Seuraa 
Viestejä363

Useissa valtioissa on meneillään (Euroopan näkökulmasta) ns valtion rosvoaminen, joka tehdään muuttamalla maan sääkökset palvelemaan eliitin valtaa; Turkki, Puola, Venäjä, ValkoVenajä, Unkari, (Euroopassa)

Tätä voidaan kutsua valtion rosvoamiseksi, tai rosvovaltioksi. Venäjä on hyvä esimerkki, Turkki yrittää hyväksi kakkoseksi ja Puola kolmoseksi (lähialueilla)

Kysymys kuuluu, että eikö Eurooppa voi tehdä mitää lähialueillaan, mutta kun tämä tapahtuu Usa'ssa sekä Euroopassa, ja kaikkialla maailmassa. Sen vaikutukset ovat kohta sitä luokaa, että maailma voi muuttua (jos olet optimiti)

Ei kysessä ole ideologiat ym, vaan raha, sillä rahalla ei ole ideologiaa. kyse on valtio rosvoista.

joskus kun luin läksyni, tätä kutsuttiin plutokatiaksi.

Vapaus on niin vaarallinen asia, että sitä pitää rajoittaa, koska silloin en voi riistää sinua ja rikastua yhä enemmän. Jossain tulevaisuus´dessa on tilanne, jossa yhteisön varallisuus hyvin harvojen käsissä. Tämä on kuvattu useissa romaaneissa.

Jos olisin yksinvaltias, voisin toteuttaa sekä hyviä, että huonoja päätösiä. Näkökanta olisi aina taloudellinen (valta ja omaisuus).

Koska maailmassa alkaa olla yhä enemmän rosvovaltioita, ja tämä aate alkaa tevitä entisiin NL valtioihin, tämä tarkoittaa, että demokratia ja sen sisällä oleva aate liberalismi on kovin vaarallinen valtaapitävällä luokalla.

Tässä ei ole mitään uutta, Euroopalla on sen kokenut aatlivallan alalisena sekä kirkon ylivaltana.

Eurooppa on elänyt katolisen kirkon hirmuvallan, luterilaisuuden ääri-ilmiöt, noitavainot vain ollakseen mahdollisimman vapaa ajatuksen rajoituksista, amerikka asutettiin uskonvapauden puolestapuhujilla.

On helppo ymmärtää muslimimaailam uskontoon perustuvan vallankaappauksen sekä valtiorosvoamiseen ryhtyvät Turkin Puolan Venajan valtiot. Kyse on ihan samasta asiasta.

Valta.

Kommentit (5)

loimulumo
Seuraa 
Viestejä363

Valta on yleensä oma hyvä olo, voin ailistaa ja vaatia, kaikke toiselta ihmiseltä, alistaa hänet valtani alle.

Kyse on lapsista, naisita, miehistä, 

Jokaista käytetään hyväksi rosvovaltioissa.

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä390

Yksi syy voi olla pelko, valtakunnat ovat aina perustuneet sille ajatukselle että vallanpitäjä hallitsee alamaisiaan. Tämä hallinta perustuu aina jossain määrin väkivaltaan tai ainakin sillä uhkaamiseen. Sekä siihen, että hallitsija pakottaa kansalaiset jollaintapaa yhtenäiseen ajatteluun.  Jos siis alamaisille antaa liikaa vapauksia, niin valtakunta on vaarassa. 

Sitten yksi syy voi olla ideologia. Turkissa esimerkiksi kyse on pitkälti myös ideologiasta, tosin ihan myös Turkin presidentin omasta vallanhimosta. Nyky Turkin tapauksessa se ideologia perustuu konservatiiviseen islamiin, siihen ajatukseen että Turkki on islamilainen valtio jossa tulee toteuttaa islamilaisia arvoja. Tietysti tämä nivoutuu myös Taryip Erdoganin vallanhimoon, siihen että Turkki on jakautunut kahtia. On moderni koulutettujen kaupunkilaisten liberaali Turkki ja sitten on maalaisväestön vähemmän koulutettujen uskonnollinen Turkki. Erdogan näkee tässä jaossa oman tilaisuutensa - hän asettuu perinteisten arvojen puolustajaksi ja samalla kaappaa vallan itselleen. Se ei tietenkään ole sattumaa, koska liberaalit ihmiset inhoaisivat yksinvaltiaita. Maaseudun väki puolestaan kokee, että he ovat b-luokan kansalaisia nyky Turkissa ja he kokevat että Erdogan on heidän oma miehensä joka puolustaa juuri heitä. 

Kaapelijehu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
loimulumo
Seuraa 
Viestejä363

itse näen näissä d. iktatureissa rosvovaltion. Tarkoitus on saada itselle hyvää eli ryöstää valtio. 

esin venäjä ukraina unkari puola  turkki  ja myös suomi kuuluu joukkoon.

loimulumo
Seuraa 
Viestejä363

[quote=Kaapelijehu

Sitten yksi syy voi olla ideologia. Turkissa esimerkiksi kyse on pitkälti myös ideologiasta, tosin ihan myös Turkin presidentin omasta vallanhimosta. Nyky Turkin tapauksessa se ideologia perustuu konservatiiviseen islamiin, siihen ajatukseen että Turkki on islamilainen valtio jossa tulee toteuttaa islamilaisia arvoja. Tietysti tämä nivoutuu myös Taryip Erdoganin vallanhimoon, siihen että Turkki on jakautunut kahtia. On moderni koulutettujen kaupunkilaisten liberaali Turkki ja sitten on maalaisväestön vähemmän koulutettujen uskonnollinen Turkki. Erdogan näkee tässä heitä. [/quote]

korjaa jos olen väärässä, mutta koskaan vallan anastaja ei ole pyrkinyt muuhun kuin oman elintasonsa´nostamiseen. Näin myös turkissa. Yksinvalta antaa mandollisuuden ryöstää valtion varat, nähty 100x. . Siksi turkki kuuluu rosvovaltioiden ryhmään samaan kastiin Venäjän, Ukrainan Valkovenajan Puolan unkarin kanssa.

jos unohdetaan politiikkaa ja keskitytään rahaan, päästään ytimeen. IHan sama mikä ideologia ja ismi on kysessääsä, kyse on vain rosvoamisesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat