Seuraa 
Viestejä45973

Pauli Ojala on maratonisäikeessä kertoillut aktiinista. Tässä eräs aktiinigeenin pohjalta tehty puu, jos kiinnostaa.

Kuulemma aktiinigeeni ei ole altis horisontaaliselle geeninsiirrolle, ja aktiinin proteiinisekvenssi "lämminverisillä selkärankaisilla" identtinen. Mikä mahtaa siis olla todennäköisin selitys havaitulle puulle?

1. Jumala on luonut eliöt kukin lajinsa mukaan, on huima sattuma (tai tutkimattomia Herran tiet), että kasvien aktiinigeeni muistuttaa kasveja ja etäisemmin leviä, eläinten aktiinigeenit muistuttavat muiden eläinten ja etäisemmin sienten vastaavia.

2. Alussa jumala loi malarialoision (Plasmodium), josta me kaikki olemme rappeutuneet.

3. Koska yksittäiset geenit eivät vastaa täydellisesti oletettua elämänpuuta, ei auta muu kuin nostaa kädet pystyyn ja unohtaa koko materialistinen tiede.

4. Aitotumalliset eliöt periytyvät yhdestä kantamuodosta, jolla oli aktiinigeeni. Aktiinipuu ei sovi esim. maaselkärankaisten keskinäisten suhteiden määrittämiseen, koska nuorempien ryhmien sisällä muutoksia on tapahtunut liian vähän (huomannette, että ryhmien sisällä puu ei ihan aina vastaa perinteistä fylogeniaa). Tällöin voidaan kuitenkin tutkia muita, nopeammin muuttuvia geenejä.

-joku muu, mikä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Siirsin aktiiniasian tänne.

Jos siis rakennetaan aktiinin pohjalta fylogeneettinen puu, millä perusteella hylkäät sen tuottamat tulokset?
pjojala
Väännät sanomani kieroon. En sanonut hylkääväni niitä - minä vain kertoisin tuloksen selkokielellä. Universaali elämän puu joka aktiinin ja aktiinin kaltaisten hyvin "konservoituneiden" eli standardien proteiinisekvenssien perusteella on yritetty hahmotella, on kaatunut vuosituhannen vaihteessa. Aktiini on perinteisesti valittu a- & b-tubuliinin ohella tähän tarkoitukseen koska siitä on tarpeeksi laajalti "sekvenssinäytteitä" eri eliöistä, se on melkoisen muuntelematon, ja se on tarpeeksi pitkä ja vielä melko varioimaton pituudessaan.

Tahtoisin tuoda ne "tulokset" esille, mutta tähän ei tahdota antaa lupaa, koska status quon pelätään järkkyvän jo yhdestä ainoasta dissentistä joka toteaa universaalin ja oppihistoriallisesti kivijalkamaisen haeckelistisen elämän puun kaatuneen. Tapana on pakottaa opiskelija fokusoitumaan triviaaleihin merkityksettömiin pikku näpertelyihin opinnäytteessään - vaikka sitä on jo harrastettu erillisjulkaisuissa ja nyt pitäisi opetusministeriönkin ohjeistuksessa antaa oma tilaisuus näyttää.
Sinun pitäisi varmaankin miettiä ne sanomasi implikaatiot loppuun asti, eikä vain julistaa opinnäytetyössäsi "elämän puu on kaatunut!". Työtäsi lukevia tiedemiehiä tulee kiinnostamaan, mitä teoriaa kannatat universaalin puun tilalle - ilmeisesti ei horisontaalista geeninsiirtoa, joten oletatko että alkeellista elämää on syntynyt useaan kertaan, vai että monisoluisetkin eläimet ovat ilmaantuneet pallolle erikseen, esim. yliluonnollisen tahon toimesta?

Eli 85% identtinen eukaryooteissa ihmisestä hiivaan. Sitten löydetään prokaryooteista aktiinin kaltainen proteiini joka on max 15% identtinen kaikille eukaryoottiaktiineille. Ja ensi juttu julistaa otsikossa "Prokaryotic origins of the actin cytoskeleton"! Vailla edes spekulaatiota siitä, mitä reittiä tämän erityisen herkästi vahingoittuvan ja denaturoituvan proteiinin laskos ja funktio voisi säilyä koko tästä sekvenssimaiseman vaihdoksesta. Muistettakoon, että sekä aktiinin että tubuliinin orgaanisesti vaatima laskostumista auttava kaperoni on aivan essentialli (ja kummallekin proteiinille yhteinen). Tämä on ehkä paras esimerkki evolutionistisen hypetyksen helppoheikki-luonteesta. Kysynnän ja tarjonnan laki määrittelee kunkin hetken totuuden.

Onko prokaryootti"aktiini" myös yhtä herkkä siirtymiselle?

Mutta jos prokaryoottiversio ei ole mielestäsi sukua eukaryoottiaktiinille, aktiinia on *pelkästään* eukaryooteilla, ja aktiinilla ei ole enää mitään tekemistä sen kanssa, onko universaali fylogeneettinen puu olemassa!

(Kielellinen vertaus: jos unkarin kielestä ei löydy homologiaa sanalle 'naali', ei tuo sana kelpaa todisteeksi siitä, että unkari ja suomi eivät ole sukua.)

Siinä tapauksessa voidaan unohtaa prokaryootit ja verrata aktiinia pelkästään eukaryoottien sisällä, kuten yllä. Mitä ajattelet tuosta puusta, pelkkää puppua?

Ei vastauksia Ojalalta? Kiinnostaisi, saako tätä aktiinia soveltaa eukaryoottien keskinäisten suhteiden tutkimiseen, kun kuulemma HGT ei ole aktiinin kohdalla ongelma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arvaan, että et tule näkemään pjojalaa tässä ketjussa. Hän lienee pysyvästi pesiytynyt tuohon maratonsäikeeseensä - en ainakaan muista nähneeni hänen käyneen vieraissa sen koommin. Tavoittelee todennäköisesti jonkinlaista epävirallista maailmanennätystä.

Äänestinkin ikäänkuin pjojalan puolesta tuota "Haeckelin metkuja" - ainakin se vaikutti hänen ykkösfiksaatioltaan vielä viime kesänä, kun viimeksi viitsin availla tuota hänen loputonta vitjaansa.

Vastaus 1 olisi paras...
mitä sitä uskomuksiaan ja mieltymyksiään sen enempiä selittelemään sama kuin kolmannessa vastauksessa, selitys kerrallaan mansikka on parempaa
toisesta vastauksesta en vaan pidä ja tykkään piirtelystä
sitten on vielä tuo Haeckeli jota en tunne.

Mutta, mutta vaikka en tarkkaan ottaen oikein ymmärrä kysymystäkään niinveikkaamalla laitan panokseni viimeisimpään

ChG
Arvaan, että et tule näkemään pjojalaa tässä ketjussa. Hän lienee pysyvästi pesiytynyt tuohon maratonsäikeeseensä - en ainakaan muista nähneeni hänen käyneen vieraissa sen koommin. Tavoittelee todennäköisesti jonkinlaista epävirallista maailmanennätystä.Ehkäpä... Jossain "kysymyksiä Ojalalle" säikeessä hän muistaakseni kävi valittamassa ajojahdista. Tässä olisi kuitenkin ollut mielenkiintoista tietää, kun PJ on kehunut aktiinin maasta taivaisiin, miten aktiinissa havaittava sekvenssimuuntelun kuvio olisi tulkittava?

Löytyy tuostakin kuvasta evoluutiokriitikolle ihmeteltävää - esim. kana (Gallus) ei ole oikeasti läheisintä sukua kynsisammakolle (Xenopus). Oikeasti yhteen geeniin perustuvia puita ei kuitenkaan ole otettu jumalansanana enää pitkään aikaan - epävarmuutta on aina, mutta eri geeneistä otettujen puiden korrelaatio on kuitenkin merkittävä.

Äänestinkin ikäänkuin pjojalan puolesta tuota "Haeckelin metkuja" - ainakin se vaikutti hänen ykkösfiksaatioltaan vielä viime kesänä, kun viimeksi viitsin availla tuota hänen loputonta vitjaansa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat