Seuraa 
Viestejä10
Liittynyt26.6.2017

Osaisiko joku sanoa heikkeneekö aurinkotuuli sen kulkiessa avaruuden poikki. Jos tai kun, se heikkenee, niin kuinka nopeasti ja kuinka pitkällä matkalla, huomattavasti? Miten pitkiä matkoja aurinkotuuleen on havaittu/uskottu kulkevan? Toivoisin vastausta sellaiselta, jolla on asiasta oikeasti/varmuudella tietoa. Kiitos jo ennakkoon!

Kommentit (1)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30457
Liittynyt16.3.2005

Hope75 kirjoitti:
Osaisiko joku sanoa heikkeneekö aurinkotuuli sen kulkiessa avaruuden poikki. Jos tai kun, se heikkenee, niin kuinka nopeasti ja kuinka pitkällä matkalla, huomattavasti?

Aurinkotuuli on Auringosta karkaavia protoneja ja elektroneja. Niitä lähtee tietty määrä avaruuskulmaa kohti, joten etäisyyden kasvaessa tietyn poikkipinnan läpäisevien hiukkasten määrä pienenee kääntäen verrannollisena etäisyyden neliöön.

Lainaus:
Miten pitkiä matkoja aurinkotuuleen on havaittu/uskottu kulkevan?

Aurinkotuuli etenee noin 150-200 astronomisen yksikön päähän, jossa sen tiheys käy niin pieneksi, että tähtienvälinen aine pysäyttää hiukkaset. Rajaa kutsutaan heliopaussiksi. Se on monimutkainen dynaaminen systeemi, jonka tarkka muoto on vasta tutkimuksen alla.

https://en.wikipedia.org/wiki/Heliosphere#Heliopause

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat