Sivut

Kommentit (46)

Umenohana
Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt23.8.2017

Asia on ehkä hiukan monisyisempi.
Ensinnäkin, jotta nauttisit viskiä, nautittavan aineen alkoholipitoisuuden on oltava 40 tilavuusprosenttia. Muutoin juot viski-cocktailia, jonka ainekset ovat viski ja vesi. Tässä ei sinällään ole mitään vikaa, kunhan asian tiedostaa. Nykyään tyypillisesti 40%abv myytävään viskiin veden sekoittaminen tuntuu jo varsin humoristiselta: Tynnyrivahvuiseen viskiin (useimmiten n. 60%abv) on jo lähtökohtaisesti sekoitettu varsin runsaasti vettä.
Erittäin savuisen viskin suhteen varoisin veden lisäämistä. Savuisten viskien fenolit sitoutuvat nimenomaan etanoliin ja veden lisääminen voi saada moiset viskit muistuttamaan maultaan kiukaan tulipesän nuolemista.
Lisäksi, jos haluaa kikkaila, vettä ei kannata lisätä viskiin lasissa. Alkoholin liukeneminen veteen on eksoterminen reaktio ja pienen vesitilkan pitäminen suussa ja viskin imaiseminen veden läpi lämmittää suun sisäpuolta. Vaikutus on vielä selkeämpi tynnyrivahvuisten viskien kohdalla. 
(Näin  tiede lisää viskinnauttimiskokemukseenkin muutamia nyansseja)
 

jussipussi
Seuraa 
Viestejä30717
Liittynyt6.12.2009

Umenohana kirjoitti:
Asia on ehkä hiukan monisyisempi.
Ensinnäkin, jotta nauttisit viskiä, nautittavan aineen alkoholipitoisuuden on oltava 40 tilavuusprosenttia. Muutoin juot viski-cocktailia, jonka ainekset ovat viski ja vesi. Tässä ei sinällään ole mitään vikaa, kunhan asian tiedostaa. Nykyään tyypillisesti 40%abv myytävään viskiin veden sekoittaminen tuntuu jo varsin humoristiselta: Tynnyrivahvuiseen viskiin (useimmiten n. 60%abv) on jo lähtökohtaisesti sekoitettu varsin runsaasti vettä.
Erittäin savuisen viskin suhteen varoisin veden lisäämistä. Savuisten viskien fenolit sitoutuvat nimenomaan etanoliin ja veden lisääminen voi saada moiset viskit muistuttamaan maultaan kiukaan tulipesän nuolemista.
Lisäksi, jos haluaa kikkaila, vettä ei kannata lisätä viskiin lasissa. Alkoholin liukeneminen veteen on eksoterminen reaktio ja pienen vesitilkan pitäminen suussa ja viskin imaiseminen veden läpi lämmittää suun sisäpuolta. Vaikutus on vielä selkeämpi tynnyrivahvuisten viskien kohdalla. 
(Näin  tiede lisää viskinnauttimiskokemukseenkin muutamia nyansseja)
 
35%

"How to drink whiskey like a sir"

https://www.youtube.com/watch?v=YVG1U-faqHY .

Käyttäjä1605
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt4.2.2016

Umenohana kirjoitti:
Asia on ehkä hiukan monisyisempi.
Ensinnäkin, jotta nauttisit viskiä, nautittavan aineen alkoholipitoisuuden on oltava 40 tilavuusprosenttia. Muutoin juot viski-cocktailia, jonka ainekset ovat viski ja vesi. Tässä ei sinällään ole mitään vikaa, kunhan asian tiedostaa. Nykyään tyypillisesti 40%abv myytävään viskiin veden sekoittaminen tuntuu jo varsin humoristiselta: Tynnyrivahvuiseen viskiin (useimmiten n. 60%abv) on jo lähtökohtaisesti sekoitettu varsin runsaasti vettä.
Erittäin savuisen viskin suhteen varoisin veden lisäämistä. Savuisten viskien fenolit sitoutuvat nimenomaan etanoliin ja veden lisääminen voi saada moiset viskit muistuttamaan maultaan kiukaan tulipesän nuolemista.
Lisäksi, jos haluaa kikkaila, vettä ei kannata lisätä viskiin lasissa. Alkoholin liukeneminen veteen on eksoterminen reaktio ja pienen vesitilkan pitäminen suussa ja viskin imaiseminen veden läpi lämmittää suun sisäpuolta. Vaikutus on vielä selkeämpi tynnyrivahvuisten viskien kohdalla. 
(Näin  tiede lisää viskinnauttimiskokemukseenkin muutamia nyansseja)

 

Aivan, makuasioissa kannattaakin jaella yksityiskohtaisia neuvoja, jotka on lukenut jonkun toisen kirjoituksista. Annahan kun setä yksinkertaistaa tätä ylettömän yksinkertaista asiaa sinulle ja muille: Maista ensin kuivana, sitten lisää puoli teelusikkaa vettä, ja maista uudelleen. Toista tarpeen vaatiessa. Pointti on siinä että monet ns. single maltaat ovat +40%, jolloin alkoholin määrä turruttaa makuaistin. Jos on sitä sakkia jonka pitää juoda viina irvistellen koska isäkin teki niin, niin vedä raakana pullon suusta. Jos haluat maistaa valmistajan taidon ja kokea jotain uutta esim. henkilökohtaisen makuaistisi erottelukyvyn suhteen, lisää vettä. Minä elin suurimman osan elämääni siinä uskossa ettei viskiin tarvitse lisätä vettä, kunnes kokeilin. Niin sitä oppii, eikä tarvitse teoretisoida naamaansa siniseksi. Ihan vaan tiedoksi: Jos lisätään vettä alkoholiin, siitä ei synny coctailia vaikka kuinka ravistelisit ja vatkaisit, sillä sitä sanotaan laimentamiseksi. Coctail syntyy kun sekoitellaan alkoholiin makuja antavia aineita, tai eri makuisia alkoholeja keskenään.

Sheriffi
Seuraa 
Viestejä92
Liittynyt27.8.2016

Umenohana kirjoitti:
Asia on ehkä hiukan monisyisempi.
Ensinnäkin, jotta nauttisit viskiä, nautittavan aineen alkoholipitoisuuden on oltava 40 tilavuusprosenttia. Muutoin juot viski-cocktailia, jonka ainekset ovat viski ja vesi. Tässä ei sinällään ole mitään vikaa, kunhan asian tiedostaa. Nykyään tyypillisesti 40%abv myytävään viskiin veden sekoittaminen tuntuu jo varsin humoristiselta:

Tynnyrivahvuiseen viskiin (useimmiten n. 60%abv) on jo lähtökohtaisesti sekoitettu varsin runsaasti vettä.
Erittäin savuisen viskin suhteen varoisin veden lisäämistä. Savuisten viskien fenolit sitoutuvat nimenomaan etanoliin ja veden lisääminen voi saada moiset viskit muistuttamaan maultaan kiukaan tulipesän nuolemista.
Lisäksi, jos haluaa kikkaila, vettä ei kannata lisätä viskiin lasissa. Alkoholin liukeneminen veteen on eksoterminen reaktio ja pienen vesitilkan pitäminen suussa ja viskin imaiseminen veden läpi lämmittää suun sisäpuolta. Vaikutus on vielä selkeämpi tynnyrivahvuisten viskien kohdalla. 
(Näin  tiede lisää viskinnauttimiskokemukseenkin muutamia nyansseja)
 

Olet hakoteillä kyllä siinä käy niin, että tilkka vettä muutuu parempaan muotoon nauttia!

Sininen tulevaisuus is in.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä10037
Liittynyt16.3.2005

Jos viskin makua parantaa vesi, niin varmaan homeopaattinen viski on kaikkein maukkainta.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi.
Korant: Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Käyttäjä1605
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt4.2.2016

o_turunen kirjoitti:
Jos viskin makua parantaa vesi, niin varmaan homeopaattinen viski on kaikkein maukkainta.

On olemassa Koko- niminen gorilla jolle on opetettu viittomakieltä. Jos sille viittoisi tuon sinun kommenttisi, se viittoisi takaisin: vttu miten tyhmää.

Mikä tahansa kädellinen, ei välttämättä edes älyllinen olento käsittää, että on muitakin vaihtoehtoja kuin kantaliuos, ja homeopaattinen liuos jossa ei ole molekyylin vertaa kantaliuosta, mutta sinä et sitä tunnu käsittävän? Mitähän se kertoo sinusta?

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä1164
Liittynyt12.9.2008

Umenohana kirjoitti:
Asia on ehkä hiukan monisyisempi.
Ensinnäkin, jotta nauttisit viskiä, nautittavan aineen alkoholipitoisuuden on oltava 40 tilavuusprosenttia. Muutoin juot viski-cocktailia, jonka ainekset ovat viski ja vesi. Tässä ei sinällään ole mitään vikaa, kunhan asian tiedostaa. Nykyään tyypillisesti 40%abv myytävään viskiin veden sekoittaminen tuntuu jo varsin humoristiselta: Tynnyrivahvuiseen viskiin (useimmiten n. 60%abv) on jo lähtökohtaisesti sekoitettu varsin runsaasti vettä.
Erittäin savuisen viskin suhteen varoisin veden lisäämistä. Savuisten viskien fenolit sitoutuvat nimenomaan etanoliin ja veden lisääminen voi saada moiset viskit muistuttamaan maultaan kiukaan tulipesän nuolemista.
Lisäksi, jos haluaa kikkaila, vettä ei kannata lisätä viskiin lasissa. Alkoholin liukeneminen veteen on eksoterminen reaktio ja pienen vesitilkan pitäminen suussa ja viskin imaiseminen veden läpi lämmittää suun sisäpuolta. Vaikutus on vielä selkeämpi tynnyrivahvuisten viskien kohdalla. 
(Näin  tiede lisää viskinnauttimiskokemukseenkin muutamia nyansseja)
 

Miksi 40-prosenttisen viskin laimentaminen vedellä on sinusta humoristista? Minua ei kyllä naurata yhtään. Huomasin itsenäisesti jo nuorena miehenä (no jaa, Hemingway vähän opasti), että viskiin kuin viskiin kannattaa lisätä vähän vettä samoin kuin Ouzoon ja Pernodiin (absinttia ei siihen aikaan ollut saatavilla). Vodkat ja viinat sen sijaan sopii juoda laimentamattomina ja, anteeksi vain, huoneenlämpöisinä. Taskulämminkin käy mutta pakastinkylmä on minusta amatöörien puuhastelua ja pilaa hyvän juoman. Myöskään konjakkia en laimenna joskin on tunnustettava, että konventionaalisista syistä johtuen en edes ole kokeillut se laimentamista. Ehkä kannattaisi.

Käyttäjä1605
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt4.2.2016

Poistunut kirjoitti:
Muutama jääkalilikka toimii viskissä.

Toimii, mutta sekin riippuu viskistä. Pikku tarkennus aiheeseen: vesi + single malt = hyvä juttu. Vesi + mikä tahansa muu viskinä myytävä juoma = ei välttämättä hyvä juttu. Veden vaikutuksesta esim. single barrel bourboniin en osaa sanoa mitään, koska en ole maistanut, mutta irlantilaiseen small batch- viskiin sopii jäät ja muutama tippa vettä oikein hyvin minun mielestäni. Pointti se että jos uhraa kasan rahaa ostaakseen viinaa, minusta on pelkästään järkevää ottaa sijoituksen kohteesta irti kaikki mitä otettavissa on. Toki sen satasen pullon voi vetää katuojassa maaten yhdellä ryypyllä ja paskantaa housuunsa lämmikkeeksi, mutta itse koen järkevämmäksi ottaa tilkkasen silloin tällöin, maksimoida makua tilkalla vettä ja ottaa oheen joku kiva sikari savuamaan.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat