Seuraa 
Viestejä8040
Liittynyt9.9.2005

Puhemies on suurtitteli Kiinassa. Se on myönnetty vain Mao Zedong' lle, nykyisen Kiinan valtion perustajalle. Mao otti kansanarmeijallaan vallan, ajaen hävinneen Tsiang Kai-sek' n Formosan saarelle [0 – nykyiseen Taiwaniin, joka on Pekingin näkökulmasta osa Kiinan Kansan tasavaltaa – P.R.O.C.

Nyt Kiinan pääkaupungissä Pekingissä kokoontuu Kommunistisen puolueen kansallinen viisivuotiskokous, joka noin parilla tuhannella (2268) päättäjällä asettaa Kiina ylimmän johdon seuraavaksi viideksi vuodeksi. [1

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9888344 - [2

On liki täysin varmaa, että nykyinen kolmikantajohtaja – puolueen pääsihteeri, armeijan ylipäällikkö ja valtion johtaja – istuvan politbyroon puheenjohtaja Xi Jinping jatkaa tehtävissään ja saa etuliikkeekseen jopa puhemies.

Kiinassa valta nousee alhaalta ylös siten, että nuo nyt kokoontuvat pari tuhatta kokousedustajaa valitsevat puoluejohdon kerros kerrokselta * – aina istuvaan polibyroon (pysyvä komitea) henkilönimityksiin saakka, johon on odotettavissa paljon muutoksia – kiertoon lähtevät liki kaikki.

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat