Seuraa 
Viestejä4
Liittynyt20.8.2017

Jos miettii sillä perusperiaatteella, että samanlainen liuottaa samanlaista, niin sokerin liukeneminen veteen johtuis siis siitä, että syntyy vesimolekyylien välille ja sokerimolekyylien välille vetysidoksia. Mutta sitten aloin miettimään, että kun sitä sokeriahan liukenee enemmän jos lämpötila on korkeempi niin miten se lämpötila muka vaikuttaa että niitä vetysidoksia syntyisi enemmän. Onko sitten, kun sokeri sulaa niin vetysidokset katkeavat? :o

Ollaanko ihan hakoteillä nyt? Kuinka sokeri liukenee ja sulaa molekyylitasolla?

Enkö ole kuitenkin siinä oikeassa, että poolinen liuottaa poolista ja pooliton poolitonta ja tämä vain selittyy sillä että muodostuu samanlaisia sidoksia?

Kommentit (1)

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5146
Liittynyt21.7.2017

Sakkaroosi ei niinkään sula, vaan lähinnä hajoaa kuumennuksesta fruktoosiksi ja glukoosiksi. Reaktio voi olla hyvin monimuotoinen, riippuen kuumentamisen määrästä ja kestosta.

http://lib.tkk.fi/Diss/2010/isbn9789526032825/article1.pdf

Kuumentamisen vaikutus:
Heat and molecular kinetic energy
http://sciencing.com/role-heat-play-chemical-reactions-13455.html

VVM = varhainen vuorovaikutusmalli

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat