Seuraa 
Viestejä9052
Liittynyt13.7.2015

Sitten kun kokataan, tehdään se huolella. Laittakaa tähän parastanne. Itse aloitan helpolla grilliherkulla.

Ota karitsa, kasvata se noin vuoden vanhaksi ja teurasta. Nyt se on riittävän iso jotta saat pilkottua mukavat niskakiekot. Ota 4 kpl per tosimies. Alla yhden tosimiesannoksen mitat.

Marinadi:
2 dl turkkilaista jugurttia
0,5 dl oliiviöljyä
Chilijauhetta
Minttua
2 murskattua valkosipulinkynttä
Grillimausteseosta
Suolaa

Sekaisin ja muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Puuhiililllä grillausta n. 5-6 min per puoli. Naamaan. Hyvää.

Sivut

Kommentit (42)

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä9052
Liittynyt13.7.2015

Kuinka ollakaan, taas on grillissä lammasta. Nyt parikyljyksiä. Pintamaustettu oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla, savupaprikalla ja valkosipulilla. Juuri käänsin lihojen oltua 5 min melko kuumalla hiilloksella. Tuoksu on mainio.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä9052
Liittynyt13.7.2015

Jamoneesi vaikuttaa hyvältä idealta joka tapauksessa. Tuli mieleeni, että sauvasekoitinpikanajoneesi mullisti elämäni vasta viime vuonna. Emulsion ähräämiseen on kulutettu kymmeniä tunteja ja satoja kirosanoja ja sitten eteen tulee tyrmistyttävä ohje - majoneesi minuutissa sisältäen ainesten kokoamisen ja mittaamisen sekä välineiden keruun. Miksi ei aiemmin?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä28278
Liittynyt16.3.2005

Kokeilin joskus sauvasekoitinta majoneesin tekoon heikoin tuloksin, kun se juoksettui jostain syystä. Ehkä se toimii paremmin isoihin määriin, mutta yhdestä keltuaisesta ja desilitrasta öljyä ei saa aikaan kuin sotkua ja kirosanoja.

Sitten on sellainenkin juttu, että voiko se olla niin hyvää, jos sen eteen ei ole vuodatettu sydänverta ja kirosanoja?

En tiedä mistä johtuu, mutta omien kanojen munista ei tunnu syntyvän millään majoneesia. Sitä varten on pakko ostaa munia.

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482
Liittynyt9.3.2017

Voittajan aamiainen on kyllä pannulla voissa paistetut ruisleipäkuutiot ja paistetut kananmunat joista on jätetty keltuainen mahdollisimman  löysäksi. Päälle valkopippuria ja suolaa + mitä tahansa muuta kuin rakuunaa nyt ainakaan.

Viereen jotain pupunruokaa ja melkein kaikki on tyytyväisiä parilla eurolla.

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482
Liittynyt9.3.2017

Ja siis luusereille tiedoksi, että se ei ole ihan sama onko leipä tummaa vai ei, eikä onko keltuainen löysää vai ei. Ruisleipä noudattaa u-käyrää ja on syötävissä joko korppuna, tai ihan tuoreena. Siinä välissä sen voi laittaa joko pannulle tai roskiin.

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

Neutroni
Seuraa 
Viestejä28278
Liittynyt16.3.2005

Excalibur kirjoitti:
Oisko vesipitoisuus liian korkea?

Voi hyvin olla. En ole kokeillut tehdä majoneesia tai leivonnaisia kovin vanhoista. Pitäisi joskus kokeilla.

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482
Liittynyt9.3.2017

Neutroni kirjoitti:
Excalibur kirjoitti:
Oisko vesipitoisuus liian korkea?

Voi hyvin olla. En ole kokeillut tehdä majoneesia tai leivonnaisia kovin vanhoista. Pitäisi joskus kokeilla.

Jostain opittu kikka katsoa kattilasta sopivat munat. Pinnalla huonot, kyljellään liian tuoreet ja sopivat pomppii kärjelleen. Tosin taitaa tuolla tehtaissa käyttää lektiiniä suoraan purkista, niin ei tarvitse vedestä välittää.

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä3554
Liittynyt21.7.2017

Käyttäjä4499 kirjoitti:
Sillä välin kun lammas kasvaa, voi kokeilla australialaista Agnusta, jota saa ainakin Kaarinan lihakaupasta (Dynameat). Ei se lampaan makua korvaa... mutta on taatusti mureaa. Lankkupihvissä on vähän enempi makua. Ai että toi resepti jäi mieleen...!! Voisin syödä kokonaisen lampaan.

Ei "Angus" ( = latinaksi "lammas") vaan Agnus... Aberdeen Agnus / Black Agnus. On siinäkin nimi. Melkein kuin Waguy. Ei kun... Wagyu! 和牛 Wagyū, "Japanese cow"

Liian mieto (mauton) ollakseen mun suosikki, mutta on tosiaan edes murea; mielestäni Suomessa myydään liikaa "lypsylehmien sitkoja." Välillä voi onnistaa, kun saa hyvää suomalaista marmoriulkofilettä! Mutta olen monesti ihmetellyt, miksi suomalaiset tyytyvät esim. jauhelihaan, jossa on rustoja ja ilmeisesti myös jänteitä/kalvoja - en tiedä mitä, mutta aivan kuin olisi jäänyt jokin lihan leikkuuvaihe väliin. Ei ihme, että Suomessa syödään paljon makkaraa ja eineksiä. Hyvää naudanlihaa voi olla vaikea löytää tavallisesta marketista. HKScan:lta tulee suhteellisen kelpoa, joskus. Harmi ettei suomenlammasta ole enemmän myynnissä.

Lihan laatua oppii arvioimaan pelkästään näkemällä, esim. liikuntaa saaneen eläimen lihassyyt erottuvat selkeämmin ( = parempi laatu). Ellei ole selvää, voi pyytää myyjää painelemaan lihaa: mureaan lihaan jää painettaessa lommo. Ehdottomasti oltava tämä ominaisuus! Itse myös aina koemaistan lihaa raakana (nauta), ennen kuin ostan isompaa määrää. Tulee joskus jemmaustarve, kun löytyy hyvä erä.

Monesti kerrotaan kuinka riippunutta liha on, mutta se ei kiinnosta - mielestäni hyvälaatuinen liha on suhteellisen mureaa alusta alkaen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat