Seuraa 
Viestejä9379

Kaksi asiaa herkistää arkikansalaista – työ, siitä saatava palkka ja noihin liittyvä oikeudenmukaisuus sekä sopeuttaminen, erityisesti valitsemiemme edustajien sopeuttaminen eduskunnasta tippumisen/ poistumisen jälkeiseen elämän vaiheeseen.

Kansanedustajalla on työnantaja, joka maksaa välillisesti omasta pussistaan edustajansa henkilösivukulut, joista sitten muodostuu muun muassa tuleva eläke. Kansalainen valitsee mieleisensä edustajan ja antaa hänelle jatkopestin, jos siltä tuntuu. Ellei pestiä tule ja on hankittuna jo riittävä edustusvuosien määrä – saa kansanedustaja sopeutusta siihen henkiseen kärsimykseen, ettei saa enää äänestäjiään edustaa …

Nyt pinnalle poksahti valveilla olevan median myötä eduskunnasta tipahtanut SDP-kansanedustaja Päivi Lipponen, joka sitten sopeutti omaa toimitusjohtajapalkkaansa juuri siihen tasoon, jottei menetä eduskunnasta tippumisen sopeuttamiseläkettä |1.

|1A ~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005313039.html -
|1B ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708032200302983_pi.shtml – SDP pj. Antti Rinteen lausunto
|1C ~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708022200301098_u0.shtml - Pr. Sauli Niinistö lausuu

Eläkkeellä oleva Elinkeinoelämän Keskusliiton aiempi terävä lakiasiainjohtaja Lasse Laatunen kirjoitti osuvasti sopeuttamisjärjestelyistä |2, kannusti jopa arvioimaan järjestelyn alasajoa!

|2D ~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708012200298001_u0.shtml -

Kansallakaan ei ole sopeuttamista kuin minimissään työttömän peruspäiväraha, sen ollen noin 30 euroa arkipäivässä miinus vero. Mikä taas on pari kautta eduskunnassa olleen sopeuttamiseläke, voi kysyä esimerkiksi De Grönä Heidi Hautalalta, joka palvelee äänestäjiiään nyt EU-Brysselissä.

Entä pörssiyhtiöiden toimitusjohtajat eläke-etuineen ja bonuksineen?
[ ~ http://www.hs.fi/talous/art-2000005312283.html - ]|E

Kerran vuodessa ilmestyy kansalaisen kateuskalenteri, jossa luetellaan maalliset rikkaat ja tulontasaukseen (verotukseen) mitäkin maksaneet johtajat, jotka voivat saada esimerkiksi sivumaatalousliiketoimeensa jopa suuret maataloustuet – täysin laillisesti.

Mainittakoon, että edellä mainittu Päivi Lipponen aivan lain kirjaimen mukaisesti sopeutti omaa toimitusjohtajapalkkaansa noin 1.800 euroon kuukaudessa, tuon summan ollessa hyvin lähellä tiettyä leikkausrajaa.

Mikä onkaan oikeudenmukaisuutta ja kuka on ansainnut mitäkin?
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/ek-pompautti-ykkosnyrkillaan-palkk... - ]

Kiintoisaa olisi verrata vaikkapa hyvin menestyvän yhtiön toimitusjohtajan palkkaa, nettopalkkaa, palkkioita, bonuksia, provisioita ja muita etuuksia ja niiden yhteenlaskettua ostovoimaa kussakin valtiossa, missä työtään menestyksellä tekee yhtiönsä eduksi ja työvoimansa parhaaksi – maiksi voitaisiin verrantoon valita: Suomi, Ruotsi, Saksa, Yhdysvallat, Bangladesh, Nigeria, Thaimaa ja Kiina.

Voisi olla kiintoisa listaus, jolloin voisimme arvioida aivan eri lähtökohdista oikeudenmukaisuutta ja todellista ansioidensa verrantoa tehtyyn työhön – varsinkin sen jälkeen kun laskisimme kuinka monen lattiatason keskiarvotoverin vuosipalkkaa tuolla toimitusjohtajan vuosiansioilla voisi kustantaa!

Päälle päätteeksi verrantoon voisi sijoittaa myös kyseisen toimitusjohtajan johtaman yrityksen vuositulos ja jaetut osingot sekä maksetut verot kussakin maassa.

Toimitusjohtajan työ on tavoitteiltaan kaikkialla sama – luoda edellytykset pääomalle ja työvoimalla aikaansaada tulos jaettavaksi omistajille – hienojakoa esiintyy siinä, miten koetaan yhtiön kehittäminen ja osinkojen jaon suhdetta toisiinsa.

...

Jatkuu|

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat