Seuraa 
Viestejä45973

Vammaisia syrjitään koulutuksessa
11.5.2006 16:11
Stakesin selvityksessä eriarvoisuutta havaittiin erityisesti koulutuksessa, työllisyydessä ja toimeentulossa.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (28)

Sen enempää menemättä aloittajan trolliin, niin vammaiset ovat keskimäärin onnellisempia kuin terveet. Muistaakseni heistä oli noin 85% onnellisia, kun terveiden luku oli 60% kieppeillä. Itse olen sitä mieltä, että vammaisten asiat ovat aivan älyttömän hyvät noilla onnellisuuslukemilla. Tasa-arvon nimissä heidän asemaansa pitäisi ennemminkin heikentää kuin parantaa. Jos jokin, niin onnellisuuden pitäisi olla tasapuolinen kaikille.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3335

Vammaisuutta on monenlaista. Määrittelee sen sitten niin tai näin, niin sitä löytää aina itsestään, ellei sitten ole sillä tavalla vammautunut ettei kykene hyväksymään itseään sellaisena kuin todellisuudessa on. Tähän yleiseen vammaan liittyy radikalisoituneessa vaiheessa myös naurettava kyvyttömyys itsekritiikkiin. Paradoksaalista, mutta selittyy sillä että kompensoidakseen vammansa aiheuttamia haittoja asianosainen kehittää jo lapsuudessaan alati syvenevän, hilpeän riippuvuuden luulotetulle virheettömyydelleen. Mitä suurempaa omnipotenssia nuoruusikään ehtinyt osoittaa ilmaisussaan, sitä heikommaksi ja uhatummaksi hän itsensä tuntee. Monet eivät saavuta aikuisikää ennen kuin heidät tapaa ontumassa tai nojaamassa sisäisesti neuvottomina rajoittuneisiin, ennaltaelähtäneisiin mielipiteisiinsä. Tyypillisimmillään tällainen vammaisuus tulee näkyväksi Internetin kasvottomilla keskustelupalstoilla joita eri tavoin toiminta-, vuorovaikutus- ja ilmaisurajoitteiset ihmiskunnan todelliset vähäosaiset ruuhkauttavat kuin raatomadot joukkohautaa. Menetettyään jo kaiken, he eivät ymmärrä että heidät tunnistaa parhaiten juuri silloin kun ovat ilman kasvoja. He eivät fundamentaalisessa oikeassa olossaan ole mitään mieltä eivätkä he näytä miltään vaikka alleviivaavat pukeutumistaan ja käyttäytymistään keskustelupalstojen muodostaman matrixin ulkopuolella kuin fluorisoivat huutomerkit neonvaloissa. He ovat todellisia väliinputoajien laiminlyötyä pintasakkaa, vaahtoa, saavuttamattomien tukien ja etuuksien kirjoittamattoman normiston painovirhe. Heidän tulevaisuutensa sulkeutuu heidän takanaan kun he kiertyvät kouristuksenomaisesti itsensä ympärille yhä tiukempaan umpimielisyyden solmuun, menettävät viimeisenkin liikkumatilansa ennen kuin kaatuvat rujojen asenteidensa päälle ja laskevat niihin alleen kykenemättöminä päästämään ainottakaan järkevää äännettä, kirjoitetuista sanoista unta näkemättäkään. Mieltä vailla tämä sääliä herättävä lauma yskii joten kuten elämänsä loppuun ja katoaa viimein kenenkään huomaamatta hajujensa varjoista siihen ainoaan pelastukseen jota kohti he huomaamattoman elämänsä kuvitellussa loistossa ovat pinttyneellä väärässä olemisellaan kurottaneet. Syntymästään asti näitä vammaisia on yhdistänyt se mikä meidät muut heistä erottaa: koomillisen kovaääninen olemassaolemattomuus. Kuollessaan tai kadottuaan keskustelupalstalta he saavuttavat ikävystyttävän kliimaksinsa joka ei saavuttamista kaivannut: heistä tietämättömäksi jääneen ympäristön tietoisuuden siitä että heitä ei ole.

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaarin teksti, panipa sukat pyörimään jaloissa.....
Minulla on 23v. tytär työskentelemässä lähihoitajana aika ankarissa oloissa kehitysvammaisten parissa. Hänen osastollaan psyyken ongelmat kuuluvat kuvaan. Ovat yksin yökkönä osastollaan. Nuorta, kaunista ja ennenkaikkea rakasta tytärtäni on useamman kerran kuristettu, lyöty, pahoinpidelty työtehtävissään. Siitä huolimatta hän ajattelee tekevänsä tärkeää työtä. Hän on rohkea. Ja voimakas.Kertoo pelkäävälle vanhemmalleen pystyvänsä selviytymään. Ja selviytyy. Muuten en jaksaisi elää.

Vaarin tuotos on upea.
Vain joku kirjailija tai runoilija kykenee tuohon.
Ei kukaan muu voi tuottaa tuollaista tekstiä.
Sen voin sanoa, koska ikäni olen rakastanut kirjoitettua kieltä ja suomea.
Herätys, Mummo, Vaarikin on hereillä.

lintti
Vaarin teksti, panipa sukat pyörimään jaloissa.....
Minulla on 23v. tytär työskentelemässä lähihoitajana aika ankarissa oloissa kehitysvammaisten parissa. Hänen osastollaan psyyken ongelmat kuuluvat kuvaan. Ovat yksin yökkönä osastollaan. Nuorta, kaunista ja ennenkaikkea rakasta tytärtäni on useamman kerran kuristettu, lyöty, pahoinpidelty työtehtävissään. Siitä huolimatta hän ajattelee tekevänsä tärkeää työtä. Hän on rohkea. Ja voimakas.Kertoo pelkäävälle vanhemmalleen pystyvänsä selviytymään. Ja selviytyy. Muuten en jaksaisi elää.

Mikä sekoilu on iskenyt ihmisiin?? Vankimielisairaalassa potilas hakkasi ystäväni, joka oli siellä töissä. Jätkä jäi puoleksi vuodeksi sairauslomalle. Ei palannut enää sinne töihin. Miksi VAMMAISIA SÄÄLITÄÄN? Vammanen hakkaa ja hoitajat taputtavat käsiä yhteen: hyvä, hyvä! Vammainen on vaarallinen otus, monelta vammaiselta puuttuvat normaalin ihmisen toiminta vietit. Vammainen toimii usein eläimellisten akresioiden vallassa ja on vaarallisempi kuin monet murhaaja-vangit.

Vammainen on samanlainen ihminen kuin kuka tahansa. Jos vammainen käy hoitajaan käsiksi, niin ei kun turpaan vaan vammaista että tukka lähtee päästä. Työntekijällä on oikeus puolustaa itseään. HOITAJAT: Vaatikaa korvauksia oikeusteitse teitä pahoinpidelleiltä VAMMAISILTA ja näin osoittakaa heille, että vammailun varjolla tehdyt rikokset eivät kuittaannu SÄÄLILLÄ, per**e

lintti
Mielestäni risat ei ollut miettinut kovin pitkälle ajatustaan.

Tiivistettynä tarkoitan: Vammainen raiskasi hoitajan. Hoitaja jaksaa ja antoi anteeksi, vammainen selvisi rikoksesta SÄÄLILLÄ.

Vammainen kuristi hoitajaa. Hoitaja selvisi verinaarmuilla ja niskakivuilla. Ei oikeuteen. Hoitaja jaksaa sääliä VAMMAISTA.

Hyvä risat!
Ymmärtääkseni olemme pyrkineet poistamaan sellaisia, jotka ovat saottavansa sanoneet. Siis hyvästi.

Hyvä risat,
emme kaipaa rasistisia tai natsimielisiä kommentteja tänne.
Annetaanpa rauhan palautua.
Hyvää yötä!!!!!!

Asialinjalla, trollista huolimatta jos asiaa ajattelee:

Kuten kaikissa muissakin tasa-arvokeskusteluissa, onko oikeaa tasa-arvoa jos nainen/mies/vammainen/tms nostetaan esiin tasa-arvon nimissä huolimatta siitä, onko hän paikkansa jalustalla ansainnut.
Sama pätee esim, rikoksiin.
Onko yksinkertainen ja koko ikänsä väkivaltaisesti ja ennalta-arvattavasti käyttäytynyt kehitysvammainen vähemmän syyllinen tekemäänsä rikokseen, kuin "tervejärkinen" kanssaeläjänsä?
Miksi mm TV:ssä nostetaan esiin kehitysvammaisia laulajia/näyttelijöitä jne, joiden tuotos ei oikeasti viihdytä edes heidän omaisiaan?
Tasa-arvokeskustelun ääripäitä!
ja kaikesta saa syytää feministejä!
S......!
Tasa-arvon nimissä vajavaisien lahjojensa ansiosta esiin nostettu kehitysvammainen todistaa ainoastaan ympäröivän yhteiskunnan tekopyhyyttä eikä suinkaan ymmärtämystä!

cosini, on Mummo hereillä ja ajatuksella luki Vaarin postauksen.

Mitäpä siihen lisäämään. Ne, joista puhutaan, tuskin sitä huomaavat.

Vaari on nähnyt ja kokenut monenmoista, kuten Mummokin. Me vain suhtaudumme eri tavoin, Vaari raivoaa taitavasti, minä vielä yritän vaikuttaa, mutta olen imelä

Vaari
Seuraa 
Viestejä3335

Oletko risat aivan ehjästi sitä mieltä että olet terve? Onko sinulla iho-ongelmia? Oletko ylipainoinen, niin että hengästyt tarpeettomasti liikkuessasi? Onko sinulla joskus vaikeuksia viihtyä suuressa ryhmässä. Oletko kykenemätön ottamaan itsellesi kipeitä asioita puheeksi. Tunnetko itsesi ujoksi? Onko sinun vaikea hillitä itseäsi? Oletko sokea? Teetkö joskus kirjoitusvirheitä? Onko koko toinen puoli vartalostasi tunnoton? Änkytätkö kiihtyessäsi? Tarvitsetko inva-taksia mennäksesi kaupungille sähköpyörätuolilla? Oletko ylioptimistinen? Onko lihasjänteytesi säätely sillä tavalla puutteellista, että yrittäessäsi suorittaa tarkkuutta vaativaa hienomotorista käsityötä, kätesi ryhtyvät vapisemaan tahattomasti? Onko sinulla keltaiset hampaat? Erektio-ongelma? Puuttuko vasen kätesi? Oletko allerginen kesäheinälle? Särkeekö alavartaloasi lakkaamatta? Mitä sanoisit, jos et pystyisi puhumaan? Oletko koskaan nähnyt kenenkään surevan puolestasi, sitä millaista sinun elämäsi on? Kutittaako sinua varpaiden välistä? Tarvitsetko apua hyvin raskaita kuormia nostaessasi? Tarvitsetko apua hyvin kevyitä kuormia nostaessasi? Käytätkö rikkinäisiä lenkkikenkiä? Liikutko pyörätuolilla sen vuoksi ettet kykenen kävelemään, vai sen takia että haluat liikkua? Mihin vedät rajan vammaisen ja vammattoman, terveen ja sairaan välille ja kenen luvalla, ja miten varmistut siitä että vetämäsi raja on juuri oikeassa paikassa. Oletko kipeä? Oletko aina iloinen? Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää sitä mitä ympärilläsi tapahtuu. Onko sinun vaikea ymmärtää sitä ettet ymmärrä mitä ympärilläsi tapahtuu? Mikä on diagnoosisi? Voiko sinut määritellä vaikeasti vammaiseksi. Miksi ei? Pystytkö auttamaan apua tarvitsevaa? Miltä sinusta tuntuu, kun joku pitää sinua tärkeänä ihmisenä itselleen? Vihaatko parempiasi? Kuka on terve? Oletko koskaan kiittänyt raajarikkoista siitä, että hän antaa sinulla syyn olla iloinen raajoistasi? Ymmärrätkö mitään ryhmän dynamiikasta? Mikä sinusta erityisesti tekee paremman ihmisen kuin joku toinen? Oletko ollut koskaan kateellinen lapselle, joka uppoutuneena leikkiinsä unohtaa kaiken ympäriltään ja väsyy tehden sitä, mistä nauttii? Tiedätkö mikä ihmisessä on kaikkein eniten ihmistä? Tunnetko häpeää? Haista paska. Oletko unohtanut leikata kyntesi? Hupene.

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

Kaikessa kiihkossa tulisi ehkä erottaa toisistaan mieleltään kehitysvammainen ihminen ja liikunnallisesti invalidi yksilö, jonka tajunta on normaali.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat