Seuraa 
Viestejä18871

"Viestintätoimisto on keksinyt hassun kilpailun, jolla haetaan Eskolle vaihtoehtoa."

Lukemisen arvoista kommentointia:

https://tekniikanmaailma.fi/kommentti-ehdotus-suomen-tiedeyhteisolle-teh...

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Kommentit (8)

Vierailija

Jaa, mutta miten menestyä taloudellisesti tieteen avulla? Näyttää kuin vain sysimällä, tönimällä ja anastamalla voisi saada tulosta aikaan. Esim. Mp3, YouTube etc. Tietokoneohjelmointiin liittyvät asiat toimivat puhtaasti mitä törkeimpien tekijänoikeusrikosten voimalla. Vaikka kun Shareware konsepti luotiin tarkoitus oli aivan toinen.

Luin joskus kauan sitten, että USA:lla oli suuri idea tehdä 2-5 miljoonaa ohjelmointialan perheyritystä länteen. Kuinka tuosta projektista voisi tulla jotakin kun ei saa ostaa kovalla rahalla mitään tietokoneohjelmia todellisuudessa paitsi, jos on luottokortti yms. Tuskin edes silloinkaan? Kiina esim. käyttänee pitkälle laittomia piraatiohjelmia. Kännyköiden ohjelmista suuri osa on ilmaisia jne. Tuo projekti kaiketi haudattiin ja annettiin YouTuben yms. kaltaisille tekijänoikeuksista piittaamattomille tahoille pelikenttä.

Kuvittelin, että UBI eli maailmanlaajuinen kansalaispalkka voisi kymmenkertaistaa markkinat helposti, mutta UBI ei ole saanut tuulta purjeisiin. Voiko ohjelmoimalla menestyä kun ideat ryöstetään käsistä? Ja kun ihmisillä ei ole rahaa ostaa ohjelmia.

UBI:n pitää tulla, jotta tuota tiedepolitiikkaa kannattaisi harjoittaa. Tässä näytetään mentävän väärin päin asioiden tiimoilta. Oikea suunta olisi 1. UBI  2. Tieteen taloudellinen merkittävyys. Nyt mennään päinvastaisessa järjestyksessä.

Tosiasiassa kaupallisesti menestyvän tieteellisen keksinnön tuottaminen lienee nykyisin lähes rikollista toimintaa ja sopii lähinnä ganstereille eikä muille tahoille? Niin se tosin lienee ollut lähes aina?

Luultavasti kyse vaatimuksessa kaupallisesta merkittävyydestä on vain siitä, että katsotaan nykyisin tieteen tekemisessä olevan mukana liikaa väkeä ja tahdotaan supistaa tieteen tekijöiden määrää? UBI on ainoa järkevä ratkaisu kaikkiin maailman nykyisiin ja tuleviin ongelmiin. Sitä ei voida vielä toteuttaa tietyistä syistä johtuen (esim. Imaami Mahdin tehtävänä on tuoda VAURAUS omana aikanaan eikä muiden etc.).

(Kirjoitin nämä hatusta temmatut mielipiteet vain jotta ketju ei jäisi aivan torsoksi. Näillä ei ole paljoa painoarvoa ja en ajatellut mitä kirjoitin, vaan tempasin hatusta, sori.....).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keijona
Seuraa 
Viestejä18871

Lainaus:
Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu ei professorin titteliä tarvitse,
onhan hän sentään prinsessa!

Hienoa kun on myös naisia jotka jotka menee suoraan asiaan. Vai joku professori muka... kyllä Prinsessa on tyttöihmisille varmasti mieltä pidempään ylentävämpi titteli. Kuinka moni naisproffa pieksee suosiossa esim. Prinsessa Victorian(Victoria Ingrid Alice Désirée) ?

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Kyllä Peppi Potkutissistä voisi saada hyvän professorin Petteri  Taalaksen tilalle tai työn jatkajaksi. Kyllä tutkimuksia varmaan syntyisi ja vieläpä erittäin korkealentoisella tasolla. Onhan Peppi Potkutissillä vahvuutta vaikka muille jakaa.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Keijona
Seuraa 
Viestejä18871

Jos keskustelusta jotain pointtia hakemalla hakee, niin sellainen voisi olla: artikkelista paistaa läpi sellainen auktoriteettiuskonollinen ilmiö, että  tiedemaailmassakin ihmiset saattavat olla  vain välineitä ennalta päätettyyn tavoitteeseen ja käsitykseen  pääsylle.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Punde
Seuraa 
Viestejä2041

Mitä muuten Pepille nykyään kuuluu? Vieläkö hänen isänsä elää, vai onko Peppi jo kruunattu kuningattareksi?
Onkos se nykyään Etelänmeren kuningas, tai kuningatar, tämä kyseinen "virka"?

Kasvisruoka2
Seuraa 
Viestejä4452

Keijona kirjoitti:
"Viestintätoimisto on keksinyt hassun kilpailun, jolla haetaan Eskolle vaihtoehtoa."

Lukemisen arvoista kommentointia:

https://tekniikanmaailma.fi/kommentti-ehdotus-suomen-tiedeyhteisolle-teh...

Väittäisin näin, että on ollut vain ajan kysymys, koska yliopistoista tulee näitä kaupallisten intressien perässä juoksijoita eikä kaikki ole olleet ihan yhtä pessimistisiä asian suhteen kuin Tekniikan Maailman päätoiimittaja.

Ruhollah.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat