Seuraa 
Viestejä18781

Historista voidaan huomata, että varsin usein ihmiskunta on innoistuu jostain asiasta tai ideologiasta joka on sittemmin osoitautunut täysin virheeksi tai valheeksi. esim. kommunismi tai tupakanpoltto ovat hienoja esimerkkejä. Vielä 70-luvulla Suomessakin lähes kaikki poltti tupakkaa, se oli tutkitusti terveellistä ja muodikasta, vain poikkeavat luuserit eivät polttaneet tupakkaa.

Se että ihmismassat tekee yhdessä typeryyttä on erittäin todennäköistä yhä, Sellainen mielikuvan ruokkimenen, että kylläpä ollaankin viisaampia kuin aikaisemmin vain kasvattaa suurempien virheiden riskiä.

Otetaanpa esimerkki, pitkä koulutus, erikoistuminen ja individualism, yksityisyys vaikuttavat hyviä asioita niin kauan kun yhteiskunta toimii ja on olemassa, mutta jos yhteiskunta hajoaa, niin asia on päinvastoin.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Kommentit (4)

Keijona
Seuraa 
Viestejä18781

"Perinteiset sukupuoliroolit ja itse sukupuolet ovat eriytymässä ennennäkemätöntä vauhtia, kirjoittaa Roman Schatz."

"Enää ei tytötellä, pojat eivät enää ole poikia, ja sellaista tilannetta tai paikkaa, jossa voisi vakavasti käyttää sanaa ’herrasmies’, ei enää ole. Ei maailma enää miehiä tai naisia kaipaa eikä varsinkaan herrasmiehiä tai rouvia."

Ja vielä hyväksi koketaan sellainen, kun kohteliaisuus vähenee.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005453801.html?ref=rss

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Vierailija

Enpä tiedä tuosta kommunismin vääryydestä tai virheellisyydestä? Entä onko vihreä liike oikea vai väärä ideologia? Siitäkin monet innostuivat paljon. Maailmassa on aina 4-5 ideologiaa, joista tulee valita se, joka itseä eniten miellyttää?

Paavalin mielestä kommunismi ja darwinismi olivat tuhoisia salakuljetettuja harhaoppeja. Pietari  sanoo, että virhe oli siinä, että nuo hylkäsivät omat oppi-isänsä. Intialaiset vetävät omaa sirkustaan. Mutta se mikä toteutui oli Danielin kirjan näky siitä, että : IKUINEN OIKEUDENMUKAISUUS SAATETAAN VOIMAAN.  Tuohon oikeudenmukaisuuteen epäilemättä kuului myös sosialismin aatteita. Kuninkaiden kuningas, Ihmisen poika, Nebukadnessar sai aikanaan kaikki kansat ja taivaan linnutkin omakseen. Näyttää siltä, että hänen ideologiansa on se joka voittaa aina. Jos joku luottaa Paavaliin, Pietariin, Jeesukseen, Krishnaan niin näyttäisi siltä kuin, että juuri heidän ideologiansa ovatkin niitä vääriä ideologioita.

Danielin kirjan ideologiat:

490 eKr - 0 : Kapunkien ja kansojen jälleenrakennusohjelma. (Rooma, Karthago, Jerusalem, Aleksandria etc.)

0 - 490 jKr: Jumalattomuudesta tulee loppu. ( ?????)

490 - 980 jKr: Synti sinetillä lukitaan. (?????)

980 - 1470 jKr : Pahat teot sovitetaan. (Anekauppa, Pyhiinvaellukset, Pyhät ristiretket yms.)

1470 - 1960 jKr : Ikuinen oikeudenmukaisuus saatetaan voimaan. (Valistus, Vallankumous, perustuslait, ihmisoik.)

1960 - 2450 jKr : Näyt ja profetiat sinetillä suljetaan. (Vihapuheiden kieltäminen, kirjotukset kumotaan)

2450 - 2940 jKr : Kaikkein pyhin voidellaan. (???????)

Jos osun oikeaan niin tänä nykyisenä 500-vuotisaikana kielletään järjestöt, jotka kannattavat vihapuheita, vihapuheita sisältävät kirjoitukset kielletään. Vain mielistely, metinen kieli ja hunajainen puhe sallitaan.

Tämä lienee pääideologia, jota tulisi kannattaa. Yhdysvalloissa onkin jo tehty lakeja, jotka kieltävät puhumasta esim. kaupallisten yritysten toiminnasta tai tuotteista pahaa. Esim. palmuöljyteollisuus, Soijateollisuus, karkkien ainesosateollisuus, Nigerian öljyteollisuus, Monsanton kritisoiminen tms. on lailla kiellettyä.

Näyttää monelta taholta katsoen varmaan väärältä tai virheelliseltä ideologialta, mutta epäilemättä tämän nykyisen ajan perusideologia on tuomitsevan, vihamielisen tai negatiivisen puheen kieltäminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keijona
Seuraa 
Viestejä18781

Lainaus:
Enpä tiedä tuosta kommunismin vääryydestä tai virheellisyydestä?

 

Toimimattomuus tai aikakauteen sopimattomuus paremmin kuvaavaa. Suositellaanhan jossain sitä  tupakointiakin raskaana oleville naisille,kun  ehkäisee kuulemma keskenmenoja. Samalla suunnalla tietenkin on muitakin nurinkurisuuksia, kuten alkoholi laitonta  ja hamppu laillista.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10179

...

... Jälleen syntymässä jakolinjoja, jotka voivat johtaa sotaa. Ja vähintään tuhoiskuun, välttääkseen täyden sodan. Muistamme Israelin lentorynnäkön Irakiin ja cyberhyökkäyksen yhdessä USA' n kanssa Iraniin.

~  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/01/26/dokumenttiprojekti-sota-tietove... -

...

" ... 

CNN: Yhteinen vihollinen lähentää Israelin ja Saudi-Arabian välejä

Molemmat maat pelkäävät Iranin vaikutusvallan kasvua alueella ... "

~  https://yle.fi/uutiset/3-9949322

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat