Seuraa 
Viestejä45973

Olen kuullut huhua, että burana800 on "morfiinia" ja kipulääkkeenä käytetty esim. syöpäpotilailla.
No, jos ottaa apteekista saatavaa burana400 tablettia kaksi kappaletta (400+400=800), niin tokkopa puhutaan samasta vaikutuksesta.
Miten ihmeessä tuo, tässä tapauksessa buranan, luku kertaantuu elimistössä? Ei voi olla mahdollista, että joku hemmetin burana800, jota et todellakaan kaupasta saa, kuitataan kahdella 400mg buranalla?!?
Auttakaa miestä mäessä.

 • ylös 13
 • alas 23

Sivut

Kommentit (35)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Burana 400:ssa on 400 mg vaikuttavaa ainetta ibuprofeiinia.

Kaksi Burana 400:sta vastaa siis yhden Burana 800:sta.

Näiden annostelussa kannattaa sitten noudattaa niitä ohjeita. Eräs puolituttu melkein pääsi hengestään särkylääkkeiden yliannostuksen vuoksi.

Miksi ostat Buranaa, kun samaa ainetta saa muilla nimillä paljon edullisemmin?

 • ylös 16
 • alas 12

En ole ostamassa buranaa, uteliaisuuttani kysyn.
Kuulostaa vaan oudolta, että 400mg buranaa myydään useamman kappaleen paketissa ja 800mg buranaa et saa mistään...
Suomeksi: en usko että lääkkeen teho kertautuu tuolla tavalla.
Aina täytyy epäillä...
Kaipaan MD:n vastauksia, ei sillä, etten uskoisi sinua

 • ylös 10
 • alas 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Carnage
Olen kuullut huhua, että burana800 on "morfiinia"

Heh. Kyllä se ihan sitä ibua on. Jos jossain syöpäpotilaille oikeasti annetaan kipuun Burana kasisatasia niin sääli heitä.

 • ylös 55
 • alas 9

Teho kertautuu, samoin haitat. Olen luuleikkauksen jälkeen saanut 800 mr Buranaa. Ihan hyvin auttoivat, toisaalta tiedän omaavani korkean kipukynnyksen.

Tosin erityyppisiin kipuihin tepsivät erilaiset särkylääkkeet.

 • ylös 10
 • alas 9

Hyvä on.
Uskotaan. Mutta mulle on oikeesti annettu (dis)infomatiota siitä, että 800mg buranaa (lue: ibuprofenia vai ipubrofeinia(kännissä ollaan)) on annettu syöpäpotilaille. Mutta oikeesti, jos 600mg burana on olevinaan vahvaa (reseptilääke), niin miksi ihmeessä 400mg buranaa saa apoteekista ilman mitään syytä?!?
En todellakaan halua ärsyttää, enkä kaivaa verta nenästä, mutta olen oikeasti hämmästynyt...
Ja ettei päivä olisi ankea, Suomi "nöyryytti" Sloveniaa MM-lätkässä 5-3

 • ylös 20
 • alas 5

Olen pohtinut ihan samaa. Ei mene jakeluun, että 400:sta saa vaikka kassillisen, mutta 600:sta ei ilman reseptiä. Jotkut retostelevatkin saaneensa burana 800 respan ja että kyllä kivut lähti. Silti yhtä monet voi kipeänä ollessaan vetää 4-6 kpl 400:sta naamaan eikä kyllä sano paljon auttavan. Jos kipua on niin oxanestia. Ite saanut sitä selkäleikkausten jälkeen, ei kyllä särje.

 • ylös 13
 • alas 10

Armeijassa muinoin suomen sodan aikoihin kaverit ottivat pari buranaa ennen marssia.
Kuulemma tuntui kuin lentäisi.
olisivatko olleet hiton vahvoja?
Kunkku ei nyt muista kuinka vahvoja...aika tekee tehtävänsä...

 • ylös 8
 • alas 10
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Carnage
Mutta mulle on oikeesti annettu (dis)infomatiota siitä, että 800mg buranaa (lue: ibuprofenia vai ipubrofeinia(kännissä ollaan)) on annettu syöpäpotilaille. Mutta oikeesti, jos 600mg burana on olevinaan vahvaa (reseptilääke), niin miksi ihmeessä 400mg buranaa saa apoteekista ilman mitään syytä?!?

Kyllä kai se syöpäpotilaillakin kipua lievittää. Näitä syöpäperäisiäkin kipuja on arvatenkin kaiken asteisia. Eiköhän niihin kovempiin aineisiin siirrytä vasta kun paletti on muuten käytetty.

Normali annos on se yksi tabletti. Jos 600 tai 800 mg:sia olisi ilman reseptiä, niin kipujen vielä jatkuessa tulisi otettua toinen tabu, jolloin kokonaissaanti 1200 tai 1600 mg. Sen sijaan samalla mallilla 400:sen kanssa 800 mg.

Jokainen kaiketi ymmärtää, että lääkkeiden annostelu on suhteellisen tarkkaa. Terapauttinen ikkuna on monilla aineilla pieni. Liika ainetta ja haittavaikutukset astuvat voimakkaammin kuvaan mukaan.

 • ylös 14
 • alas 5

Lailla niitä vahvuuksia säädellään. Ei 400mg ibuakaan kaiketi saisi myydä kuin yhden paketin kerrallaan muuta kuin yritysten lääkekaappeihin mutta muutaman paketin aina saa kerralla. Siinä on juuri se että kun ne muutamat ottavat nyt 4-5 400mg kerrallaan niin silloin ne ottaisivat saman määrän niitä kasisatasia.
Tuossa ois tietty linkki kansanpainokseen http://www.tohtori.fi/?page=0545318&sea ... id=8593920 itse Pharmaca Fennica on tylsää luettavaa.

Tulehduskipulääkkeet(NSAID), kuten ibuprofeiini ja asetyylisalisyylihappo,aiheuttavat merkittävän maha- ja suolistoveren-vuodon riskin jo itsehoitoon suositeltuina annoksina. Apteektit eivät tosiaankaan saisi myydä 400mg Buranaa, kuin sen paketin kerrallaan.

Haittavaikutuksista kerrotaan kyllä tuoteselosteessa, mutta tästä huolimatta Suomessa kuolee erinäisiä ihmisiä reseptivapaiden särkylääkkeiden aiheuttamiin komplikaatioihin.

Tulehduskipulääke tehostaa usein muiden lääkkeiden vaikutusta, joten sen käyttö syöpäsairauden hoidossakin on mahdollista.

Kipulääke (reseptiillä) Panacod sisältää kodeiinia (metyylimorfiinia) sekä paracetamolia. Kivunlievityksessä tehokkaampi kuin Burana - tulehduksellisiin sairauksiin ei vaikutusta. Tosin kovin yksilöllistä tämä kivunlievittyminen.. Se mikä käy yhdelle, ei haittavaikutustensa vuoksi välttämättä sovi toiselle.

Armeijassa söin 800mg buranaa parisen viikkoa marssimurtuman johdosta. Kipu kyllä lähti, mutta jalka ei kuitenkaan koskaan palanut entiselleen.
Armeijasta muuten tuntuu saavan 600mg buranaa vaivaan kuin vaivaan, jopa päänsärkyyn. Outoa.

Kerrotaan anekdootti. Ystäväni Henrin ystävä, sanotaan vaikka Jarmo, tuli käymään kylässä ja miehet päätyivät kaupungin yöelämään. Seuraavana aamuna Jarmo heräsi vieraspatjalta olohuoneessa ja vointi oli huono.

Käydessään vessassa hän huomasi lääkekaapin ja alkoi tutkia, että löytyisikö ibuprofeiinia. Löytyi 500 mg burana. Aika iso oli ja kun kuvotti muutenkin, niin nielaiseminen oli aika hankalaa. Lopulta vesilasin kanssa taistellen lääkkeen sai kuitenkin alas.

Vasta nieltyään hän huomasi paketin kyljestä, että ne olivat peräpuikkoja. Vaikutus on kuitenkin sama kummastakin päästä otettuna.

 • ylös 27
 • alas 4

tässä kun nyt puhutaan särkylääkkeistä ja tuntuu edes joku näistä tietävän, niin kertoisiko joku, että pitikö se paikkansa, että jos halkaisen vaikkapa 400 buranan, niin se ei jotenkin puolitu tjsp se vahvuus? vai pätikö tämä jossain ihan muissa lääkkeissä? Jotain tämän kaltaista olen kuullut.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

400 mg / 2 = 200 mg.

Miksi ei pätisi? Aika tasalaatuista tavaraa ne tabletit ovat kuitenkin.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
vapotti
tässä kun nyt puhutaan särkylääkkeistä ja tuntuu edes joku näistä tietävän, niin kertoisiko joku, että pitikö se paikkansa, että jos halkaisen vaikkapa 400 buranan, niin se ei jotenkin puolitu tjsp se vahvuus? vai pätikö tämä jossain ihan muissa lääkkeissä? Jotain tämän kaltaista olen kuullut.

Ainakin se pätee vitamiinipillereissä. Mitä suuremman annoksen ottaa kerrallaan, sitä pienempi suhteellinen osa siitä imeytyy. Jos halkaiset 1000 mg:n C-vitamiinipillerin kahtia ja syöt puolikkaat muutaman tunnin välein, elimistöösi imeytyy paljon enemmän C-vitamiinia kuin isosta pilleristä.

Herra Tohtori
400 mg / 2 = 200 mg.

Miksi ei pätisi? Aika tasalaatuista tavaraa ne tabletit ovat kuitenkin.

hyvä kysymys. Miksi ei? en tiedä. silti olen moista kuullut :P

onko burana 400 ja 800 tabletin sisältävät ns. apuaineet sitten missä suhteessa toisiinsa kun ibuprofeeniahan tuossa 800:ssa on tuplamäärä...

samahan se on allergialääkkeiden kanssa

niitäkään ei saa myydä kuin 10 paketeissa paketin kerrallaan mutta reseptillä saat 100 pakkauksia, ihan samaa tavaraa ja voit 10x päivässä käydä hakemassa sen yhden paketin.

Pharmaca Fennica ei suinkaan ole tylsää luettavaa. Luen sitä joka päivä yli tarvittavan annoksen, ihan mielenkiinnosta. En lomalla.
Jos ei ymmärrä farmakologiaa, on varmasti tylsä.

Ibuprofeeni 800 mg on sekä tavallisena tablettina että depot tabletteina.
Tavallinen tabletti vastaa kahta 400 mg, mutta ei yleensä reseptillä kirjoiteta. (En edes ymmärrä miksi tavallista 800 mg on markkinoilla, en ole koskaan kirjoittanut)
Pääasiallinen ibuprofeeni 800 mg käyttötarkoitus on depot tabletit (pitkäaikaiset kivut), eli pitkävaikutteiset tabletit, joista lääkeaine vapautuu pikkuhiljaa. Tällöin veripitoisuus ei nouse korkeaksi, vaan lääkeaine vapautuu hitaasti ja tasaisesti ja mahdollistaa kaksi kertaa päivässä annostuksen. Tämä ai vastaa 2 x 400 mg, joista tulee korkea veripitoisuus, turhaan, koska 600 mg nopeasti imeytyvää on pääsääntöisesti maksimi, josta paras hyöty saadaan lyhytvaikutteisella. Katso allaoleva selostus: farmakokinetiikka.

Koska 600 mg ibuprofeenia kyllästää plasman albumiinin, isommasta annoksesta ei ole lineaarisesti lisääntyvää hyötyä, sivuvaikutukset kyllä lisääntyvät lineaarisesti annoksen kasvaessa.

-----------

Farmakodynamiikka

Ibuprofeeni on raseeminen, propionihappojohdannaisiin kuuluva, ei-steroidirakenteinen tulehduskipulääke. Ibuprofeenin farmakologinen teho perustunee suurimmaksi osaksi syklo-oksigenaasientsyymien ja prostaglandiinisynteesin estoon. Prostaglandiinisynteesiä estää S-enantiomeeri. R-ibuprofeeni konversoituu elimistössä 60-70 prosenttisesti S-ibuprofeeniksi ja toisin päin konversiota ei tapahdu. Konversion välimetaboliitit ovat myös farmakologisesti aktiivisia. Ibuprofeenin leukosyytti-inhibition kautta välittyvät anti-inflammatoriset vaikutukset eivät ole stereoisomeriaan sidoksissa. Ibuprofeenin vaikutus kuumeeseen alkaa hitaammin kuin sen vaikutus kipuun, mikä puolestaan korreloi ibuprofeenin imeytymisnopeuteen. Ibuprofeenin vaikutukset mahan limakalvon suojamekanismeihin, munuaisverenkiertoon ja trombosyyttifunktioon selittyvät niin ikään prostaglandiinisynteesin estymisellä.

Farmakokinetiikka

Ibuprofeeni imeytyy lähes täydellisesti oraalisesti annosteltuna. Biologinen hyötyosuus on yli 80 %. Ruuan kanssa otettuna imeytyminen hidastuu mutta biologinen hyötyosuus ei heikkene. Terveillä aikuisilla huippupitoisuus plasmassa saavutetaan 200 mg:n tableteilla n. 1 ½ tunnissa ja se on n. 20 mikrog/ml. Terapeuttisena plasmapitoisuutena pidetään 10 mikrog/ml. Ibuprofeeni sitoutuu vahvasti plasman proteiineihin (>99 %), pääosin albumiiniin, ja jakautumistilavuus on 0,1-0,2 l/kg. Ibuprofeeni kulkeutuu terapeuttisina pitoisuuksina nivelnesteeseen ja aivo-selkäydinnesteeseen, joissa huippupitoisuus saavutetaan hitaammin kuin plasmassa. Ibuprofeenin farmakokinetiikka on lineaarista aina 600 mg:n kerta-annoksiin saakka. Tätä suuremmilla annoksilla plasman proteiineihin sitoutuminen saturoituu, vapaan ibuprofeenin pitoisuus plasmassa kasvaa ja sen eliminaatio nopeutuu. Eliminaation puoliintumisaika plasmassa on 2-3 tuntia ja nivelnesteessä sekä aivo-selkäydinnesteessä 4–6 tuntia. Ibuprofeeni metaboloituu maksassa CYP-450-isoentsyymien 2C8- ja 2C9-katalysoimana. Näiden entsyymien aktiivisuuden yksilöllinen vaihtelu voi heijastua ibuprofeenin metaboliaan. Päämetaboliitit ovat (2-hydroksi)- ja karboksi-ibuprofeeni. Muodostuu myös vähäisiä määriä (1-hydroksi)- ja (3-hydroksi)-ibuprofeenia. 4-10 % ibuprofeenista glukuronikonjugoituu. Metaboliitit eivät ole farmakologisesti aktiivisia, ja ne sekä pieni määrä muuttumatonta ibuprofeenia erittyvät virtsaan. Oraalisesta annoksesta virtsaan erittyy 80-90 %. Vain pieni määrä erittyy sappeen. Ibuprofeenin kokonaispuhdistuma on 0,75 ± 0,20 ml/min/kg, mistä munuaispuhdistuman osuus on n. 1 %. Ibuprofeenin farmakokinetiikka ei yli 3 kk:n ikäisillä lapsilla poikkea aikuisista. Ikääntymisen vaikutukset ibuprofeenin farmakokinetiikkaan ovat myös vähäiset. Munuaisten vajaatoiminnassa ibuprofeeni ei merkittävästi kumuloidu. Ibuprofeeni ei dialysoidu. Maksan vajaatoiminnassa ibuprofeenin eliminaatio hidastuu.

Prekliiniset tiedot turvallisuudesta

Ibuprofeenin akuutti toksisuus on ilmennyt koe-eläimillä ruuansulatuskanavaan kohdistuvina haittavaikutuksina, oksenteluna, haavaumina ja verenvuotona. Munuaisvaurion kehittyminen on myös mahdollista ja se on ilmennyt albuminuriana. Koirilla näitä haittoja havaittiin oraalisen annostelun jälkeen 125 mg/kg annostasolla mutta ei 20-50 mg/kg annostasoilla. Oraaliset LD50-arvot vaihtelevat lajeittain 3000-4000 mg/kg (rotta, marsu, hamsteri) kerta-annoksen jälkeen ja 636-1260 mg/kg/vrk (hiiri, rotta) 7-14 vrk:n ajan annosteltuna. Pitkäaikaisannostelussa toksisuus on ilmennyt samoina löydöksinä myös kliinisesti relevanteilla annostasoilla. Ibuprofeeni ei ole embryo- tai sikiötoksinen yhdiste, mutta sen käyttö koe-eläimillä raskausaikana on johtanut kardiovaskulaarisiin haittavaikutuksiin (valtimotiehyeen ennenaikainen sulkeutuminen). Ibuprofeeni ei ole mutageeninen tai karsinogeeninen yhdiste.

Lähde: Pharmaca Fennica

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat