Sivut

Kommentit (43)

Käyttäjä3448
Seuraa 
Viestejä3

'' Vasemmanpuoleiset miniaivot on kasvatettu skitsofreniapotilaiden kantasoluista, oikeanpuoliset terveiden ihmisten. Sekä punaisissa kantasoluissa että virheissä hermosoluissa näkyy selvä ero, joka kertoo kehityksen häiriöistä. Kuva: M. Stachowiak ''

Eikö tämä ole juuri toisinpäin? 

Kuten oikealla olevan kuvan ylhäällä lukee: Schizophrenia ;

Vasemmalla control = kontrolli. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä5105
Seuraa 
Viestejä146

Joskus traumojen aiheuttamaa dissosiaatiota luullaan virheellisesti skitsofreniaksi. Samoin masennus ym voi olla traumojen seurausta eikä syy.
Jo haavoittunut on alttiimpi haavoittumaan lisää. Ja vielä lisää.
Tätä ei haluta tietää, koska lääketeollisuus on niin valtava bisnes. Traumatisoituneille ei ole riittäviä terapioita, koska silloin nämä voisivat selvitä ilman lääkkeitä.

Ne jotka haluaisivat hoitaa oikein, äänestetään ulos heti koska se maksaa. Ilkka Taipaletta ei haluttu ottaa terveysministeriksi, koska joidenkin päättäjien henkinen pienuus ja rahanhimo korkeimpana ominaisuutena olisi paljastunut.
Sekundäärisiin pelleilyihin on kyllä rahaa. Jos vaikka sote-uudistus olisi haluttu saada valmiiksi, se olisi jo tehty. Neuvostoaikainen virastokulttuuri kukoistaa organisaatioissa ja lait on laadittu lähinnä virheiden peittelyyn. Esim resurssipulaan voidaan vedota kaikessa. Asiakkaat ja väärät diagnoosit ei kiinnosta sillä päättäjän koko eksistenssi on vallankäytössä ja statuksessa, ja erityisesti hyvien veljien hyväksynnässä. Hoitojärjestelmät ja diagnoositkin on siis sorvattu päättäjien ja lääkebisneksen eduksi, potilas on vain pelinappula.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä59803

Näkyyköhän riski psykoosiin myös kirjoitetusta tekstistä?

Speech analysis software predicted psychosis in at-risk patients with up to 83 percent accuracy

Computer-based analyses of speech transcripts obtained from interviews with at-risk youths were able to predict which youths would later develop psychosis within two years, with an accuracy of up to 83 percent.

In two independent cohorts of young people at risk for psychosis, a disturbance in the flow of meaning when speaking, otherwise known as being tangential or going off track, predicted who would later develop psychosis.

This same computer-based language classifier was able to predict psychosisonset in a second at-risk cohort with 79 percent accuracy, and could discriminate speech from individuals with psy-chosis from healthy individuals with an accuracy of 72 percent.

Taken together, the results from this study suggest that this technology has the potential to improve prediction of psychosis and other disorders."

The results of the study will be published online in World Psychiatry on January 22. .

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095

En kyllä ymmärrä miksi tuota on edes viitsitty uutisoida. Prosentti on aivan liian pieni ollakseen merkittävä. Esimerkiksi jussipussia ei voi sanoa psykoottiseksi, mutta hän siitä huolimatta näkee merkityksiä joka puolella. Nyt samaan settiin lasketaan ihmiset jotka elävät kuplassaan, kuin suggestioallttiitkin.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12313

Merlin kirjoitti:
En kyllä ymmärrä miksi tuota on edes viitsitty uutisoida. Prosentti on aivan liian pieni ollakseen merkittävä. Esimerkiksi jussipussia ei voi sanoa psykoottiseksi, mutta hän siitä huolimatta näkee merkityksiä joka puolella.

Kyseinen vertailualgoritmi tuskin on pelkästään laadullinen/binäärinen tuossa mielessä, sillä kyllä kai suurin osa ihmisistä kykenee tanegtiaaliseen assosiointiin yms. Pikemminkin siinä on varmaan useiden eri muuttujien kokonaisuus, jolla tietynlaisessa funktiossa jokin kynnysarvo ylittyy kun harhautumisen taajuus sekä suuruus jotenkin ovat riittävän suuria. Esimerkiksi voisin kuvitella, että jos kesken lauseen ja useissa peräkkäisissä lauseissa ajatus katkeaa ja singahtaa toisaalle, on se ihan eri asia, kuin puhua jäsennellysti kappaleen verran yhdestä asiasta, josta kumpuaa mieleen kolme eri kappaleellista kolmesta muusta eri asiasta. Tai jos kyetään jotenkin vertaamaan asiasisältöjen todellista yhteyttä versus puhujan kuvittelema yhteys. Useissa mielenterveysongelmissahan ei ole ratkaisevaa se, millaista on ihmisen käytös vaan se, kuinka kaukana se on todellisuudesta. Keskittymiskyvytön häseltäjä voi olla rasittava, mutta myös tehokas ja tuottelias, jos toimii sopivassa ympäristössä ja saa asioita tapahtumaan monessa suunnassa yhtä aikaa ja on kiinni todellisuudessa. Mietteliäs puurtaja saattaa tuhlata elämänsä pohtimalla jotain molukkirotuja ja gigantti-ihmisiä vaikkei ajatus koskaan harhautuisi fiksaatiosta.

En siis tuomitsisi ilman tarkempaa tietoa menetelmän hyödyllisyyttä tai osuvuutta. Suuntaa-antavana ja etukäteen ennustavana tuo prosentthan vaikuttaa suorastaan merkittävän hyvältä, jos se kerran toimii. Diagnoosin kriteeriksi yksin siitä ei ole, mutta tuollaisella osumatarkkuudella ohjaa tehokkaasti löytämään potentiaaliset sairastuvat ajoissa. Jos se jotenkin otetaan käyttöön laajalti.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä59803

Ab Surd Oy kirjoitti:
One-liner, paras ihmisen kesintö sitten nyrkiniskun.
Tästä tuli mieleen että miehen kasvo/otsaluut on muovautuneet evoluutiossa kestämään paremmin  juuri nyrkiniskuja.  Kehitys ei ole välttämättä yhtä pitkällä onlinereita vastaan.

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095

Kuka menisi mammografiaan, jos todennäköisyys saada oikea diagnoosi on 70%? Vaikka nyt ihan hatusta sanotaan että 15% potilaista saa väärän negatiivisen ja 15% väärän positiivisen. Väärän negatiivisen saaneet eivät nyt saa hoitoa, sillä tutkimus on jo suoritettu ja he kuolevat ja 15% menettää rintansa ihan vaan koska tulos on fantastinen.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095

Nyt tehdään sama kaikille kaikkia mahdollisia konditioita varten. Koko elämä on pelkkää testaamista ihan siltä varalta ettei elämä mene hukkaan. Ikävä kyllä jokaista elinvuotta kohden joudut tuhlaamaan kaksi vuotta diagnostiikkaan.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat