Seuraa 
Viestejä10323

HS julkaisi [1 jälleen itseään toistavan tutkimustuloksen suomalaisten Natoon liittymisen mahdottomuudesta – kansalaisemme jyrähtivät kirkkaasti ymmärtäen Naton vaarallisuuden meille, täällä idän ja lännen vedenjakajalla – 59 prosenttia kansastamme sanoi täyden ei Natolle – näin on tapahtunut jo yli 10 vuotta peräkkäin.

Me ymmärrämme erityisen hyvin erikoisen asemamme – olemme presidentti Sauli Niinistön viitoittamalla sotilaallisesti liittoutumattoman välittäjän tiellä. Suomea tarvitaan välittäjäksi idän ja lännen välisiin kriiseihin ja ehkä kiihtyviin konflikteihin.

USA Naton sotilasjohtajana sotii jatkuvasti – nytkin sotarummut pärisevät uhmakkaasti Korean niemimaalla … Pohjois-Koreasta viestitettiin meille jo toukokuussa 2017 verhotusti roolia korealaisten väliseen kriisiin välittäjäksi [2, jota ulkoisena sotavaltiona US vielä väkevästi kärjistää ---

Suomalaiset ymmärtävät erinomaisesti, että US on aina Naton sotilasjohtaja, kuten senkin, että US käy lähes toivotonta natosotaa Afganistanissa, alkaen 2001 – sen ollen jo pidempi kuin verisen Vietnamin sodan. Miksi me suomalaiset olemme Afganistanissa? [3 Miksi olemme Irakissa? [4

Suomalaiset antavat väkevän varoituksen natopoliitikoillemme –

… lopettakaa se Natoon jenkaaminen; emme halua olla Naton taistelualusta ja sen etuvartio itään. Me emme yksinkertaisesti halua olla Naton sodissa – josta hyvänä esimerkkinä löytyy US/Nato-operaation hyökkäys YK-jäsenvaltioon – Serbiaan, Kosovon sotana.

.
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (100)

molaine
Seuraa 
Viestejä3046

Ilkka Luoma kirjoitti:
kansalaisemme jyrähtivät ... sanoi täyden ei 

... olemme presidentti Sauli Niinistön viitoittamalla sotilaallisesti liittoutumattoman välittäjän tiellä...

...nytkin sotarummut pärisevät uhmakkaasti Korean niemimaalla … Pohjois-Koreasta viestitettiin meille jo toukokuussa 2017 verhotusti roolia korealaisten väliseen kriisiin välittäjäksi... ...US vielä väkevästi kärjistää ---

...Suomalaiset antavat väkevän varoituksen natopoliitikoillemme –

… lopettakaa ...emme halua ... Me emme yksinkertaisesti halua...

.
Jatkuu

Hehheh, taattua pompöösiä Luomaa. Nyt on sentään rehellisesti lainattu rehellisen venäläisen propagandajulkaisun Sputnik Newsin kuva.

Wikipedia: "Toiminnan julkistamisen yhteydessä marraskuussa 2014 Sputnikin emoyhtiön, valtiollisen mediaholdingyhtiö Rossija segodnjan johtaja Dmitri Kiseljov kertoi Sputnikin toteuttavan "venäläistä propagandaa, joka vastustaa ulkomaalaista aggressiivista propagandaa".[4]

Sputnik Newsin suomenkieliset verkkosivut avattiin huhtikuussa 2015. Viestintäalan ammattilaiset ja Venäjä-asiantuntijat suhtautuvat sivustoon kriittisesti.[5][6] Sputnik-media tuottaa osin paikallistoimitustensa voimin aineistoa usealla eri kielellä. Tavoitteeksi on kerrottu noin 30 eri kielellä julkaiseminen.[7] Useassa maassa Sputnik-median tuotannon on tulkittu olevan osa Venäjän informaatiosodankäyntiä."

Ajaako Ilkka Luoma Suomen etua levittämällä tällaisia kuvia - tuskinpa! Liittyykö tämä tällaisten kuvien levittäminen jotenkin koodi särki 877-ohjelmiston käyttöön palstalaisten ja blogikommentoijen IP-osoitteiden seuraamisessa? Sen toivottavasti Ilkka Luoma itse kertoo piakkoin. 

Röh

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10323

[2]

Helsingin Sanomien jutussa tutkija suunnilleen räkäisee kansakuntamme silmille!

Annetaan ymmärtää, ettemme oikein ymmärrä vähemmistöpolitikkojemme nato-jenkausta, kun se tiukkaakin tiukempien kokoomuskoppalakkisten myötä olisi viemässä kansakuntaamme suoraan Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen.

Meillä on yksi poliitikko – mahdollinen presidentinvaaliehdokas Paavo Väyrynen, meppi ja toiseksi kokenein ulkoministerivuosiltaan – Paavo on kirkkaasti Natoa vastaan, sillä Väyrynen on ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme tasapainottaja. Emme kumartele itään emme länteen ja pysymme erossa lännen sotaliitosta – Natosta.

Helsingin Sanomat on natouskovaisin media Suomessa ja koettaa monin keinoin kaulita, hiertää ja harjata kansakuntaamme Natoon – onnistumatta. Rankin natottaja on HS-toimittaja Kari Huhta, joka peri manttelin edesmenneeltä tähtitoimittaja Olli Kiviseltä, joka itse omin sanoin kertoi kääntäneen aiemman vastaavan päätoimittajan Janne Virkkusen pään natopyörälle!

Nyt Huhta operoi West trolling -manipuloinnilla [5 kansaamme kohtalokkaaseen suuntaan. Onneksemme suomalaiset ymmärtävät Huhdan työn olevan turhaa huuhailua – (anteeksi vähättelevä sanonta)

Mediaotteita uusimmasta Natoon ei liitytä tutkimuksesta ---

1

Helsingin Sanomat

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005436683.html -

Ote:

” … Puolustusliittoon liittymistä vastustavat selvin numeroin kaikki Suomen väestöryhmät. Samaan aikaan Suomi on tiivistänyt yhteistyötä läntisen puolustusjärjestelmän kanssa. ”Suomalaiset eivät vielä täysin ymmärrä Suomen muuttunutta asemaa”, sanoo tutkija … ” -HS

Allekirjoittaneen kommentti:

”... Tässä asiassa olen ja olemme ylpeitä kansakunnastamme ja sen enemmistövoimasta!”

.

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10323

[3]

2

Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-9917279 -

Ote:

” … Naton kannatus on hieman hiipunut vuoden 2014 loppukesästä, jolloin HS myös selvitti suomalaisten Nato-kantoja. Tuolloin 26 prosenttia kannatti jäsenyyttä lehden kyselyssä … ” -Yle

Allekirjoittaneen kommentti:

”... Kansakunta on jälleen jyrähtänyt! Natolle täystyrmäys ... Kuten aiemminkin, jo yli 10 vuoden ajan. Kansalaisemme ymmärtävät kirkkaasti mitä lännen sotaliittoon liittyminen merkitsisi. Emme halua olla Naton etuvartioasema sen toisen ydinasesuurvallan vieressä. Emme myöskään halua maailman sotivinta valtiota, joka on samalla Naton sotilasjohtaja, maahamme. Suomalaiset eivät halua olla Naton taistelualusta itään”

3

Iltalehti

~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711052200511367_u0.shtml -

Ote:

” … Kyselyn mukaan Natoon hakemista vastustaa 59 prosenttia suomalaisista ja vain 22 prosenttia kannattaa hakemista. Kyselyyn vastanneista 19 prosentilla ei ole mielipidettä asiaan.

Naton jäsenyyttä vastustavat kaikki kansanryhmät: naiset ja miehet, nuoret ja vanhat, kaupunkilaiset ja maalaiset, työttömät ja toimihenkilöt, eläkeläiset ja opiskelijat, peruskoulun käyneet ja korkeakoulutetut sekä etelä- ja pohjoissuomalaiset.

Ainoastaan kokoomuksen kannattajat ovat niukasti Nato-jäsenyyden kannalla. Kokoomuksen kannattajista 45 prosenttia kannattaa Nato-jäsenyyttä ja 43 prosenttia vastustaa sitä … ” -Iltalehti

Allekirjoittaneen kommentti:

”Kansakunta on jälleen, vuodesta toiseen jyrähtänyt kirkkaan selvän kantansa Natoon - Ei kiitos. Suomalaiset antavat samalla natouskovaispoliitikoille varoituksen: "Lopettakaa Natoon jenkaaminen!". Emme halua olla Naton etuvartio emmekö heidän taistelualusta itään. Meillä suomalaisilla on oma linja, tiedämme erikoisasemamme. Olemme mieluummin välittäjiä - olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla”

...

Yhteenveto kansakuntamme natotunnoista

Me olemme oman tien kulkijoita; emme liity sotaliittoihin. Allekirjoitettu Nato-Isäntämaa pöytäkirja [6 ei ole valtiosopimus, sekin on purettavissa hyvin yksinkertaisesti, kun kansa niin enemmistönä tahtoo.

Emme halua maahamme ulkoisia taistelu- ja hyökkäysvoimia luomaan uhkaa mihinkään ilmansuuntaan. Olemme luotettavia tämän osalta. Poliitikot jotka vänkäävät tätä vastaan – on kansalaisten toimesta erotettava seuraavista vaaleista.

.

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

syytinki
Seuraa 
Viestejä10201

Vai jyrähti jälleen.

Hyvä esimerkki perusteettomasta, mutta  onnistuneesta naapurikansan pelottelusta. Nostamme hattua Putinille ja hänen edeltäjilleen.

Yksi hyvin uponnut väite on, että jos olemme NATO:ssa tappelu käydään täällä. Sikäli oikea väite, että jos tappelu käydään, niin tännehän ne tuppaavat molemmat osapuolet. Tosin sillä ei ole väliä ollaanko NATO:ssa vai ei.

NATO kuitenkin toimisi jarruna ja saattaisi siirtää tappelun aloitusta.

Turha luulla, että tilanne olisi johonkin muuttunut sitten toisen maailmansodan. Tosin silloin joutui valitsemaan kahdesta hemmetin pahasta tai oikeastaan kolmesta, joista nälkäkuolema oli yksi. Väärä valinta ja Hitler olisi hyökännyt Suomeen ynnä Stalin perässä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10323

[4]

Suomalaiset ovat puhuneet, jutelleet, arvioineet ja analysoineet Natoa

… sen kaikin osin ja puolin riittämiin – vuodesta toiseen. Tietomme on harvinaisen kirkas – emme tarvitse Natoa, emme halua Naton sotiin ja kunnioitamme kaikkia ilmansuuntia liittoutumattomana valtiona ja puramme tarvittaessa sodan uhan liukumista maahamme – nämä sodanuhan mahdollistavat sopimukset on voitava purkaa …

Kansa tietää, mikä on sille parasta. Poliitikkomme osaksi – pienenä vähemmistönä eivät sen sijaan ymmärrä ja ovat ajamassa meitä uus-erkkolaisuuden [7 menetelmänä Talvisodan aaton tilaan, jossa tuolloin valtapoliitikot eivät ymmärtäneet kansakuntamme etua – hinta oli yli 20.000 kaatunutta suomalaista Talvisodassa, jonka Neuvostoliitto aloitti.

Talvisodan aaton tyhmyyttä ei tule nyt natokiihkona uusia – kansa sanoo: ”Puhukaa te, me pidämme hevosta!”

.

The End

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

martin x
Seuraa 
Viestejä2139

Ilkka, mikä on motivaatiosi jakaa näitä samoja/saman tyylisiä juttujasi koko ajan tällä palstalla? Ne toistavat itseään koko ajan, jopa epätoivoisuuteen asti. Onko motivaationa kenties sinun yrityksesi? Yrität puhua mustaa valkoiseksi jo niin epätoivoisesti, että se saavuttaa naurettavuuden rajat, mutta mitäpä voi odottaakaan konsulttifirmasi agendan mukaan.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10323

martin x kirjoitti:
Ilkka, mikä on motivaatiosi jakaa näitä samoja/saman tyylisiä juttujasi koko ajan tällä palstalla? Ne toistavat itseään koko ajan, jopa epätoivoisuuteen asti. Onko motivaationa kenties sinun yrityksesi? Yrität puhua mustaa valkoiseksi jo niin epätoivoisesti, että se saavuttaa naurettavuuden rajat, mutta mitäpä voi odottaakaan konsulttifirmasi agendan mukaan.

...

Syy on kirkas ja selkeä, esimerkiksi tässä puolustan kansakunnan suurta enemmistöä ja heidän - siis meidän kannanottoa Nato-asiassa, joka on kohtalon kysymys. Enemmistö tarvitsee yllättäen tukea ja todisteita sen oikeassa olosta - siksi voimakasta on itäisen uhan jopa vihan kampanjointi - paljon puhutun West trolling manipulaation kautta --- 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12337

Ilkka Luoma kirjoitti:

Kansakunta on jälleen jyrähtänyt! Natolle täystyrmäys ... … Kyselyn mukaan Natoon hakemista vastustaa 59 prosenttia suomalaisista ja vain 22 prosenttia kannattaa hakemista. Kyselyyn vastanneista 19 prosentilla ei ole mielipidettä asiaan.

Aika köyhä jyrähdykseksi. Näinä aikoina Kokoomuksen kannatus suurimpana puolueena on myös noin 22%. NATO-puolue on siis suurin puolue.

NATO-vastustajat varmaan jakautuvat moneen leiriin. Seassa on putinisteja, vasemmistoänkyröitä ja USA-foobikoita. Sitten erikseen on kaikenlaisia nationalistikouhoja. Näitä pieniä sekopäämarginaaleja ei saa ikinä muulle kannalle. Putinistit ja änkyrävasemmistolaiset ovat harhaisia ja ihailevat sokeasti naapurimaan väkivaltaista ologarkiaa ja sortosysteemiä. Tai sitten harhoissaan poimivat nationalismista sen iljettävimmät piirteet ja ihailevat idän voimakasta fasismia joka pakottaa suuren johtajan valittuihin konservatiivisiin suuntaviivoihin, vaihtoehdoitta, niin omat kuin vieraatkin kansat. Kokonaisuudessaan tämä jengi lienee noin 10% maksimissaan.

Enemmän on sitten varmaankin suomettuneisuuden edustajia, kattaen varmaankin kaikki valtapuolueet, ensi sijassa vasemmistopuolueiden enemmistö ja toisaalta Keskustan tietty merkittävä osa. Tämä porukka on hyväntahtoisia hölmöjä, omaa etuaan ajattelevia opportunisteja sekä vähän arkailevia hiirulaisia, joista kaikkien mielestä pitää uskoa yhä utopioihin Venäjän rauhan- ja yhteistyötahtoisuudesta sekä vanhaan mantraan liittoutumattomuuden suojaavasta sädekehästä. Usein näiden mielestä maailma on moninapainen ja Venäjä näyttäytyy jotenkin USA:n vastavoimana tai verrannollisena toimijana. Tämä laajahko suomettunelaisporukka vastaa ehkä noin 40% koko väestöstä. Näistä suurin osa muuttaa kyllä mieltään tarpeen tullen, mutta se voi vaatia sitä, että todellisuus iskee päin pläsiä omakohtaisesti. Tässä porukassa kelkka kääntyy vasta siinä vaiheessa, kun Venäjä hyökkää tai sillä konkreettisesti uhkaa. Vaiheittain toki. 

Se noin 20%, jolla ei ole mielipidettä, ei mitenkään jyrähtele eikä vastusta. Heille asia on yhdentekevä. Se on tietenkin selvää, että jos Venähän uhka vähänkään nousee, tästä porukasta löytyy äkisti kannattajiksi taipuvaisia. 

NATO-kannatuksen äärimmäinen potentiaali on ehkä noin 90%. Realistisesti kannatus jakaantuu noin 60/40 suunnilleen nykyisenkaltaisessa varsin rauhallisessa tilanteessa. Mikäli Venäjän uhka Suomea kohtaan vähänkään nousee, niin tarvittava neljännes suomettunelaisista kääntänee takkinsa vikkelään. Suomettumisen ja nuetraliteetin ihanne kun romahtaa tasan sillä hetkellä, kun Venäjä tekee aloitteensa siihen suuntaan, että liittoutumattomuus ja hyvät naapurisuhteet eivät sitten taanneetkaan turvallisuuttamme sinne päin.

NATO-jäsenyytemme on siis vain ajan kysymys, koska kaikki merkit viittaavat siihen, että Venäjän uhkan nouseminen ja konkretisoituminen on niinikään vain ajan kysymys. Toivottavasti viisas ulkopoliittinen johtomme Niinistöt etunenässä petaa liittymisprosessin jo valmiiksi niin, että tarvittava muodollinen päätös voidaan tehdä muutamissa päivissä.

I see...

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12337

Ilkka Luoma kirjoitti:
martin x kirjoitti:
Ilkka, mikä on motivaatiosi jakaa näitä samoja/saman tyylisiä juttujasi koko ajan tällä palstalla? Ne toistavat itseään koko ajan, jopa epätoivoisuuteen asti. Onko motivaationa kenties sinun yrityksesi? Yrität puhua mustaa valkoiseksi jo niin epätoivoisesti, että se saavuttaa naurettavuuden rajat, mutta mitäpä voi odottaakaan konsulttifirmasi agendan mukaan.

...

Syy on kirkas ja selkeä, esimerkiksi tässä puolustan kansakunnan suurta enemmistöä ja heidän - siis meidän kannanottoa Nato-asiassa, joka on kohtalon kysymys.

Kyse ei ole suuresta enemmistöstä, vaan kokoelmasta hyvin erilaisia vähemmistöjä. NATO on kohtalon kysymys ainoastaan siinä tapauksessa, että siinä ei olla mukana sinä päivänä, kun tarve tulisi. NATO ei ole mitään kohtaloa tuonut muassaan yhdellekään sen jäsenvaltiolle, jos ei sitä lasketa, että ne ovat saaneet elää aikalailla rauhaisissa olosuhteissa koko jäsenyytensä ajan, toisin kuin monien rajanaapurit, joissa soditaan alati. Kohtalona varsin positiivinen siis.

Ilkka Luoma kirjoitti:

Enemmistö tarvitsee yllättäen tukea ja todisteita sen oikeassa olosta - siksi voimakasta on itäisen uhan jopa vihan kampanjointi

Miksi siis kampanjoit koko ajan sitä idän uhkaa jopa vihaa? 

I see...

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10323

Ab Surd Oy kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
martin x kirjoitti:
Ilkka, mikä on motivaatiosi jakaa näitä samoja/saman tyylisiä juttujasi koko ajan tällä palstalla? Ne toistavat itseään koko ajan, jopa epätoivoisuuteen asti. Onko motivaationa kenties sinun yrityksesi? Yrität puhua mustaa valkoiseksi jo niin epätoivoisesti, että se saavuttaa naurettavuuden rajat, mutta mitäpä voi odottaakaan konsulttifirmasi agendan mukaan.

...

Syy on kirkas ja selkeä, esimerkiksi tässä puolustan kansakunnan suurta enemmistöä ja heidän - siis meidän kannanottoa Nato-asiassa, joka on kohtalon kysymys.

Kyse ei ole suuresta enemmistöstä, vaan kokoelmasta hyvin erilaisia vähemmistöjä. NATO on kohtalon kysymys ainoastaan siinä tapauksessa, että siinä ei olla mukana sinä päivänä, kun tarve tulisi. NATO ei ole mitään kohtaloa tuonut muassaan yhdellekään sen jäsenvaltiolle, jos ei sitä lasketa, että ne ovat saaneet elää aikalailla rauhaisissa olosuhteissa koko jäsenyytensä ajan, toisin kuin monien rajanaapurit, joissa soditaan alati. Kohtalona varsin positiivinen siis.

Ilkka Luoma kirjoitti:

Enemmistö tarvitsee yllättäen tukea ja todisteita sen oikeassa olosta - siksi voimakasta on itäisen uhan jopa vihan kampanjointi

Miksi siis kampanjoit koko ajan sitä idän uhkaa jopa vihaa? 

...

Kirjoitan juuri aiheesta toisin päin ja perustelen miksi on ajattelematonta kampanjoida West trolling manipulaationa Venäjän uhkaa ja jopa vihaa --- 

~  https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa....  - 

~  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaan-systemaattista-venaj...  - 

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10323

Ab Surd Oy kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

Kansakunta on jälleen jyrähtänyt! Natolle täystyrmäys ... … Kyselyn mukaan Natoon hakemista vastustaa 59 prosenttia suomalaisista ja vain 22 prosenttia kannattaa hakemista. Kyselyyn vastanneista 19 prosentilla ei ole mielipidettä asiaan.

Aika köyhä jyrähdykseksi. Näinä aikoina Kokoomuksen kannatus suurimpana puolueena on myös noin 22%. NATO-puolue on siis suurin puolue.

NATO-vastustajat varmaan jakautuvat moneen leiriin. Seassa on putinisteja, vasemmistoänkyröitä ja USA-foobikoita. Sitten erikseen on kaikenlaisia nationalistikouhoja. Näitä pieniä sekopäämarginaaleja ei saa ikinä muulle kannalle. Putinistit ja änkyrävasemmistolaiset ovat harhaisia ja ihailevat sokeasti naapurimaan väkivaltaista ologarkiaa ja sortosysteemiä. Tai sitten harhoissaan poimivat nationalismista sen iljettävimmät piirteet ja ihailevat idän voimakasta fasismia joka pakottaa suuren johtajan valittuihin konservatiivisiin suuntaviivoihin, vaihtoehdoitta, niin omat kuin vieraatkin kansat. Kokonaisuudessaan tämä jengi lienee noin 10% maksimissaan.

Enemmän on sitten varmaankin suomettuneisuuden edustajia, kattaen varmaankin kaikki valtapuolueet, ensi sijassa vasemmistopuolueiden enemmistö ja toisaalta Keskustan tietty merkittävä osa. Tämä porukka on hyväntahtoisia hölmöjä, omaa etuaan ajattelevia opportunisteja sekä vähän arkailevia hiirulaisia, joista kaikkien mielestä pitää uskoa yhä utopioihin Venäjän rauhan- ja yhteistyötahtoisuudesta sekä vanhaan mantraan liittoutumattomuuden suojaavasta sädekehästä. Usein näiden mielestä maailma on moninapainen ja Venäjä näyttäytyy jotenkin USA:n vastavoimana tai verrannollisena toimijana. Tämä laajahko suomettunelaisporukka vastaa ehkä noin 40% koko väestöstä. Näistä suurin osa muuttaa kyllä mieltään tarpeen tullen, mutta se voi vaatia sitä, että todellisuus iskee päin pläsiä omakohtaisesti. Tässä porukassa kelkka kääntyy vasta siinä vaiheessa, kun Venäjä hyökkää tai sillä konkreettisesti uhkaa. Vaiheittain toki. 

Se noin 20%, jolla ei ole mielipidettä, ei mitenkään jyrähtele eikä vastusta. Heille asia on yhdentekevä. Se on tietenkin selvää, että jos Venähän uhka vähänkään nousee, tästä porukasta löytyy äkisti kannattajiksi taipuvaisia. 

NATO-kannatuksen äärimmäinen potentiaali on ehkä noin 90%. Realistisesti kannatus jakaantuu noin 60/40 suunnilleen nykyisenkaltaisessa varsin rauhallisessa tilanteessa. Mikäli Venäjän uhka Suomea kohtaan vähänkään nousee, niin tarvittava neljännes suomettunelaisista kääntänee takkinsa vikkelään. Suomettumisen ja nuetraliteetin ihanne kun romahtaa tasan sillä hetkellä, kun Venäjä tekee aloitteensa siihen suuntaan, että liittoutumattomuus ja hyvät naapurisuhteet eivät sitten taanneetkaan turvallisuuttamme sinne päin.

NATO-jäsenyytemme on siis vain ajan kysymys, koska kaikki merkit viittaavat siihen, että Venäjän uhkan nouseminen ja konkretisoituminen on niinikään vain ajan kysymys. Toivottavasti viisas ulkopoliittinen johtomme Niinistöt etunenässä petaa liittymisprosessin jo valmiiksi niin, että tarvittava muodollinen päätös voidaan tehdä muutamissa päivissä.

...

Kokoomuslaisista kannattaa Natoa 45% - ei edes enemmistö!

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

syytinki
Seuraa 
Viestejä10201

Ilkka Luoma kirjoitti:
martin x kirjoitti:
Ilkka, mikä on motivaatiosi jakaa näitä samoja/saman tyylisiä juttujasi koko ajan tällä palstalla? Ne toistavat itseään koko ajan, jopa epätoivoisuuteen asti. Onko motivaationa kenties sinun yrityksesi? Yrität puhua mustaa valkoiseksi jo niin epätoivoisesti, että se saavuttaa naurettavuuden rajat, mutta mitäpä voi odottaakaan konsulttifirmasi agendan mukaan.

...

Syy on kirkas ja selkeä, esimerkiksi tässä puolustan kansakunnan suurta enemmistöä ja heidän - siis meidän kannanottoa Nato-asiassa, joka on kohtalon kysymys. Enemmistö tarvitsee yllättäen tukea ja todisteita sen oikeassa olosta - siksi voimakasta on itäisen uhan jopa vihan kampanjointi - paljon puhutun West trolling manipulaation kautta --- 

Kyllä, kirkas ja selkeä on syy/syyt.

Terijoen hallituksen tiedottamisvastuu on tärkeä ja vaikutusvaltainen posti. Jonkunhan se on hoidettava.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10323

jussipussi kirjoitti:
"Katso suorana klo 13.10 alkaen: USA:n puolustusministeri Mattis ja presidentti Niinistö kertovat keskusteluistaan"

https://yle.fi/uutiset/3-9918069 .

...

Pitäisikö vastapainoksi löytää jostain venäläisen kollegan keskustelu pr. Niinistön kanssa?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

molaine
Seuraa 
Viestejä3046

Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
"Katso suorana klo 13.10 alkaen: USA:n puolustusministeri Mattis ja presidentti Niinistö kertovat keskusteluistaan"

https://yle.fi/uutiset/3-9918069 .

...

Pitäisikö vastapainoksi löytää jostain venäläisen kollegan keskustelu pr. Niinistön kanssa?

Vastapainoksi olisi hyvä jos selittäisit miksi linkkailet suomalaiselle Tiedepalstalle yleisesti tunnetun propagandasivuston Sputnik Newsin kuvia ja seurailet palstalaisten IP-osoitteita. Liittyvätkö nämä kaksi todettua piirrettäsi jotenkin toisiinsa?

Röh

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12337

Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
"Katso suorana klo 13.10 alkaen: USA:n puolustusministeri Mattis ja presidentti Niinistö kertovat keskusteluistaan"

https://yle.fi/uutiset/3-9918069 .

...

Pitäisikö vastapainoksi löytää jostain venäläisen kollegan keskustelu pr. Niinistön kanssa?

Mikä on tämä pr, josta usein puhut? Pistorasia? 

Mutta joo, tuli tässä mieleen niitä keskusteluita venäläiskollegoiden kanssa. Muistaakseni presidentti Putin toissa kesänä kovasti kehui kuinka mukavasti meillä naapureina menee, kun Venäjän armeijakin köllöttelee kauikessa rauhassa 1500 kilometrin päässä yhteisestä rajastamme. Tällaisia mukavia keskustelukommentteja. Sitäkin voidaan muistella, kuinka Lierov valehteli suin päin ulkoministeri Soinin sanomisista väittäen tämän kutsuneen Venäjän mukaan eurooppalaisen hybridikeskuksen toimintaan. Kyllähän noista venäläiskollegoista siis tosiaan tuntuu sitä vastapainoa löytyvän. 

I see...

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
"Katso suorana klo 13.10 alkaen: USA:n puolustusministeri Mattis ja presidentti Niinistö kertovat keskusteluistaan"

https://yle.fi/uutiset/3-9918069 .

...

Pitäisikö vastapainoksi löytää jostain venäläisen kollegan keskustelu pr. Niinistön kanssa?

Ilman muuta tuo on suotavaa, mutta ei millän lailla olennaista. Meille rittää aivan hyvin se, mitä trollitehdas on keksinyt tänne kirjoitella. Ei siinä mitään keskustelua tarvita.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat