Seuraa 
Viestejä45973

Are you a man or a mouse?

Chimeric experimentation is producing animal-human hybrids. This time, science really has gone too far

Jeremy Rifkin
Tuesday March 15, 2005
The Guardian

What happens when you cross a human and a mouse? Sounds like the beginning of a bad joke but, in fact, it's a serious experiment recently carried out by a team headed by a distinguished molecular biologist, Irving Weissman, at Stanford University.

Scientists injected human brain cells into mouse foetuses, creating a strain of mice that were approximately 1% human. Weissman is considering a follow-up that would produce mice whose brains are 100% human.

http://www.guardian.co.uk/comment/story ... 01,00.html

Hirvittää ajatella, mitä muuta voidaan tehdä ja on ehkä vuosikausia tehtykin salaisissa, maanalaisissa laboratorioissa eri puolilla Yhdysvaltoja.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

"Weissman is considering a follow-up that would produce mice whose brains are 100% human."
Tulee isopäinen hiiri

Ja ajatella, kuinka kauan jo on ollut olemassa bakteereja, joilla on ihmisgeenejä. Sellaisia geenejä, jotka koodittavat vaikkapa ihmisen insuliinia. Siis bakteereilla, jotka ovat aivan erilaisia kuin ihmiset! Luonnotonta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

luonnotonta on se, että ihmisellä on samoja geenejä kuin
bakteereilla. Kaikkein hirveintä on se, että mitokondrio
on ehkä solun kaappaama bakteeri tai jotain. YÄK!

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

kuvitelkaa, jos hiiri näyttäisi aivan normaalilta hiireltä , mutta aivot ja äänihuulet jms. olisivat ihmisen kaltaiset. Puhuvia hiiriä. Saataisiin ainakin tietoa hiirten maailmasta ja mitä ne ajattelevat alitajunnassaan. Siten hiirikokeistakin saataisiin tietoa paremmin.

No meillä on jo kalakukko ja everstiluutnantti.

Ja tunnenpa monia ihmisiä, joilla on hiiren aivot

no, tämä oli jo vähän tyhmää

Mummo

Mummo:

Jos tarkoititkin hiirihaukkaa? Sitten on erikseen tilanne, jossa hiiri haukkaa, mutta vain nälkäänsä. :) Taitaa mennä ohi aiheen.

Olen kyllä TV:ssä nähnyt hiiren, joka puhuu. Fievelkö oli hän nimeltään? Hollywood on tässä mielessä tieteen edelläkävelijä. Nyt jekutin.

tupakka
kuvitelkaa, jos hiiri näyttäisi aivan normaalilta hiireltä , mutta aivot ja äänihuulet jms. olisivat ihmisen kaltaiset. Puhuvia hiiriä. Saataisiin ainakin tietoa hiirten maailmasta ja mitä ne ajattelevat alitajunnassaan. Siten hiirikokeistakin saataisiin tietoa paremmin.

Kuvitelkaa sitten Pinky and Brain todellisuuteen. Jee, hiiret valtaavat maailman ja syrjäyttävät meidät ihmiset.

Luin kesällä kirjan, "Tohtori jonkun saari" tms nimeltään, jossa tohtori teki isoille eläimille kivuliaita kokeita muokaten ne ihmisten näköisiksi. Siis venytti, muokkasi luita, väsäsi oikeanlaiset äänihuulet jne. Lopulta ne kävelivät pystyssä ja osasivat puhua, mutta eläimellinen luonne säilyi osittain. Mielenkiintoinen aihe, mutta ei missään tapauksessa Awebin peräänkuuluttamaa "hyvää" kirjallisuutta.

Aika yllättävää jos olen miltei ainut joka on huolestunut tällaisen teknologian suomista mahdollisuuksista. Teknologiassa sinänsähän ei ole mitään pahaa tai hyvää - se on se miten sitä käyttää, joka puolestaan riippuu siitä kenen hallussa se on...

Kannattaa lukea koko juttu.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Dr. Moreaulla todellakin riitti mielikuvitusta. Jos joku dokumentoi
hänen tekemisensä, niin onko lopputulos huonoa kirjallisuutta?
Yhtä hyvin voisi sanoa, että jonkun de Saden kirjat ovat huonoa kirjallisuutta.
Stevenson (ja monet muut) kirjoitti runsaasti kirjoja, eikä niitä yleensä ole
huonoksi kirjallisuudeksi tuomittu. Muuttuuko tuotanto huonoksi,
jos se ei aiheeltaan miellytä lukijaa?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Täytyy sanoa, että vasta nyt luin koko artikkelin. Minusta edes siinä ei ole mitään sanomattoman järkyttävää, että tuotettaisiin hiiri, jonka koko aivot muodostuisivat ihmisen hermosoluista. Eihän ihmisen hermosolut mitenkään pysty hiiren kokoluokassa ja hiiren hormoneilla ja hiiren yksilönkehityksen puitteissa muodostamaan sellaisia aivoja kuin meillä on.

Minua ei haittaisi edes se, jos simpanssille tuotettaisiin ihmisen aivot, sillä minusta simpanssi on jo nyt niin lähellä ihmistä, että sitä pitäisi kohdella kuin rakasta serkkua. Mutta jos tuollaisia kokeita tehdään vain mielenkiinnosta, niin ei minulla ole myöskään mitään sitä vastaan, että ne kiellettäisiin.

Tohtori Moreau'hän se kirjan sankari oli, joo! Tuon kirjan otan pois eliittikirjallisuuden joukosta siksi, että kieli oli uskomattoman palikkamaista ja kerronta töksähtelevää. Kielellisesti huonoin kirja mitä olen moneen vuoteen lukenut. Tietenkin huonolla suomentajallakin voi olla osuutta asiaan. Mutta aihe - se oli todella kiehtova!

Kyllä kyllä. Eipä taida muutama ihmisen aivosolu hiiren aivoja mihinkään muuttaa. Eipä ole kummoinen toiminnallinen yksikkö, vaikkapa muutaman solun rypäs. Ei siitä hiirestä ihmistä tule. Mutta antaapas olla, kun tämä uutinen päätyy vaikkapa USA:n raamattuvyöhykkeelle. Huh huh. Kuullostaa varmaan pahalta ihmisistä, jotka eivät tiedä mitään muusta kuin raamatustaan.

On hirvittävän epäreilua, että esimerkiksi kantasolututkimusta rajoitetaan jopa YK:n taholta. Kantasolut voisivat mahdollistaa meille jokaiselle esimerkiksi henkilökohtaiset elinpankit, mikäli niitä saataisiin vaan tutkia. Kenestä muuten on väärin vaikkapa kloonata omia solujaan ja kasvattaa niistä esimerkiksi maksan itselleen? Monen mielestä tämä on jotain "Jumalan leikkimistä". Aivan naurettavaa pelleilyä. Mielestäni uskonto on tehnyt tieteelle jo aivan riittävästi vahinkoa. Ilman vanhoillisia uskovaisia olisimme varmaan jo valloittaneet koko galaksimme ja eläisimme ikuisesti. Niin paljon uskonnot ovat tieteen kehitystä historian saatossa vahingoittaneet.

Olisi aika unohtaa uskovaisten jurinat ja keskittyä tieteen avulla tekemään maailmasta parempaa. Uskonnot eivät kuulu enää tälle vuosituhannelle. Järjen soisi jo lopultakin voittavan, mutta pahalta näyttää, kun suurimman osan ihmisiä mielestä on väärin käyttää esimerkiksi muutaman solun kokoista ihmisalkiota kantasolututkimuksiin, mikä ihminen se solurypäs olevinaan on? Toisaalta abortoituja sikiöitäkään ei voi käyttää, vaikka ne tuhotaan jokatapauksessa. On tolkutonta, että abortteja vastustetaan vähemmän, kuin kantasolututkimusta. Abortissahan on usein jopa kuukausien ikäinen sikiö kyseessä. Kantasolututkimuksessa käytetään muutamaa solua.

"Kansa on tyhmää"

Noita alkioiden ymppäämisiä tehtiin jo sanoisinko 20-luvulla sammakoilla,vesiliskoilla,piikkinahkaisilla ym. Immuunijärjestelmähän ei alkiolla vielä toimi (tämän takia myös virusten viljely kananmunissa on helppoa).Aiheesta mainitaan esim kirjassa Elämän ihmeet. Joskus 40-luvulla yhistettiin kilpirauhaseton hyönteinen ja normaali laittamalla ensimmäisen peräpäähän putki joka johti jm:n (joka oli päätön) kaulaan jolloin tämän muodonvaihdos tapahtui tyroksiinin takia normaaliin tapaan. Hyönteisten immuunijärjestelmä pelaa niin että niiden elimiä voi aikuisenakin melko vapaasti siirrellä yksilöstä toiseen. Joku minua viisaampi voisi selittää tästä enemmän. Ei siis kaikenkaikkiaan mitenkään uutta tuo sekoittelu tainnut vain aikaisemmin kohdata vähemmän vastustusta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat