Seuraa 
Viestejä45973

Huomasin tänään Iltalehdessä uuden Aino-jäätelön Kalevalahenkisen kokosivun pystymainoksen (Hesarissa etusivulla matalammaksi taitettu).

Arvatkaapa miksi en aio syödä tätä uutuustuotetta?

49

joka muuten kyllä tykkää jäätelöstä, ja tarjoaa oikeasta vastauksesta jonkin mukavan hymiön!

Ja voisikohan joku neuvoa, miten saisin väärään paikkaan avaamani ketjun tästä samasta aiheesta peruttua?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Et aio syödä jäätelöä mainoksen kielioppivirheiden takia?

Kesän kutsun saapuvaksi,
Ainon-päivänä alkavaksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itseäni huvitti seuraava popkorni juttu:

pakkauksessa ja siinä pahvi jutussa (missä on monta popkorni pussia erikseen ostettavaksi) hehkutetaan, että nyt on 50% vähemmän rasvaa. Tarkemmin pussia tarkasteltuani huomasin, että siinä sanottiin "sisältää 50% vähemmän rasvaa, kuin tavallinen 100g popcornipussi". No, tuo kyseinen pussi olikin 85 grammaa, joten pelkästään pienemmällä pakkauskoolla saatiin jo 15% rasvaa pois.

No, menee varmaan viikkoja ennen kuin joku löytää em. lehdet jätepaperikeräyksestä, mutta kai niitä kareliaanisia Ainomainoksia on levitelty ympäri kaupunkia ja ilmaisjakelulehtiinkin. Itse kun en (myöskään ja näköjään) ole kovin kaupallista kulttuuria harrastava ihminen, on moni asia voinut mennä ohi silmien ja aistien. Duunissa aamukahvilla meni pari tarpeellista kuunteluakin ohi esimiehen kertoessa jotain vitsiä ("Sorry..?"), ihmetellessäni tuota uskomatonta sommitelmaa.

Ja kun kerroin ja näytin, niin kukaan ei ymmärtänyt mitään.

Vihje: sen mainossivun ylälaidan kalevalainen kuva!

49

jolle kulttuuriperintökin on tiedettä!

p.s. tahtoo lisää mainostoimistojen mokia!

EDIT: Kaleville: moka ei ole hauska niinkään tavutus- vaan monikerroksisen kulttuurivirheen vuoksi. Kielioppia on tietysti myös kuvien yhdistäminen mielikuviin. Semiotiikkaa.

GEENA YESHHH! PUSI!

ja lainaus

http://www.ateneum.fi/default.asp?docId=14609

Akseli Gallen-Kallela (1865 – 1931): Kullervon kirous, 1899

Kullervon kirous kuvaa Kullervo-tarun käännekohtaa. Kullervon isän surmannut Untamo koetti tappaa myös Kullervon, mutta epäonnistui siinä. Hän lähetti kostonhalua täynnä olevan hurjamielisen Kullervon orjaksi seppä Ilmariselle. Kun Kullervo lähti paimeneen, Ilmarisen vaimo leipoi mukaan eväsleivän, mutta laittoi ilkeyttään kiven leivän sisälle. Leikatessaan leipää Kullervo iski veitsensä kiveen, jolloin sen varsi katkesi. Veitsi oli ainoa muisto, joka Kullervolle oli isästään jäänyt. Maalauksessa purkautuu raivona kaikki se pettymys, joka nuorukaiseksi kasvaneen Kullervon sisimpään on kasautunut. Hän hätistää paimenkarjan suohon ja petojen armoille. Uuden karjan Kullervo kokoaa susista, karhuista ja ilveksistä, ja ajaa sen Ilmarisen tiluksille. Paha emäntä joutuu iltalypsyllään petojen suuhun.

EDIT: olin jo epätoivon partaalla: että pitää mennä nukkumaan ennen oikean vastauksen saamista.

49

... joka rakastaa taas Tiede-palstalaisia!
kuinkahan monta manipulaatiota kuvasta oikeastaan on tehty?

Ei kun sitä, että joku varpaitaan pesemätön turhautunut mainostoimiston teini seisoo sotkussa, jonka on leiponut copywriter nähtyään jotain suomalaista kevättä muistuttavaa. Kammottavaa...

49

ja vielä pahempaa, aion kirjoittaa aiheesta esseen! Yleisöosastoon !

Piti kaivaa Hesari esiin lehtikasasta. Siinä ylälaidan kuvassa näkyy puunrunkoja ja pihlajanmarjoja lehdettömässä puussa. Kovin keväinen aihe

Miten on mahdollista, että

- Aino-jäätelöä myydään Gallen-Kallelan ja kansallisromantiikan termeillä
- yhdistäen sen harmaaseen, mistään peräisin olemattomaan mainosta ympäröivään ornamentiikkaan
- otetaan taustalle keväinen maisema, poimittu vain jostain kuvastosta, sanoisinko mielikuvastosta
- käsitellään kuvaa niin että nyrkki, hurja ilme, kulttuuritausta, asiayhteys ja kuvan koko sanoma poistetaan
- jos Kullervolla olisi ollut jäätelö (tai kuten Geenan versiossa, samppanjapullo) kourassaan ja Aino kainalossaan, se olisi ollut kornia, mutta vielä kornimpaa on, jos
- mainostoimisto ei ole ollut lainkaan tietoinen näistä assosiaatioista, ja VIELÄKIN kornimpaa on, jos se on tietoista, ja että jos jäätelön ostajat ostavat... mainoksen vuoksi
... taustalla suomalaista maisemaa.

49

Niin PERHANAN tuohtunut - sekin tekee muuten kuulemma joskus sydämelle hyvää!

Äsken tuli maikkarilta mainos, että etsivät myyntirainea. Mikä ihmeen myyntiraine? Kyse oli traineesta eli harjoittelijasta. Miksei käytetä suomenkielistä nimistystä kun sellainen on. Vai kuulostaako trainee hohdokkaammalle?

Löytyi Geenan Kullervokuvan houkuttelemana allaoleva linkki, josta assosiaatioita edellisiin puheenvuoroihin kumpuaisi kummastikin, mutta kun ei ehdi - nukkumaan on mentävä.

http://www.edu.fi/oppimateriaalit/kulta ... ouka58.htm

49

.. joka totesi nyt hetken asiaa mietittyään, että tiedepalstalaisia kohtaan kokemani tunteet kyllä ihan oikeasti voi kiteyttää jonkinlaisen rakkauden ilmaisuun. Onhan se positiivista? Se, että ihmiset ajattelevat, heillä on taustaa, ironian tajua, sietävät toisiaan, omaavat monia ulottuvuuksia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat