Seuraa 
Viestejä4

Jos miettii sillä perusperiaatteella, että samanlainen liuottaa samanlaista, niin sokerin liukeneminen veteen johtuis siis siitä, että syntyy vesimolekyylien välille ja sokerimolekyylien välille vetysidoksia. Mutta sitten aloin miettimään, että kun sitä sokeriahan liukenee enemmän jos lämpötila on korkeempi niin miten se lämpötila muka vaikuttaa että niitä vetysidoksia syntyisi enemmän. Onko sitten, kun sokeri sulaa niin vetysidokset katkeavat? :o

Ollaanko ihan hakoteillä nyt? Kuinka sokeri liukenee ja sulaa molekyylitasolla?

Enkö ole kuitenkin siinä oikeassa, että poolinen liuottaa poolista ja pooliton poolitonta ja tämä vain selittyy sillä että muodostuu samanlaisia sidoksia?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat