Seuraa 
Viestejä141

Mitä tapahtui Nurnbergin yllä vuonna 1561? Osa taivaallisesta näystä selittyy haloilmiöllä ja taivaalla olleilla pilvillä. Osa taas jaa vaille selitystä. Nähtiinkö Nurnbergin aamutaivaalla meteoriparvi? Voisiko olla mahdollista?

"Silloin aamulla huhtikuun 14. päivä 1561, aivan aamun koitteessa neljän ja viiden välillä, tapahtui auringossa hirvittävä ilmiö. Tämä havaittiin silloin Nurnbergin porttien ulkopuolella ja maaseudulla, missä sen näkivä monet miehet ja naiset.

Aluksi auringon keskeltä tuli näkyviin kaksi verenpunaista puoliympyrän kaarta, aivan saman näköiset kuin kuunsirppi.

Lisäksi auringon ylä- ja alapuolella, sekä sen molemmin puolin, oli punaisen väristä. Siellä oli myös pyöreä pallo (ball), joka oli osin samea ja osin tumma.

Samoin oli molemmin puolin ja auringon ympärillä runsaasti tälläisiä punaisia ja muunlaisia palloja (balls), noin kolmen rivissä ja neljän neliössä, ja jotkut myös yksin.

Aivan näiden pallojen (globes) välillä näkyi vain muutamia verenpunaisia ristejä, joiden välillä oli verenpunaisia ​​nauhoja, taakse leveneviä ja edestä ohuita, kuin järviruo'on korret.

Nämä olivat sekoittuneet niin, että niiden joukossa oli kaksi suurta sauvaa, yksi oikealla ja toinen vasemmalla. Pienissä ja suurissa sauvoissa oli kolme, neljä tai enemmän näitä palloja (globes).

Nämä kaikki alkoiva käydä taistelua keskenään niin, että pallot (globes), jotka olivat ensimmäisiä auringosta, liikkuivat paikoiltaan puolelta toiselle, minkä jälkeen auringon ulkopuolella olevat pienet ja suuret sauvat kaartuivat liikkuen kohti aurinkoa.

Sen jälkeen, kun pallot lensivät edestakaisin keskenään sekä taistelivat kiihkeästi yli tunnin ajan, ja kun konflikti auringon sisä- ja ulkopuolella oli kiihkeimmillään, ne aivan kuin olisivat väsyneet niin, että kaikki, mitkä jo oli edellä mainittu, putosivat alas ‘ikään kuin olisivat olleet tulessa’ ja riutuivat maan päällä hurjasti savuten.

Kaiken tämän jälkeen , siellä oli jokin mustan nuolen kaltainen, jokin erittäin pitkä ja tuuhea. Sen varsi osoitti itään ja kärki länteen.

(Tästä lopusta poistin loppukaneetin, jossa toimittaja Glasser ylistää pelkästään Jumalaa ja kummastelee Jumalan ihmeitä, joista vain Jumala yksin tietää, eikä näin kerro enään mitään olellista)

Hanns Glaser, Nurnbergin lehtitoimittaja."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat