Seuraa 
Viestejä45973

Mistä maapallon kaikki vesi on oikein peräisin?

Wikipedian mukaan:

Vesi (divetyoksidi, tunnetaan myös hydridi-nimellä oksidaani, H2O) on huoneenlämmössä nesteenä esiintyvä kemiallinen yhdiste. Kaikki maapallolla oleva vesi on peräisin vuosimiljoonien aikana planeettaan törmänneistä komeetoista ja tulivuorten purkauksista. Vettä on saatavilla lähes kaikkialla maapallolla, ja se on kaiken tunnetun elämän perusehto.

Mutta mistä vesi on tullut komeetoille ja miten sitä syntyy tulivuorten purkauksista? Aika paljon on tarvinnut tapahtua, että valtamerten vesimäärä on syntynyt.

Entä mistä se vesi on tullut komeetoille?

Miksi kuustakin löytyy vettä, mutta vain jostain napa-alueilta... Yleensäkin vettä löytyy "kuolleilta" taivaankappaleilta varjosta ja yleensä napa-alueilta. Miksi?

Mitä tapahtuu vedelle, joka lasketaan avaruudessa vapaaksi? Hajoaako se vedyksi ja hapeksi jäädyttyään ja kuivuessaan?

Voiko veden hajonneet ainesosat (vety ja happi ?) olla pimeää avaruuden puuttuvaa massaa, jota etsitään?

Tulipahan vaan mieleen ja aattelin "kilauttaa viisaammille kavereille"

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Ihan mielenkiintoinen juttu, mutta miten vesi eroaa muista aineista? Miksei sitä vain voisi olla täällä kaikkialla samalla tapaa kuin hiekkaakin on maapallolla?

En tiiä. Veden ainesosat vety ja happi lienevät nopeammin reagoivia aineita, kuin hiekan kiteet, joten niiden vertaaminen ei lie järkevää

Vaanku en tiiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki vesi on tietenkin jäämää vedenpaisumuksesta. Ennen sitä vesi oli osittain maan alla ja osittain kiersi maapalloa kilometrien paksuisena vaippana. Ilmasto oli aika erilainen ja ihmiset elivät pitkään.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Leuka kysy : Mistä maapallon kaikki vesi on oikein peräisin?

Yksinkertaisesti Marssista.
Siellä sitä on ennen ollu , mutta eipä ole ennää.
Sitä sato kerran maailmassa taivhalta 40 päivää ja yötä.
Kaikki korkeimmat vuorekki oli veen alla.
Mutta , äläppä huoli laski se seki tulva, vesi huilas aikanhans merhin , ja osan imi maa.
Niin että sanosin syyllinen on Mars.

Leuka
Tai siitä, että joku keksi sateenvarjon ja alkoi sataa

Eikö kukaan osaa selittää?

Happea syntyy tähdissä, joka yhdistyy vedyn kanssa vedeksi.
Vedenpaisumuksen vedet eivät mahdu maan alle, virtahevot joivat vedet.

hiilidioksidia ja vetyä sisältävään kaasukehään muodostui lehtivihreää sisältäviä kasveja

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46591
Leuka

Mutta mistä vesi on tullut komeetoille ja miten sitä syntyy tulivuorten purkauksista? Aika paljon on tarvinnut tapahtua, että valtamerten vesimäärä on syntynyt.Vesi koostuu vedystä ja hapesta. Vety on peräisin maailmankaikeuden alusta. Sitä ei ole sen koommin syntynyt lisää. Tähdissä vety muuttuu ydinreaktioissa raskaammiksi alkuaineiksi. Käytännössä kaikki maailmankaikkeuden heliumia raskaammat alkuaineet ovat peräisin tähdistä. Happikin on yksi fuusioketjun tuote. Tähden räjähtäminen on levittänyt happea avaruuteen.

Aurinkokunta on syntynyt kaasupilvestä, joka oli pääosin vetyä, mutta jossa oli vähän supernovien avaruuteen levittämiä raskaampia aineita. Jossain vaiheessa tietyissä osissa pilveä on ollut olosuhteet, joissa happi ja vety ovat reagoineet keskenään muodostaen vettä. Samoin muut planeettojen ja pienempien kappaleiden mineraalit ovat muodostuneet.


Miksi kuustakin löytyy vettä, mutta vain jostain napa-alueilta... Yleensäkin vettä löytyy "kuolleilta" taivaankappaleilta varjosta ja yleensä napa-alueilta. Miksi?

Mitä tapahtuu vedelle, joka lasketaan avaruudessa vapaaksi? Hajoaako se vedyksi ja hapeksi jäädyttyään ja kuivuessaan?
Pyörivillä taivaankappaleilla vain napojen lähellä voi olla alueita, joihin Aurinko ei milloinkaan paista. Auringonpaiste nostaa alueen lämpötilaa, mikä haihduttaa vettä. Aurinkokunnan kylmissä ulko-osissa vesi on pysyvämpää ja sen arvellaan olevan monen kuun ja komeetan pääasiallinen rakennusmateriaali.

Avaruuden ultraviolettisäteily, josta ylivoimainen valtaosa on luonnollisesti peräisin Auringosta aurinkokunnassamme, hajottaa haihtuneita vesimolekyylejä. Vapautuneet kevyet vetymolekyylit karkaavat pienten planeettojenkin kaasukehistä ja happi reagoi pintamateriaalin kanssa.

Sama kohtalo on edessä avaruuteen vapautetulla vedellä. Veden olemassaolo edellyttää niin tiheää kaasupilveä, että hajonneilla molekyyleillä on riittävä todennäköisyys kohdata toisensa ja yhtyä jälleen. Vesipitoisia kaasupilviä on kyllä avaruudessa, mutta ne ovat kylmiä ja kaukana lähimmistä tähdistä.


Voiko veden hajonneet ainesosat (vety ja happi ?) olla pimeää avaruuden puuttuvaa massaa, jota etsitään?

Kylmää tavallista ainetta on epäilty pimeäksi aineeksi, mutta nykyisten havaintojen valossa näyttää siltä, että toisin kuin tuntemamme alkuaineet, pimeä aine ei vuorovaikuta sähkömagneettisen säteilyn kanssa. Vety ja muut alkuaineet joko säteilisivät itse tai sitten absorboisivat takanaan olevien tähtien valoa ja paljastaisivat itsensä armotta.

Ette tietenkään ole kuulletkaan koskaan, että Maa on alempaa kuuma ja
suisempää peräti sula, sisimpää ihan plasmaa. Vesi on noussut sisältä
höyrynä ja tiivistynyt meriksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat