Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pihallani oli eilenillalla siili Iso ja komea, oli ehkä talvehtinut puuliiterissä. Mitäs siilille voikaan antaa evääksi? Leipää se ei huolinut (ei varmaan syö limppua luonnossakaan...). Kalaahan jotkut antaa. Miten muu liha? Sen muistan että maitoa ei saa antaa!

Sivut

Kommentit (20)

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Ei siili yleensäkkään ala syömään jos sitä vierestä katsoo, laita limmpu likoomaan niin kyllä yön aikana katoaa. Sanotaan ettei maitoa saa antaa, se on kyllä kumma juttu, koska ne sitä mielellään lipittää ja luulisi luonnovaraisen eläimen itse tietävän mitä suuhunsa pistää. Itsekin lopetin maidon antamisen kuitenkin, kun tuosta kuulin. Kaurapuuro kelpaa aika hyvin. Niin nuo kalat menee kyllä kanssa, en muista nyt keitettiinkö ne ensin, varnmaan parempi niin, ettei saa matoja onkikaloista,

Lierikki Riikonen

Maito on pahasta, siili ei kestä laktoosia.

Koiranmakkkara käy hyvin, mutta ei ihmisten-, sillä suola on siilille pahasta. Raaka kala tai vaikka jauheliha on namua.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Hyvin on kelvannut grillattu makkara, kuin sisäfilekin. Oppi pian, koska grillataan ja olisi varmaan syönyt kädestäkin.

Kissan ruat kelpaavat kaikki. Käsittämätön ahmatti.

joo maidon kannattaisi sitten olla laktoositonta eikä vähälaktoosista siili nimittäin voi kuolla vähälaktoosisenkin maidon aikaansaaman ripulin nestehukkaan.

ja eihän se siili luonnossa varmaan ihan hevillä sitä lehmänmaitoa saa metsästettyä, joten ei sille evoluutiokaan ole opettanut sen olevan pahasta.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005
Volitans
Hyvin on kelvannut grillattu makkara, kuin sisäfilekin. Oppi pian, koska grillataan ja olisi varmaan syönyt kädestäkin.

Kissan ruat kelpaavat kaikki. Käsittämätön ahmatti.

Sen on pakko ahmia koko kesä, niin kuin karhunkin. Kyllä sinullekkin ryynimakkarat kelpaisivat, kun tietäisit että saat sitten koko talven olla nälissään horroksessa.

Edit: "Käsittämätön ahmatti.", kyllä huvitti, kahdenkin sanan lause voi olla kuvaava ja kertoa paljon.

Lierikki Riikonen

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
lierik

Edit: "Käsittämätön ahmatti.", kyllä huvitti, kahdenkin sanan lause voi olla kuvaava ja kertoa paljon.

Muutama vuosi sitten oli sokea siili. Sillä oli hirmuinen kunto, sillä se oli liikkeessä lähes jatkuvasti. Oli keksinyt ovelan strategian ruan hankintaan. Se pyöri jatkuvasti noin puolen metrin ympyrää ja siirtyi aina hieman sopivien tuoksujen suuntaan, mutta jatkoi silti pyörimistään. Lihanpalasen kun heitti, niin muutamien metrienkin päästä se sen haistoi ja alkoi pyörimään sitä kohti. Hauskan näköistä.

Tuota tuli sitten oikein syötettyäkin kaikella mahdollisella (paitse ei maidolla). Illassa se söi noin puolen painonsa edestä! Parin sadan gramman kasan se söi yhdeltä istumalta. Ajatelitiin sitten syöttää muitakin siilejä, mutta sama veijari nekin kävi syömässä Sama otus oli tämän jälkeen vielä käynyt naapurin kupit tyhjentämässä!

Meillä on jo pari vuotta asunut silli verannan alla.
Heti kun joku tulee ulos niin se on jaloissa maitoa kerjäämässä.
Ihan kesy.

Jostain luin, että silli ei olisi alkuperäisesti suomalainen eläin vaan on tuotu virosta lemmikiksi ja sitten vuosien varrella lisääntynyt huimaa tahtia. Onkohan näin?

[quote="_alis_"]Vai että oikein siiliä ruokkimaan?
Yhden kerran olen vain nähnyt luonnossa tuommosen otuksen.
Mutta ei ne taija näillä korkeusasteilla viihtyä, missä minä.

Ei ne vissiin kovin pohjoisessa asusta, Rovaniemen tuttava sanoi ettei niitä ainakaan enää siellä saakka ole. En tiedä missä se raja tällä hetkellä kulkee.

Kiitoksia kaikille ruokintaohjeista! Kokeilen varmasti jos kaveri vielä ilmestyy eikä ollut vain läpikulkumatkalla. Tuttavilla oli yhtenä kesänä ensin yksi siili, ja kun sitä alettiin ruokkia, oli kohta kaksi, kolme... lopulta kai kuusi siiliä tappelivat reviiristä, eli heidän pihastaan. Todella tappelivat kun nokikkain sattuivat. Uhkailivat jopa peiton päällä pihalla makoilevaa koiraa!

Mutta jotenkin niin hurmaavia ne on, että taidan aloittaa tämän ruokkimisen kuitenkin

Mummo
Raaka kala tai vaikka jauheliha on namua.

Jos nyt taloudellisinta siilin ruokaa etsii niin silakka on hyvä vaihtoehto. Äitini ruokkii maalla joka kesä usempaa siiliä takapihallaan tällä dieetillä ja hyvin maistuu.

Se miten siili silakan syö on liian vaativaa kuvailtavaa verbaaliselle taidolleni. Hauskaa seurattavaa kuitenkin. Suosittelen.

Wolf
Seuraa 
Viestejä820
Liittynyt29.5.2005

Varokaa Siiliä!
Eräänä kesänä takapihallamme siili kävi aivan aiheetta ja täysin syyttömän rastaan kimppuun ja tappoi sen, lisäksi söikin lähes kokonaan lintuparan, mitä nyt siivet jätti jälkeensä. Aika ahmatti oli tämä siili, kun yritin mennä lähemmäksi, äityi uhittelemaan minulle, joten päätin jättää väliin.

Navigare necesse est, vivere non necesse (Cicero)

Muutama kesä sitten naapurini ruokki siilejä. Jotain koiran makkaraahan hän sille syötti, ja hyvin tuntui kelpaavan. Joka ilta samaan aikaan hän kävi viemässä ruokaa siileille. Loppukesästä varmaan kaikki lähellä asustelevat siilit kävivät tuossa syömässä. Muistaakseni 5 tai 6 oli parhaimmillaan samaan aikaan syömässä. Jossain vaiheessa siilit kuitenkin kävivät hieman agressiivisiksi. Yksi nappasi naapuria, jolla oli sandaalit jalassa, kantapäästä kiinni, kun tämä ei kerennyt viemään ruokia ruokinta paikalle, koska pysähtyi juttelemaan. Siinähän sai naapuri heilutella jalkaansa ilmassa ja siili roikkui perässä jonkin aikaa ennen kuin irroitti. Elikkäs eivät nuo siilitkään ihan harmittomia otuksia ole

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat