Seuraa 
Viestejä45973

Nyt sitten kuivalihan ja nopean "maastoruoanlaiton" käyttöreseptejä, tack.

Olosuhteet: luonto, nälkäiset lapset, kaasukeitin, vettä, valkosipulia, sipulia, tomaattia yms, mitä kaupasta sattunut saamaan. Säilykkeet ja kuivatarvikkeet saavat etuaseman. Eli auto-retkikeitin-teltta-retkeilijän vinkit.

Nuudelit, aurinkokuivatut tomaatit, makaroni, riisi... Kun nälkäinen kulkue pysähtyy, aikaa ruoanlaittoon on auton peräkontista ainekset tonkien noin max 15 minuuttia

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

No, aluksi perinteiset automatkapalat mitä voi valmiiksi latoa kylmälaukkuun rasioihin ja sieltä ottaa nopeasti, syödä mitä sy ja latoa takaisin:

Voileipiä valmiiksi tehtailtuna.
Kurkkupaloja (noin 1x1x6 cm palikoita) pakasterasiaan.
Juotavaksi mieluummin mehua kuin "virvoitus"juomia.
Kahvia termospulloon niille jotka sitä juovat.
Pullaa ja jotain keksejä - Daniela-täytekeksit ovat aika hyviä ja halpoja ja niitä saa melkein joka paikasta, tai jotain vastaavia.

Sitten jos pidempää matkaa tekee ja mukana tosiaan on tuo retkikeitin ja haluaa välttämättä lämpimän aterian, niin mahdollisuudethan ovat lähes rajattomat. Armeijassa aikanaan teltassa keittelin itsellleni sapuskaa maastoruokavalion lisukkeeksi. Suosikkeja olivat muun muassa:

Teksasin härkäpata + nuudelipaketista pelkkää nuudelia (eli en laittanut siihen sekaan nuudelipaketiin omia mausteita). Lihapullakastike ja Broilersuikalekastike samalla reseptilla tekivät aika hyvin tehtävänsä.

Kaupasta saa aika halvalla tukkupakkauksissa nuudeleita. Niissä on se etu että ne kypsyvät todella nopeasti kun veden saa kiehumaan. Nopeammin kuin riisi tai makaroni. Niihin voi sitten mielikuvituksen saattelemana liittää vaikka mitä lisuketta. Lisukeet puolestaan lämpenevät lähes kätevästi omassa purkissaan. Näin ainakin PJ-teltassa kaminan päällä. Mutta kyllä siinä saattaa enemmän kuin 15 minuuttia mennä. Luottaisin enemmän valmiiksi väännettyihin voileipiin jos automatka on kyseessä.

Onko tarkempaa informaatiota matkan pituudesta, lasten lukumäärästä ja iästä, sosiaalisista taidoista ja vatsan vaatimustasosta? Entä matkan kesto? Nimittäin ihan hirveätä ruokamäärää ei kannata varata ellei tiedä että mukana on joku suursyömäri. Autoillessa ei energiaa sinällään kulu juurikaan, syöminen on vain hyvä tekosyy pitää taukoa ja verrytellä jäseniä. Varsin pienellä ruokavarastollakin pärjää, otatte vain tarpeeksi juomaa mukaan, ja jotain pientä napsittavaa. Kurkkupalaset ovat tähän hemmetin hyvää materiaalia, sammuttavat sekä nälkää että janoa. Nimim. kokemusta on.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Edellisen päivän pitsat moottorin päälle, lämpiää hyvin matkan aikana. Tai sitten hankkii/tekee kalakukkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat