Seuraa 
Viestejä24

Heippa kaikki! Alkuun todettakoon etten ole insinööri tai käynyt armeijaa loppuun vaan olen sivari, yritän asiallisesti esittää pohdintaani terminologialla jota en välttämättä oikein käytä ja voi olla että tämä on jo keksitty ja oletukseni on silloin väärä. Eli resurssien säästö tuhovoiman kasvattamiseksi ja logistiikan tekeminen dynaamisemmaksi omien puolella. Aiemmin miinakentät ja tiedot niiden sijainnista olivat ihan jees väline kuten II Maailmansodassa. Mutta nykyään olis jees toimia ketterämmin.

Suomihan liittyi Ottawan sopimukseen 2011. Sopimuksen voi irtisanoa kuudessa kuukaudessa ilmoittamalla siitä sopimuksen tallettaneille Yhdistyneille kansakunnille. Miinakielto kuitenkin jatkuu irtisanomisaikana syntyneen sodan loppuun saakka, mikäli sota alkaa irtisanomisaikana. Henkilömiinoja saa olla pieniä määriä miinaopetusta ja miinanraivauksen opetusta varten. https://fi.wikipedia.org/wiki/Ottawan_sopimus

Historiaa
Charles Darwin kirjoitti vuonna 1875 kirjan ”Hyönteissyöjäkasvit” (Insectivorous Plants), joka oli ensimmäinen tunnettu lihansyöjäkasveja käsittelevä tutkielma. Darwin käsitteli kirjassaan esimerkiksi kärpäsloukkuihin liittynyttä ruokintamekanismikokeiluaan. Hän oli yrittänyt simuloida kasvin ansoja sulkeutumaan mm. puhaltamalla ansoihin ja tarjoamalla kasveille mm. lasia ja lihaa. Hän totesi, että vain liikkuvan eläimen liikkeet aiheuttaisivat kasvin reagoimisen ja päätteli, että tämä oli evoluution aikaansaama kyky säästää energiaa ja sivuuttaa todennäköisesti ravitsemattomat ärsykkeet. https://fi.wikipedia.org/wiki/Lihansy%C3%B6j%C3%A4kasvi
Youtubessa kärpäsloukun toimintaperiaate A Venus Flytrap Works Just Like Your Brain
https://www.youtube.com/watch?v=s0prAxQTuAA
Wikipedian artikkelit x2. Kärpäsloukun saalistus perustuu lehtiin, jotka vaikuttavat sekä ulkonäöltään että olemukseltaan karhunraudoilta. Lehden sisällä on 3–6 ärsytyskarvaa. Kun hyönteinen tutkiessaan lehden sisäpuolta koskettaa kahteen kertaan karvaa kahdenkymmenen sekunnin aikana, loukku sulkeutuu hyönteisen ympärille 1–3 sekunnissa https://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4rp%C3%A4sloukku

Tarkoitan tässä kontekstissa että ansana voisi olla kaikki mitä liikkuva joukko-osasto voisi tarvita työnsä hoitamiseen. Ravinto, juomavesi, kirjallinen tai sähköinen tieto, mahdollisuus lepäämiseen suojassa, polttonestevarasto, kulloistakin tarvetta vastaavat työkoneet ja laitteet. Näistä osa voisi olla ihan aitoja ja tarpeellisia. Toiminnan tasolta tuo voisi mennä seuraavasti:
1) “Ensimäinen värekarvaan koskemista olisi esim. tiedossa oleva Venäläisen joukko-osaston tiedonvälityksen metodin radiotaajuus tai organisoinnin tavat toimia” Esimerkiksi kun esim. valloitusarmeijan tiedustelija tai ensimmäisenä paikalle saapuva yksikkö kävisi varmistamassa paikan vielä maltettaisiin.

2) “Toinen värekarvaan koskeminen olisi sitä että ensimmäise kertoo lopuille että täällä on kivaa ja fantsua niin odotettaisiin. Vasta kun tuhottava biomassa on maksimaalinen iskettäisiin sinne niin maan perkeleellinen tuhovoima.
Koodi olisi uudelleen säädettävissä hämäyksen nimissä siten että “ansojen” eli muuttuvia vastustajan sijaintitietoja hyödyntävien asejärjestelmien välistä muodostuisi ajoittaisia ylemmän tahon määräyksestä sulkeutuvia turvakäytäviä niin siviilien evakuointia kuin haavoittuneiden sotilaiden hoitoon vientiä varten. Siis tämä lisäisi yllätyksellisyyttä. Antaa vaikutelman ettei ymmärrä antaa mutta perkele, ymmärtääkin antaa. Takaa-ajo puolustuskyvyttömiä vastaan olisi vittumaisempaa puuhaa

.

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
䥦
Seuraa 
Viestejä24

No kyllähän Profeetta Nooakin sai osakseen ivaa ja pilkkaa Raamatun seikkailuissa s. 74 vasen sivu, ensimmäinen sarake keskeltä. Mutta eipä nauraneet synnintekjiät siinä vaiheessa kun vettä oli satanut niin maan helvetisti  että loru alkoi loppua ja Noaan arkin ovet alkoivat sulkeutua. Rakastava Jumala hukutti 99% ihmiskunnasta. Näin siksi  koska ihmiskunta oli paatunut synneistään koska Jumala paadutti ihmiskunnan synneillään, nii vittu. Eli Uskonto - Atesimi 7-0

.

offmind
Seuraa 
Viestejä17155

Entä liito-oravat joilla on lasersilmät? Tai jos jalostettaisiin hyökkäysmäkäräisiä? Kommandohauki olisi ainakin ihan välttämätön sisävesistöjen puolustuksessa.

Mahdollisuudet ovat rajattomat.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

offmind
Seuraa 
Viestejä17155

ksuomala kirjoitti:
offmind kirjoitti:
Entä liito-oravat joilla on lasersilmät?

Ei siis haita kuitenkaan?

No höh, ei tietenkään. Ei hai pärjää suomalaisessa korvessa. Laserkarhu ehkä, mutta sehän on jo vanha innovaatio ja ihan varmasti vihulaisella on jo antilaserkarhuaseet.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

offmind
Seuraa 
Viestejä17155

ksuomala kirjoitti:
Sä missasit vitsin. Tai oikeestaan 2.

Ai niinku Austin Powers viittauksen, vai ? Oletko nyt ihan varma että olet ymmärtänyt otsikon aiheen vakavuuden oikealla tavalla. Kysehän on sentään kotimaan puolustuksesta.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Toope
Seuraa 
Viestejä25565

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005514888.html

"Entisen suurlähettilään Pasi Patokallion kirjoitus rysäytti alkuviikosta käyntiin keskustelun Ottawan sopimuksesta. Sotilasasiantuntija sanoo, ettei miinoja voida korvata mitenkään. Sen sijaan puolustusvoimissa nykytilannetta pidetään hyvänä.

Jalkaväkimiinat kieltävä Ottawan sopimus nousi jälleen alkuviikosta päivänpolitiikkaan, kun entinen pitkäaikainen suurlähettiläs Pasi Patokallio suomi kovin sanoin Suomen päätöstä liittyä miinasopimukseen vuonna 2011.

Lisäksi perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari otti teemakseen ajaa Suomen eroa Ottawan sopimuksesta.

Miinat kieltävään sopimukseen liittymistä kritisoi voimakkaasti myös Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen entinen johtaja, eversti evp Heikki Hult. Hänen mielestään Suomi teki valtavan virheen tuhotessaan miinansa. Hän arvioi, ettei miinoja voi millään korvata todellisessa sotatilanteessa.

– Ei sellaisia välineitä ole olemassakaan, jotka vastaisivat jalkaväkimiinojen hyötyä maavoimien taistelussa. Maavoimien taistelussa jalkaväkimiinat ovat korvaamattomia, Hult täräyttää."

En minäkään usko, että maamiinoille on kustannustehokkaampaa korvaajaa. Yksi presidenttiehdokas uskaltaa kyseenalaistaa Halosen kauden ehkä turmiollisimman päätöksen, mutta se ei riitä. Asia pitäisi nostaa voimakkaammin esille.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Toope kirjoitti:

En minäkään usko, että maamiinoille on kustannustehokkaampaa korvaajaa. Yksi presidenttiehdokas uskaltaa kyseenalaistaa Halosen kauden ehkä turmiollisimman päätöksen, mutta se ei riitä. Asia pitäisi nostaa voimakkaammin esille.

Höpsis. Halonen osaa oikoa Bushin solmiota. Nyt lähetetään Halonen roikkumaan Putlerin solmiossa ja ties missä niin ettei Putler ehdi edes solmiosta mtään vilaustakaan nähdä. Varmaan ehtii Halonen välillä pyyhkiä ruskeat suklaat huulita ennenkuin taas rynnistää taistoon.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat