Seuraa 
Viestejä45973

Mikähän mahtaa olla hitsausliekin lämpötila? Tuskin kovin lähelle absoluuttista kuumuutta menee, mutta lienee lähellä 5000 astetta kuitenkin? Auringon kuumuuttahan yleensä käsitetään absoluuttisena kuumuutena, vaikkei absoluuttiseen kuumuuteen (kuten ei kylmyyteenkään) päästä koskaan, siksi tuo termi aiheuttaa joskus pientä kalabaliikkia.

Mandrake Fil Lis

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Jos happiasetyleeniliekistä on kyse, niin siinä 3200-3600°C paikkeilla tuo on.
Kuumin mahdollinen liekki saadaankin sitten muilla kaasuilla. Muistin sopukoihin jäänyt karvan alta 5200°C.

Hege
Jos happiasetyleeniliekistä on kyse, niin siinä 3200-3600°C paikkeilla tuo on.

Ei sinne päinkään. Happiasetyleeniliekin lämpötila on 3160°C.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juu, happi-asetti liekki on n.3000 C.

EDIT: olihan se nyt sinnepäin, ja siihen kai vaikuttaa hapenosuuskin, niitä voi säätää pilleistä.

Ville1SuuriI
Juu, happi-asetti liekki on n.3000 C.

Taas meni väärin. Se on todellakin hyvin lähellä 3160°C. Ja tämäkin on hitsauskelpoisen, neutraaliksi säädetyn liekin lämpötila. Happivoittoinen liekki on vielä hieman kuumempi, mutta tässähän kysyttiiin hitsausliekin lämpöä.

Mähän just sanoin, että sitä voi pilleistä säätää. Se on siis n. 3000 c. Ei ne muutama kymmenen astetta ratkaise mitään.

EDIT: se on myös alle 3000 c jos kääntää pilleistä happea pienemmälle. Katsos hitsata voi myös vaikka alumiinia, juottaa kuparia jne. Ei tarvii niin isoa lämpöä, mutta samoilla vehkeillä homma tehdään.

Jaa että vastaukseni tyrmättiin. En ole hitsari, vaikka töissä ja vapaa-aikana tuleekin hitsailtua. Piti oikein mennä kirjahyllystä kaivamaan kirja "Metalliteollisuus" ja tarkistaa väitteeni.
Kirjassa kuva ja koko sivu tekstiä happiasetyleeniliekistä reaktioyhtälöineen. Tekstin mukaan liekissä vyöhykkeet I, II ja III. Vyöhykkeessä II lähellä vyöhykettä I on 3600°C ja keskivaiheilla 3200°C.

Hege: ei minä ainakaan tyrmännyt väitettäsi, sanoin vaan, että ei se ole noin tarkkaa käytännössä. Voipi pyöristää 3000 c. IMO.

Ei ei, 3600 c on ilmeisesti teoreettinen maksimi. Todellisuudessa ei ole koskaan lähempänä 4000c kuin 3000c. Yleensä aika paljon alle, eli jotain 2000c - 3000c väliltä. Riippuen laitteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat