lantrata pelkällä vedellä ja päätät, että maku on juuri se täydellisen hienostunut makujen harmonia, jota olet vuosia tavoitellut. Moni hieno viina tislataan alkeellisilla välineillä, jotka eivät juuri keskinkertaista pontikkaa parempaa tislettä tee. Oletan nyt luonnollisesti, että kunnon kansalaisena harrastat mainittua toimintaa jossain vapaassa sivistysmaassa, joten tätä ei pidä tulkita rikokseen yllyttämiseksi täällä sarvikuonojen synkässä holhoustyranniassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat