Seuraa 
Viestejä45973

Minulla on jo pidempään ollut kiusallinen vaiva, nimittäin jonkin sortin kasvojen ihottuma. Ensinnäkin koko nenä ja nenän alueen iho on täysin tumman punainen, aivan kuin se olisi "tulehtunut" tms, iho ei ole kosketusarka tms. Toiseksi suun alueelle esiintyy runsaasti kivuliaita ja todella arkoja finnejä (??), jotka voivat olla voimissaan jopa parikin viikkoa. Lisäksi ehkä kaikkein kiusallisin ja näkyvin vaiva on ihon hilseileminen, joka on jotain todella uskomatonta. Jos vaikkapa satut niistämään nenäsi, jolloin rikot paperiliinalla ihon pintaa, on koko nenä tämän jälkeen kuin hienosokerin peitossa, eli iho hilseilee aivan mahdottomasti koko kasvojen alueella. Tämä on todella ikävä kosmeettinen vaiva, esim. töissä saa helposti katseita osakseen kun puolet naamasta on valkoisen hilseen peitossa.

Olen kokeillut useita erilaisia perusvoiteita sekä myöskin lääkärin määräyksellä Daktacort (??) nimistä voidetta, saamatta mistään mitään apua. Olen useasti lääkäreille asiasta maininnut, mutta vastauksena saan aina että kyllä se jollakin perusvoiteella siitä rauhoittaa, mutta kun ei rauhoitu! Osaisiko joku heittää arvailuja ilmaan mistä tämä oikein voisi johtua? Ongelma on todella kiusallinen ja vaivaa minua ainoastaan kasvojen osalta, muutoin ihoni on hyvässä kunnossa. Olisi kiva saada siis kasvojenkin iho kukoistamaan!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (21)

Mene yksityiselle ihotautilääkärille. Ei julkisilla kannata, et saa muuta kuin lisää stressiä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
rattus
Veikkaan, että sinulla on ruusufinni.

http://www.iholiitto.fi/ihosairaudet/ruusufinni.htm

Sukulaisellani oli se, ja sitä hoidettiin joillain antibiooteilla.

Tuli vihdoinkin lekurissa käytyä, ja todellakin diagnoosina oli tämä ruusufinni. Hoitona aluksi kuukauden antibioottikuuri. Tosin lääkäri jo hieman vihjaili että tämä ruusufinni saattaa istua aika sitkeässä - ja ilmeisesti näin on, mitä olen sairaudesta lisätietoa googlettamalla etsinyt. On saanut lukea aika hurjiakin kirjoituksia siitä, että oireet palaavat heti kun lääkekuuri loppuu - jotkut saattaneet syödä elämänsä aikana satoja antibioottitabletteja vaivaan. Täytyy vain toivoa, että kohdallani tämä menee tällä yhdellä kuurilla ohitse. Toivossa on hyvä elää...

-HAM-
rattus
Veikkaan, että sinulla on ruusufinni.

http://www.iholiitto.fi/ihosairaudet/ruusufinni.htm

Sukulaisellani oli se, ja sitä hoidettiin joillain antibiooteilla.
Tuli vihdoinkin lekurissa käytyä, ja todellakin diagnoosina oli tämä ruusufinni. Hoitona aluksi kuukauden antibioottikuuri. Tosin lääkäri jo hieman vihjaili että tämä ruusufinni saattaa istua aika sitkeässä - ja ilmeisesti näin on, mitä olen sairaudesta lisätietoa googlettamalla etsinyt. On saanut lukea aika hurjiakin kirjoituksia siitä, että oireet palaavat heti kun lääkekuuri loppuu - jotkut saattaneet syödä elämänsä aikana satoja antibioottitabletteja vaivaan. Täytyy vain toivoa, että kohdallani tämä menee tällä yhdellä kuurilla ohitse. Toivossa on hyvä elää...

Kannattaa nyt ihmeessä kokeilla muutakin kuin vain luottaa antibiootteihin, varsinkin kun niiden teho tässä tapauksessa on kyseenalaista. Kannattaa kokeilla ruokavaliota, jossa esim. paljon kuituja. Eikös se ollut niin, että epäiltiin yhteyttä suoliston imeytymisongelmiin? Ja mitäs muita arveluja oli tehty..?

Henna80
-HAM-
rattus
Veikkaan, että sinulla on ruusufinni.

http://www.iholiitto.fi/ihosairaudet/ruusufinni.htm

Sukulaisellani oli se, ja sitä hoidettiin joillain antibiooteilla.
Tuli vihdoinkin lekurissa käytyä, ja todellakin diagnoosina oli tämä ruusufinni. Hoitona aluksi kuukauden antibioottikuuri. Tosin lääkäri jo hieman vihjaili että tämä ruusufinni saattaa istua aika sitkeässä - ja ilmeisesti näin on, mitä olen sairaudesta lisätietoa googlettamalla etsinyt. On saanut lukea aika hurjiakin kirjoituksia siitä, että oireet palaavat heti kun lääkekuuri loppuu - jotkut saattaneet syödä elämänsä aikana satoja antibioottitabletteja vaivaan. Täytyy vain toivoa, että kohdallani tämä menee tällä yhdellä kuurilla ohitse. Toivossa on hyvä elää...Kannattaa nyt ihmeessä kokeilla muutakin kuin vain luottaa antibiootteihin, varsinkin kun niiden teho tässä tapauksessa on kyseenalaista. Kannattaa kokeilla ruokavaliota, jossa esim. paljon kuituja. Eikös se ollut niin, että epäiltiin yhteyttä suoliston imeytymisongelmiin? Ja mitäs muita arveluja oli tehty..?

Jep, ruokavalio voi vaikuttaa asiaan, aion kiinnittää tulevaisuudessa tähän huomiota ja katsoa onko sillä minun kohdalla vaikutusta. Lisäksi tilanteeseen vaikuttaa psyykkiset tekijät, kuten stressi. Tätä minulla on jatkuvasti ja paljon useistakin eri asioista jotka ovat muuttaneet elämää radikaalisti viimeisen kolmen vuoden aikana. En yhtään ihmettelisi, jos minun kohdalla sairauden puhkeaminen olisi saanut alkunsa nimenomaan stressistä. Tosin joka päivä mennään tämänkin osalta parempaan suuntaan, sanotaanhan että aika parantaa haavat.

Minulla ei ole ollut ruusufinnejä, mutta aikoinaan kyynärtaipeeni, ranteeni, kasvoni ja korvantaukseni kärsivät jos jonkinlaisista ihottumista ja kuivuudesta. Asialla lienee jotakin tekemistä perityn allergisuuteni kanssa. Sitten eräänä päivänä aloitin muutaman viikon tehokuurin ja laitoin alueille sbicortia tai hydrokortisonia montakin kertaa päivässä, kunnes ihottumat hävisivät. Kortisonivoiteidenhan sanotaan ohentavan ihoa, mutta ihottumani ovat niin sitkeitä, etteivät laimeammat aineet tepsi. Mutta ei niistä haittaa ole, jos pitää ne asianmukaiset tauot. Ihottumien hävittyä tehokuurin seurauksena riittää "ennaltaehkäisevä" huolto, eli laitan alueille rasvaa aina suihkun jälkeen, kun iho on vielä kosteaa; näin rasva sitoo kosteuden ihoon, eikä sitä tarvita niin paljon. Normaalisti käyn suihkussa parin päivän välein, mutta jos hikoilen paljon tai muuten sotken itseni, niin toki sitten tarpeen mukaan useamminkin.

En tiedä tarkoitiko noilla suun alueen finneillä "finnejä" vai haavaumia, mutta ainakin keliakia aiheuttaa kivuliaita haavaumia suun alueelle (+muut oireet, kuten vatsa). Kilpirauhastestit kannattaisi varmaan myös ottaa.

Andúrilin mainitsemia kuivumia oli aikanaa minullakin, ovat kuulemma "atooppista ihottumaa". Varsinkin talvi, kuiva huoneilma ja liika peseminen laukaisivat. Esiintyivät sellaisina hilseilevinä laikkuina juuri mainitsemissasi paikoissa. Itselläni auttoi perusvoide ja sitten tuo hydrokortisoni. Ainoa huonojuttu, että kortisoliahan ei saisi laittaa varsinkaan rikkoutuneelle iholle ja ainakin itselläni yleensä iho rikkoutui noitten kuivumien yhteydessä. Nykyisin pesen erittäin harvoin saippualla muuta kuin kainalot, munat yms. paikat. Mitä vähemmän sotkee saippuaa ympäri kehoa, sen paremmassa kunnossa iho on kuivumien suhteen. Ex-avovaimollani oli sama ongelma, joskin vielä voimakkaampana, lääkäri neuvoi, että pestessä voi käyttää "pesuaineena" hajustamatonta kosteusvoidetta. Jos siis haluaa ihoa hieroa ja "pestä" jollakin.

Älkää nyt herrajee laittako mitään kortisonivoidetta tulehtuneelle iholle!

Tulehdus villiintyy siitä semmoiseksi, että sille ei kaikki kuninkaan hevoset tai kunnikaan miehet saati ihotautilääkäriparat mahda yhtään mitään!

Tähän pätkiä YKT:stä Ruusufinnistä

Pahentavat tekijät kuumuus, auringonvalo ja viina. Kortikoideja on ehdottomasti vältettävä, auringonsuojavoiteista voi olla apua. Tetrasykliinikuuri ainakin 1-2 kk. Jos jää arpia, ne voidaan korjata laserhoidolla.

Todella kuivaan hilseilevään ihoon auttaa kaikkein parhaiten Ceridal -tuotteet. Ceridal -kylpy ja -ja suihkuöljy ja muuten kuivalle iholle Ceridal lipogeeli. Tuotteet ovet melko kalliita 150g tuubi lipogeelia maksaa hiukan yli kymmenen Euroa. Ainaa kamaa, joka tehoaa. Perusvoiteissa kun on se vika, että ne saavat aikaan kierteen, mitä enemmän niitä käytät, sitä enemmän niitä joudut niitä käyttämään. Ne aiheuttavat kierteen.

Ruusufinni (Acne rosacea)

Lääkärin käsikirja
23.05.2005
Heli Majamaa

Hoito

* Metronidatsolivoide (1 %) on ensisijainen hoitovaihtoehto.
* Näyttöä on myös atselaiinihappo- ja permetriinivoiteiden tehosta rosaceassa.
* 1–3-prosenttista rikkiä sisältää rasvatonta paikallishoitoainetta voi myös käyttää.
* Kortikoideja on ehdottomasti vältettävä.
* Keväisin pahenevasta ruusufinnistä kärsivät voivat hyötyä valonsuojavoiteesta.
* Tetrasykliini 1–2 kk:n kuureina käytettynä tehoaa yleensä hyvin. Annos on pienempi kuin aknen hoidossa, ja 750–1000 mg:n vuorokautisen alkuannoksen voi vasteen mukaan pienentää jopa 250 mg:aan vrk:ssa.
* Talirauhasten hyperplasia nenässä (rhinophyma) vaatii joskus kirurgisen hoidon. Isotretinoiini pienentää myös tehokkaasti talirauhasten liikakasvua.
* Potilaat, joilla on rosacean yhteydessä voimakkaita keratiittioireita, tulee ohjata silmälääkärin arvioon.

PS. Ostin juuri uutuustuotetta Aqualan Oil - hoitava ihoöljy 100 ml spray-pullossa, uutuus-tarjous oli lisäksi, vaikken muista hintaa. Ihan hyvin imeytyi, näppärän kokoinen pullo ja helppo käyttää, koska on spray-muodossa. Tai ehkä se on minun suosima tuo spray, sopii laiskemmankin ihmisen käyttöön. Voiteissa on vaivansa levittää, jos ei ole ihan pakko. Spraytä on helppo suhautella sinne sun tänne.

Kannattaa aloittaa säännöllinen liikkuminen.

Säännöllinen hikoilu ja hengästyminen pitää ihon parempana.

Ihosi kolmiulotteisesti laajenevat atomit eivät laajene tasapainoisesti ja näin ihosi oireilee eli ihosi atomit laajenevat epätasaisesti ja normaalia voimakkaammin. Niistä siis avautuu normaalia tiheämpiä energia-aaltoja.

Elimistössäsi oleva paine ei pääse purkautumaan tasapainoisesti.

Riittävä hengästyminen ja hikoilu tasapainoittaa paineen elimistössäsi ja näin ihosikin voi paremmin.

Savor

;):)

Tuo oli taas uusi ruusulaji minulle.

Itse sairastin vyöruusun (herpes zoster? muistaakseni) silmässäni 1985 juuri ennen Juhannusta. Ensimmäisen ja ainoan kerran käytin aurinkolaseja muitten ihmisten takia. Lapset eivät vieläkään ole herenneet pelkäämästä

Ne, joita muitten ihmisten kärsimykset kiinnostavat, hakekaa netistä.

Kirjoitin tämän siksi, että jokaisessa pilvessä on kultareunus, perusoptimisti kun olen.

Juhannusaattona noin klo 22.00 poika sai korkea kuumeen ja oli pakko lähteä vastaanotolle. Aurinkolasit päässä meni luukulle ja sanoin, että voiskos tämä poika päästä heti lääkärille n.30 vanhemman ihmisen edellä. Sairaanhoitaja totesi, että se on mahdotonta. Otin aurinkolasit silmiltäni ja sanoin, että minä kun en itse oikein jaksaisi odottaa...

Poika pääsi heti seuraavaksi sisälle.

Tämän jälkeen lähdin kioskilta hakemaan pojalle jaffaa, niin eikös siinä takana rupea joku juoppo v...uilemaan minulle jostain. Nostin lasit taas ylös ja kysyin siltä, että oliko sulla jotain asiaa. Ei ollut...

Herpes zoster -pilolinssit voisi olla kova sana Stadin iltajunissa. Ei tulis kukaan Mummolle ärjyilemään

Äitienpäivän lähestyessä ruusut ovat suosiossa.

Ystävättäreni tekstaili alkuviikosta, oli neljä päivää maannut korkeassa kuumeessa ja kotisairaanhoitaja kävi pistämässä suoneen antibioottia.

Oli ruusu eli Erysipelas jalassa.

Pitääkin kysäistä joko tauti on talttumassa. Valitteli, kun äitienpäiväkin on tulossa. Hänen äitinsähän tässä hiljattain haudattiin, mutta lapsensa antavat lisää ruusuja ja olisi varmaan mukava olla jo jalkeilla. Vaikka sänkyynhän huomenna aamukaffet tuodaan, ei tarvitse äitien vaivautua.

PS. Kuulemma elämä voittaa ja on huomenna menossa äitienpäivälounaalle.

No niin, nyt on muutama päivä vedetty Apocyclin 500 mg antibioottia kolme kertaa päivässä, ja alkaa tuloksia pärstässä näkyä. Nenän alueen iho punottaa edelleen, mutta ei läheskään yhtä voimakkaasti. Lisäksi yhden yhtä uutta finniä ei ole pärstään tullut pariin kolmeen päivään, ennen niitä tuli päivittäin. Toivoa sopii, että kuukauden kuluttua kun kuuri loppuu, etteivät oireet enää palaa... Tämä siis tilanne tällä hetkellä!

Sain joskus sitkeän ihottuman, joka näytti pieniltä finneiltä leuassa ja poskissa. Menin yleislääkärille, hän tunnisti suht heti taudin, mutisi latinankielisen nimen ja määräsi kahden kuukauden (!) antibioottikuurin. En syönyt, koska vaiva hävisi lopettamalla tuoreiden tomaattien syönnin.

Lääkäri oli kuitenkin ollut sitä mieltä, ettei ihottumalla ole mitään tekemistä ravinnon kanssa. Voi ollakin, että syy on jokin virus tms., mutta jos oireet häviävät ruokavalion muutoksella, niin ihan sama. Kirsikkatomaatit ja luomutomaatit eivät muuten jostain syystä laukaise ihottumaa.

Nostetaanpa tätäkin ketjua uudelleen ylös. Eli Apocyclin kuuri tuli syötyä, alku näytti lupaavalta mutta sitten toipuminen jäi ikään kuin kesken, eikä edistymistä enää tapahtunut, uusia finnejäkin alkoi tulla. Sitten vain yksityiselle ihotautilääkärille aikaa, siellä tuli vierailtua, tuloksena uusi 1,5 kuukauden antibioottikuuri (Tetralysal 300 mg 1 tabletti aamuin illoin) sekä Skinoren voidetta jota pitää nyt käyttää ainakin 6 kuukautta alkuun.

Noh, toivossa on hyvä elää ja toivoa että tämä lääkekuuri auttaa. Alkaa kyllä pikku hiljaa v******a kun nenä ja poskipäät loistaa tummanpunaisina, eihän se kauniin näköistä kenestäkään ole. Olenpa tässä miettinyt, että onko olemassa esimerkiksi värjääviä kosteusvoiteita? Josko sillä saisi tuon punaisuuden peittoon...?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat