Seuraa 
Viestejä1809

Oon viime aikoina paljon työtä tehnyt uuden maailmankuvani kanssa, joka mielestäni kilpailee tasaväkisesti minkä tahansa muun maailmankuvan kanssa?

Maailmankuvani sisältää kolme suurta imperiumia ja yhden "pienemmän".

Indo-Eurooppalainen Imperiumi: USA, Eurooppa, Arabia, Intia, Indonesia.
Brittiläinen Imperiumi: Britannia, Afrikka, Etelä-Amerikka, Keski-Amerikka, Meksiko
Itäinen Keisarikunta Imperiumi: Kiina, Korea, Japani, Kauko-Itä, Kanada ja Australia.
"Pieni imperiumi": Venäjä.
Viidentenä voin mainita vielä GALAKTISEN IMPERIUMIN: Pitää sisällään kaiken.

Tuo hahmottelemani Indo-Eurooppalainen Imperiumi on rikas, hyväksikäyttäjä ja riistäjä ollut. Sen pitäisi asettua aloilleen ja lakata käyttämästä muita hyväkseen liikaa. Sen pitäisi asettua niin sanoakseni paastoon. Se on aiheuttanut ilmastonmuutoksen, josta saattavat kärsiä monet tahot.

Brittiläinen Imperiumi olisi melko vähällä öljyllä toimiva ja on ilmeistä, että Afrikka ja Etelä-Amerikka ovatkin raamatussa mainitut häihin matkaajat, joilla ei ole hääpukua ja sen takia heidät sidotaan ja heitetään häistä pimeyteen (öljyttömyyteen, energiavajeeseen). Tämä imperiumi olisi kuitenkin melko vakaa ja sen dominiot eivät harrastaisi riistoa ja hillittömyyksiä.

Itäinen Keisarikunta saisi ruoka ja raaka-aine reservikseen Kanadan ja Australian. Se on melko outo ratkaisu sillä monet ovat riippuvaisia noista jäteistä; sellaiset jotka kuuluvat eri imperiumiin. Kuitenkin maailmankuvani tarkoitus olisikin panna Indo-Eurooppa eräänlaiseen häpeäpaaluun. USA ei tykkää hyvää tällaisesta mallista, mutta ........????

Venäjä olisi eräänlainen vaa'ankieli ja Eräänlainen Euroopan vahti ja katto.

Mitä tämä kaikki merkitsee?

Niin kuin A change is gonna come laulussa sanotaan: Rikas muuttuu köyhäksi ja suuri pieneksi jne.
Tapahtuu asioiden täydellinen päälaelleen kääntäminen?

Indo-Eurooppa on asutusaluetta. Muut imperiumit yhdessä ovat maatalousaluetta ja peltoa.

Indo Euroopassa
Ennen oli näin / Muutoksen jälkeen on näin

Tasavalta / Imperiumi
Armollinen / Totuudellinen
Pimeys / Valoksi
Taivas / Helvetiksi
Evankeliumi / Laiksi
Leijona / Pantteriksi
Syömäri / Paastoksi
Mikael / Gabriel
Lukija / Kirjoittaja

Ja muissa imperiumeissa tapahtuu käännös päinvastaiseen suuntaan.

On hieman arveluttavaa esittää tällainen maailmankuva, jonka sain lahjaksi kun meditoin:
Mahdivedanta Purin ja Mahdivedanta Caryan nimiä, jotka mainitaan oppilasketjun jäseniksi
Hare Krishna liikkee kirjoissa.

Kuitenkin julkaisen tällaisen, koska jos se jostakin syystä ottaisi tuulta purjeiden alle tarvitaan kuitenkin
100 prosentin kannatus nykyisin lähes mille tahansa asian muutokselle.

Kommentit (14)

Vierailija

Jos tutkii kartastosta noiden imperiumin ääriviivat niin saadaan paljon puhuva kuva:

S \ C

S = Brittiläinen imperiumi

\ = Indo-Eurooppalainen Imperiumi

C = Itäinen keisarikunta imperiumi

Muistuttaa englannin kielistä sanaa Sicle eli sirppi. Eli koska yksikään noista imperiumista ei tulisi toimeen omillaan kunnolla niin alkaisi melkoinen pudotuspeli ja sadonkorjuu. Ns. elonleikkuu. Vain kaikista vahvimmat voisivat selvitä evolutionistisessa kilpailussa, jos hekään.

Tietenkään minulla ei ole mitään käytännön kokemusta tai tutkimustulosta kuinka nuo imperiumit selviytyisivät. Jos tutkisi tilastojen tuotantolukuja ja tuonti- ja vienti lukuja voisi ehkä vetää joitakin johtopäätöksiä. Näyttää kauniilta kartalla, mutta jos esim. Kiina saisi haltuunsa Australian voisi se johtaa aikaa myöten Holocaustiin Australian nykyisiä asukkaita kohtaan. Ei ole tarpeeksi luottamusta eri valtojen kesken mihinkään perusteelliseen ja suureen muutokseen.

Pitää kaiketi minunkin tyytyä nykyiseen maailmaan, mutta en vain pidä nykyisen maailman sotatilasta ja sotiin valmistautumisesta. On tosi surkeeta jos tulee joku III maailmansota pelkästään sen tähden, että joku ahnehtii liikaa resursseja tai ei ota vastuuta aiheuttamastaan ilmastonmuutoksesta.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä9450

Mun käsitys on, että aikuisia ihmisiä ei voi yleisesti ottaen muuttaa - ovat kuin vanhoja koiria, jotka ei opi.

Mutta jos on riittävästi tahtoa, esim. siihen että lapsenlapsilla olisi elinkelpoinen planeetta... Niin silloin on olemassa mahdollisuus parempaan: sen verran pitäisi pystyä oppiman, että ymmärtää, mikä vaikutus vauvojen kohtelulla on tulevaisuuden rakentamiseen. Tulevien sukupolvien muu oppiminen tulee luonnostaan sen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Indo-Eurooppalainen imperiumin sisäinen työnjako olisi varmasti melko vaikea järjestää.

Nykyisin kaikki valta lienee lähinnä USA:n käsissä, muttta työnjaon jälkeen voisi vastuualueet olla esim. seuraavat:

1. Valtiovarainministeri      EU

2. Puolustusministeri ja Maailmanpoliisi    Intia

3. Kauppaliitto ja Ulkomaankauppaministeri      Arabia

4. Tiede ja kultuuri   USA

5. Uskonto  Indonesia

Tällaista suurta imperiumia vastaan hanaavat eniten USA, Kiina ja Venäjä. Niillä on omat suunnitelmat ja omat maailmankuvat sille kuinka tulevaisuuden maailma tulee muotoutumaan. Itse olen kyllä ainakin solminut Galaktisen rauhan ja täytän sen ehdot lähes täysin.

Ainoastaan kidutuksen täyttä loppumista en voi täysin taata; sillä itsekin tahtoisin peloitteena muodostaa pari joukko-osastoa Intian maailmanpoliisiin liittyen: Papualainen ihmissyöjäpataljoona sekä Etelä-Amerikkalainen Pääkallonkutistajakomppania?

Vierailija

"Mun käsitys on, että aikuisia ihmisiä ei voi yleisesti ottaen muuttaa - ovat kuin vanhoja koiria, jotka ei opi."

Pantteri ei pääse pilkuistaan. Eli jos on esim. lakihenkinen ja fundamentalistinen niin tuo taipumus säilyy läpi elämän, vaikka tapahtuisi mitä muutoksia parempaan suuntaan.

Ja toisaalta voi myös eräät syntinä pidetyt ominaisuudet kuten homoseksuaalisuus olla taipumuksia, joista on vaikea päästä eroon minkään keinon kautta.

Itse en usko, että tämä maailmakuvani johtaa parempaan maailmaan, vaan se on eräänlainen puolisadistinen rankaisu luonnon turmelijoille vailla sen kummempaa positiivista vaikutusta tai parantavaa vaikutusta.

Kun olen puhunut Kansalaispalkasta sitä vastustavan ystäväni kanssa hän on sitä mieltä ollut, että hyvinvointi kuuluu korkean moraalin ja sivistyksen omaaville kristityille kansoille. Sen sijaan barbaarisemmat ja humanismista jälkeen jääneet kansat eivät hänestä ansaitse hyvinvointia. Ystäväni on ollut hyvin tyytyväinen nykyiseen maailman tilanteeseen lukuunottamatta eliitin suunnitelmia ja uutta maailmanjärjestystä, joita hän ei siedä.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä9450

Titanic kirjoitti:
"Mun käsitys on, että aikuisia ihmisiä ei voi yleisesti ottaen muuttaa - ovat kuin vanhoja koiria, jotka ei opi."

Pantteri ei pääse pilkuistaan.

Ei, vaan panntteri ei saa pilkkuja...

Titanic kirjoitti:
Eli jos on esim. lakihenkinen ja fundamentalistinen niin tuo taipumus säilyy läpi elämän, vaikka tapahtuisi mitä muutoksia parempaan suuntaan.

Lakihenkisyys tai fundamentalistisuus eivät ole mitään perimmäisiä taipumuksia. Persoonallisuustyyppi säilyy läpi elämän. Esimerkkiäsi soveltaen: muutokset parempaan suuntaan eivät pilaa hyviä ominaisuuksia, muuten suunta ei ole kokonaisuudessaan parempi ;)

Titanic kirjoitti:
Ja toisaalta voi myös eräät syntinä pidetyt ominaisuudet kuten homoseksuaalisuus olla taipumuksia, joista on vaikea päästä eroon minkään keinon kautta.

On huono taipumus, pitää toisen seksuaalisuutta syntinä?

Titanic kirjoitti:
Itse en usko, että tämä maailmakuvani johtaa parempaan maailmaan,

Se on mielenkiintoinen. Vaikka en ymmärtänyt kaikkia kohtia, esim. ennen/nykyään -vastakkainasettelua, vai mikä olikaan. Lähestymistapa on vain kovin erilainen, kuin mihin olen tottunut.

Titanic kirjoitti:
vaan se on eräänlainen puolisadistinen rankaisu luonnon turmelijoille vailla sen kummempaa positiivista vaikutusta tai parantavaa vaikutusta.

En usko että sadismisi puree niihin, jotka ajattelevat, että tämä maailma on heitä varten.

Titanic kirjoitti:
Kun olen puhunut Kansalaispalkasta sitä vastustavan ystäväni kanssa hän on sitä mieltä ollut, että hyvinvointi kuuluu korkean moraalin ja sivistyksen omaaville kristityille kansoille.

Kansalaispalkka?

Titanic kirjoitti:
Sen sijaan barbaarisemmat ja humanismista jälkeen jääneet kansat eivät hänestä ansaitse hyvinvointia.

Ansaitse? Eikö hän usko, että korkea moraali ja sivistys on saavutettavissa?

Miten nämä kyseiset kansat hoitavat alle 2-vuotiaat? Miten he siirtävät tapansa osaksi muuta maailmaa? Taipumukset menevät perimään, ja kasvatus vahvistaa niitä, mutta onko toivo menetetty - eihän muutosta ole edes yritetty? Ja onko se länsimaalainen kasvatus yhtään sen parempi... Riippuu siitä, mitä ominaisuuksia arvostaa.

Titanic kirjoitti:
Ystäväni on ollut hyvin tyytyväinen nykyiseen maailman tilanteeseen lukuunottamatta eliitin suunnitelmia ja uutta maailmanjärjestystä, joita hän ei siedä.

Aina tulee joku, joka haluaa omia ne "muurahaiset"...

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7278

Miksi Indonesia kuuluu Indoeurooppalaiseen imperiumiin vaan Malesia ja Filippiinit ei? Nimenkö, Indo- takiaSuomi ja Usa, Kanada ja Australia  ovat yksi imperiumi, omassa harkitsmattomassa imperiumi-jaossa, joka on oikeudenmukaisempi, nimi voisi olla "Peruseliittiläinen  globaali envy  imperium".

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä9450

Keijona kirjoitti:
Täytyyhän  sen olla  jonkinlainen käännekohta, kehityksen suunnanmuutos maapallolle, kun siellä kehittynyt  älykkäin olento ihminen, on alkanut  tyhmentymään

Minkä "sen"?

Ihminen älykkäin? Potentiaaliinsa nähden, mielestäni tyhmin laji. (Googlekin kysyi: tarkoititko "ihminen tyhjentymään?")

Linkki, toka hakutulos:
"Reaktioajat ovat todellinen mittausväline, jolla on suhteellisen suuri korrelaatio älykkyysosamäärän kanssa."
Vau, sen mukaan olisin älykäs. Fyssan ope antoi joskus (vuonna papu) kotitehtäväksi oman reaktiojan laskemisen. Kun kerroin tuloksen, hän vastasi, että unissani olen sen saanut... ja tuli testaamaan minut itse; yritti muuten hämätä, mut nopee mikä nopee.

Ettei vain ois 1800-luvulla käytetty pelkästään aatelisia, tai voihan olla että piiat oli käytännössä vikkelämpiä; nykyisin väestö on sulautunut.

Ja ehkä kun nykypäivänä on paljon virikettä, ei tarvitse niin herkästi olla reagoimassa, eli jos ollaankin vain "lungimpia".

Parempi maailma ei vaadi enemmän älykkyyttä. Ja ihmisen luontaista halua tavoitella ylellisyyttä, ei voi poistaa. Kuten ei myöskään sitä, että vaivalla saavutettua ei haluta lahjoittaa vieraille; silloin ei olisi edes motivaatiota saavuttaa.

Mutta ihmiskunnalla olisi varaa ajatella maapalloa entistä enemmän yhteisenä. P-Korea ei saisi aiheuttaa siihen reikiä, ydinkokeillaan (ne maailman supertulivuoret...?) Paikallisemmalla tasolla, asioita voitaisiin enemmän organisoida. Vaikka toki jokaiseen kulttuuriin kuuluu omat piirteensä, hyvine ja huonoine puolineen. Ehkä ainoa mitä voisi tehdä - ja sekin hyvin ideologista - olisi antaa avaimet parempaan onneen yksilötasolla. Se sitten näkyisi ehkä kokonaisuudessa.

Eli raha, muilta lypsettynä, ei ole realistinen ratkaisu.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä9450

kretiini kirjoitti:
Raha on merkityksetöntä. Ainoastaan tehty työ merkitsee.

Työn tuloksella on aina rahallinen arvo.

Minä kannatan demokraattisuutta, mutta Suomen nykyinen verotusasteikko ei sitä ole.

Isommassa mittakaavassa, asia olisi vielä hullunkurisempi: pitäisi elättää muuta maailmaa, samaan aikaan kuin Suomessa nuoriso/opiskelijat kituuttelevat köyhyydessä, raatavat, velkaantuvat, tai myyvät palveluja sedille.

Antaminen/riistäminen ei olisi pysyvä ratkaisu, vaan lisäisi ongelmia entisestään, koska se olisi kuin tekohengitystä systeemeille, jotka eivät toimi.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä9450

Yksi mitä ihmiset voisivat tehdä, olisi lakata ostamasta sitä haisevaa muovikrääsää. Varsinkin lapsille on kaiken maailman kemikaaleilla kyllästettyä rihkamaa... esim. nopan malliset "pyyhekumit"! Lapset leikkisivät luonnon materiaaleillakin. Mutta ei, jatketaan vain saastuttamista, lapset maksakoot seuraukset myöhemmin.

Vierailija

Ehkä mitään muutosta ei tapahdukaan? 1980-luvulla opetettiin YK:n ohjeiden mukaan peruskoulussa, että sen aikainen sukupolvi voi rauhassa mennä naimisiin ja vanheta pois. Eli ei tapatuisi mitään kriisiä lainkaan, vaan maailmassa olisi jopa 80 vuotinen rauha ?Pax Britannia? 2050-2030. Mutta peruskoulussa opettiin myös, että kun raaka-aineet vähitellen tai rysäyksellä loppuvat länsimailta 2030-2070 niin silloin tulee 100 % varmuudella maailmanloppu. Kysyin hengessäni opettajalta, että ei kai se sentään voi maailmanloppuun johtaa, että pelkästään raaka-aineet loppuvat? Luulisi jonkun muun tekijän aiheuttavan maailmanlopun, jos sellainen tulee? Mutta opettaja kehotti pitämään asiaa 100 % varmana. Mitään vaihtoehtoa ei ole. Maailmanloppu tulee. Tämän hän sanoi aivan vakavana ilman, että pokka oli edes vaarassa pettää.

Eräät Tiibetiläiset väittävät, että koko Eurooppa on vaarassa jäädä jättiäistsunamin alle. Johtuuko tämä ehkä asteroiditörmäyksestä vai siitä, että Britannia uppoaa kun sen alta on pumpattu liikaa öljyä? Sitä en tiedä. Ainakin äiti Shipton on myös ennustanut jotakin siihen suuntaan, että Britannia uppoaa sekä myös 300-luvun kirkkoisä Patrik, Irlannin pyhimys.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat