Seuraa 
Viestejä45973
Viro pyrkii veroalella Euroopan vauraimpien joukkoon

Tallinna. Viron pääministeri Andrus Ansip, 49, haluaa nostaa Viron EU:n viiden vauraimman valtion joukkoon alentamalla radikaalisti verotusta. Ansipin johtaman liberaalin Reformipuolueen tavoitteena on laskea tulovero nykyisestä 23 prosentista 12:een vuoteen 2015 mennessä.

"Meidän kokemuksemme on, että verotuksen alentaminen lisää verotuloja", sanoo pääministeri Ansip STT:n haastattelussa.

Viro on kulkenut johdonmukaisesti tasaveroa toteuttavien maiden kärkijoukossa. Yritykset eivät maksa voitoistaan lainkaan veroa, jos investoivat rahat uudelleen.

"Se (uudelleen investoitujen voittojen verottomuus) on ainoa Viron yrityksille antama etu tai helpotus. Silti kykenemme keräämään yritysveroa enemmän kuin monet muut maat. EU:n tulisikin harmonisoida verotuksen perusteet, jolloin verotuksesta tulisi vertailukelpoista", Ansip ehdottaa.

STT

Suomi on jäämässä pahasti jälkeen, kun yritykset joutuvat siirtämään tuotantoaan ulkomaille. Palkansaajan ostovoima on huono, motivaatio yrittäjyyteen ja työntekoon on pohjamudissa....

Jotta Suomi pystyisi kilpailemaan ja pysyisi elävänä yhteiskuntana, Suomen on uudistettava radikaalisti veropolitiikkaansa, väitän.

Milloin päättäjät tajuavat sen, että vain taloudessa kiertävä euro tuottaa yhteiskunnalle hyvää.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (63)

Kymmenen prosentin tasavero,
sen ottavat mafia ja jehova ja pitävät
huolen omistaan. Miksi valtion
pitäisi ryövätä enemmän ???

Hallitushan hämmästyi esim taannoin, kun autoveron alennuksesta kertyikin enemmän verotuloja. Ihmisillä oli "yllättäen" varaa ostaakin uudempia autoja.

Suomessa on paha tilanne, jossa mikään taho ei tingi saavutetuista eduista ja suma seisoo. Suman seisoessa yritykset ehtivät kadota muille maille ja sitten syytellään ja voivotellaan taas maailman raadollisuutta.

Kannattaisiko tehdä oikeasti jotain, ennenkuin on vellit housuissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruokalassa käytiin tänään kiivasta keskustelua aiheesta ja kaikki olivat huolissaan Suomen nykymenosta ja siitä, että yritykset ja osaaminen valuvat maihin, joissa verotus on suotuisampaa.

Haluaako Suomi olla yrittäjyyttä tukeva yhteiskunta, jossa työnteko motivoi, vai taannutaanko pikkuhiljaa tasolle, jossa on vain julkinen koneisto, järjetön verotus ja harvoja yrityksiä.....

Sosialismin toiminta on nähty, en haluaisi nähdä sen toteutuvan Suomessa. Haluaisin myöskin kertoa tulevaisuudessa lapsilleni muuta, kuin että: "Hakeutukaa ihmeessä nuorena ulkomaille töihin, siellä tulee samalla työllä toimeen paljon paremmin, kuin Suomessa."

Suomi kuntoremonttiin!

Toivottavasti joku kansanedustaja/päättäjä lukisi tämän ketjun ja nostaisi kissan pöydälle.

Kohta Viro laskee tasaveronsa alle 20 prosenttiin, ja kaikki vähänkin varakkaat muuttavat sinne. Ranskan "solidaarisuusvero" aiheuttaa edelleen miljonäärien massamuuttoa mm. Belgiaan. Ranskan valtio menettää toilailullaan miljardien verotulot.

SAMAEL
Kohta Viro laskee tasaveronsa alle 20 prosenttiin, ja kaikki vähänkin varakkaat muuttavat sinne. Ranskan "solidaarisuusvero" aiheuttaa edelleen miljonäärien massamuuttoa mm. Belgiaan. Ranskan valtio menettää toilailullaan miljardien verotulot.

Voipi olla että käy päinvastoin. Nythän palkkatulojen tasaverotus on Virossa 23% ja hallituksen tavoitteena on pitkään ollut laskea se 20% vuoteen 2009 mennessä. Tämä tavoite alkaa nyt vain olemaan hieman vastatuulessa niin maan taloustieteilijöiden taholta kuin myös valtaosin kansalaisten keskuudessa.

Näkeehän sen jo nyt, miten tuotantolaitokset valuvat Suomesta pois.
Jotain konkreettista pitäisi tehdä ja pian.

Vappupuheet eivät enää riitä ja sitten on turha itkeä, kun soossit on jo housuissa.

Kuten Parkinson aikanaan postuloi,
byrokratia on itseään ruokkiva otus ja
valtion menojen kasvulla ei ole ylära-
jaa. Lohduttavaa on muistaa Parkin-
sonin myös sanoneen, että historian
kuluessa ei ole yhtään yhteiskuntaa,
joka olisi säilynyt, jos veroaste nousee
yli 30 prosentin

Pohtija
Seuraa 
Viestejä901

Polttoaineiden ja uusiutuvan energian lähteiden ja laitteiden verotusta tulisi keventää. Tai ainakin dieselin, maakaasun ja aurinkoenergian...

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Tässä on hyvä juttu sosialismin "toimimisesta":

Allaoleva kirjoitus on tuntemattoman tekijän tekemä. Kiersi sähköpostissa jokin aika sitten.

Oppitunti sosialidemokratiaan

Ajatusleikkinä kymmenen henkeä menee joka ilta ulos syömään illallista. Lasku kaikille yhteensä on 100€. Jos he jakaisivat laskun samassa suhteessa kun maksamme tuloveroa, jako menisi suunnilleen näin: Neljä ensimmäistä - köyhimmät - eivät maksaisi mitään, viides maksaisi 1€, kuudes maksaisi 3€, seitsemäs 7€, kahdeksas 12€, yhdeksäs 18€. Kymmenes - rikkain - maksaisi 59€.

He päättivät jakaa laskun niin. He söivät illallista joka päivä ja tunsivat itsensä suhteellisen tyytyväisiksi. Kunnes eränä päivänä ravintoloitsija päätti antaa heille alennusta. "Koska olette niin hyviä asiakkaita" hän sanoi "saatte 20€ alennusta". Illallinen kymmenelle maksaisi vastedes vain 80€.

Mutta miten alennus jaettaisiin heidän kesken? 2€ per nuppi? Mutta neljä söi jo ilmaiseksi. Tasan kuuden maksajan kesken ? 3,33€? Ravintoloitsija ehdotti että olisi oikein säilyttää suurin piirtein aikaisempi maksusuhde.

Tulos oli että viides sai syödä ilmaiseksi, kuudes maksoi 2€, seitsemäs 5€, kahdeksas 9€, yhdeksäs 12€ ja kymmenes 52€. Kaikki kuusi saivat alennusta ja neljä ensimmäistä söivät edelleen ilmaiseksi.

Mutta illallisen jälkeen ravintolan ulkopuolella synty kahakka. "Minä säästin vain 1€ kahdestakymmenestä" aloitti kuudes. "Mutta kymmenes tienasi 7€!"

"Aivan" jatkoi viides "Minäkin sain vain 1€. Se on epäoikeudenmukaista, rikas öykkäri sai seitsemän kertaa enemmän kuin minä!".

"On se niin väärin" jatkoi seitsemäs." Miksi öykkäri saa 7€ kun minä sain vain 2€?".

"Hetkinen" huusivat neljä ensimmäistä yhteen ääneen. "Me emme saaneet mitään!". "Köyhiä riistetään!". Kaikki yhdeksän vetivät yhdessä kymmenennettä kunnolla turpiin.

Seuraavana iltana hän ei tullutkaan illalliselle, joten muut yhdeksän söivät ilman "öykkäriä". Kun lasku tuli, heiltä puuttui 52€.

-Tuntematon, 27.01.2004

Yritysvero on suomessa ok. Työn itsensä verotusta tulisi keventää.
Eka 10.000 eeroa verovapaaksi joka jannulle ja progressio puremaan sen jälkeen, katto yhdistetyssä kunta ja valtionverotuksessa 45%.

Pitää saada kannattavaksi työn teko. Matalapalkasta pitää jäädä enemmän käteen kuin työttömyyskorvauksista.Työttömät pois kortistosta niin verotaakka pienenee.

Kiinteä korvaus verohelpotuksin lapsista, työmatkoista ym:sta.
Näin se tukee pienituloisia. Avustukset ja lapsilisät pois. Eli tekemällä duunia oikeasti tienaa.

Työnantajille, vapautus työn oheismaksuista kahdeksi vuodeksi jos palkkaa pitkäaikaistyöttömän ja työsuhde jatkuu pysyvänä.
Tästä seuraa tuplaetu. Työttömyyskorvaukset vähenee ja entisten työttömien verotulot lihottavat valtion kassaa.

Työttömyyskorvaus vastikkeelliseksi. Opiskella saa, mutta kunta vois teettää oikeesti myös puutarhahommia ja kunnan kunnossapitotöitä työttömilläkin. Nyt niitä samoja juttuja hoitaa kallis yksityinen sektori. Vähän niinkun ennenvanhaan hätäaputyöt.

Veikkaan että ei näillä metodeilla kukaan viittis kauaa työttömänä lorvia ja suostuis paikkakuntaakin vaihtamaan työn toivossa.

Pitäis vähän laskeskella, mutta aluksi hommaa vois rahoittaa jopa lainalla.

Petri Riikonen
Seuraa 
Viestejä245

Julkiseen terveyden- ja vanhustenhuoltoon tarvitaan yhä lisää rahaa sitä mukaa kun suuret ikäluokat ikääntyvät. Jo nyt resursseja on liian vähän. Muun muassa siksi verotusta pitää ehdottomasti kiristää.

Kohta alkaa taas viljely olla kannattavaa Suomessa. Aattelin käynnistää uudelleen unikkoviljelmän. Siitä sitä rahaa saa kun myyn osan tavarasta lääkefirmoille ja polttelen itte loput.

biologi
Julkiseen terveyden- ja vanhustenhuoltoon tarvitaan yhä lisää rahaa sitä mukaa kun suuret ikäluokat ikääntyvät. Jo nyt resursseja on liian vähän. Muun muassa siksi verotusta pitää ehdottomasti kiristää.

Ei vaan hillot riitä.
20 vuotta eteenpäin ja suuret ikäluokat kuolee pois.
Itse lasken että Suomi ei maksa mulle penniäkään eläkettä ja varaudun siihen.

Terveyden hoitotöitä vois tehdä halvemmallakin ja ulkoistaa. Lähetetään viriilit vaarit puolihintaan Thaimaan hoitolaitoksiin missä nätit tytöt pitää huolta...ihan vakavissani olen noin periaatteessa.

Petri Riikonen
Seuraa 
Viestejä245
Kultamuna
Terveyden hoitotöitä vois tehdä halvemmallakin ja ulkoistaa.

Ajatteletko noin myös silloin, kun hoidettavina ovat isovanhempasi, vanhempasi ja lopulta sinä itse? Eli miten lähelle omaa etua veronmaksuhaluttomuus ulottuu?

biologi
Kultamuna
Terveyden hoitotöitä vois tehdä halvemmallakin ja ulkoistaa.Ajatteletko noin myös silloin, kun hoidettavina ovat isovanhempasi, vanhempasi ja lopulta sinä itse? Eli miten lähelle omaa etua veronmaksuhaluttomuus ulottuu?

Kyllä, esim. thaimaassa on korkeatasoinen terveydenhoitohenkilökunta.
Sinne matkustetaan monesta maasta lomalla ja laitetaan siinä sivussa paikat kuntoon ja säästetään näin matkan hinta. Erityisessä suosiossa ovat hammas- ja silmäremontit. Kaikki muukin on korkealla tasolla, mutta ottaa enempi aikaa.

Monesti olisi halvempaa kunnan maksaa matkat ja saada jonot pois kun pitää potilasta kipulääkityksessä kärvistelemässä ja odottaa monin verroin maksavaa leikkausta kotimaassa.

Mielestäni tässä olisi todella kehittämisen arvoinen yhtälö jossa valtio ja kunnat voisi olla drivereina.

Käytännössa tasavaero toimii jo pienituloisilla. Eläkkeestä tms. menee kaikilta veroa kunnallisveroprosentin ja ev-maksun verran eli tasavero on.

Valtionvero, joka on progressiivinen, alkaa vaikuttaa vasta tätä suuremmilla tuloilla.

Hiljaa hiipimällä tähän on edetty. Ensin poistettiin lapsi- ja sairauskulu ym. vähennykset ja veronkevennyksiä suunnattiin kuntaverotettavaan osaan.

Tasavero toimii ja motivoi työntekoon.

Suomen työhön motivoimattomasta nykytilasta kuulin, että yksin Helsingin terveyskeskuksella on haku sadasta sairaanhoitajasta per heti. Tähän ei lueta mukaan HYKSin sairaaloita, ainoastaan terveyskeskukset.

Verotus alas ja terveydenhoidon työntekijöiden palkkoja ylös.

Toistan toistamistani, että vain taloudessa kiertävä euro saa talouden pysymään pystyssä. Jos verot viedään suoraan palkasta, ennenkuin niillä on ehditty ostaa palveluita tai hyödykkeitä, se ei hyödytä mitään. Se on sosialismia

Leuka
Viro pyrkii veroalella Euroopan vauraimpien joukkoon

Tallinna. Viron pääministeri Andrus Ansip, 49, haluaa nostaa Viron EU:n viiden vauraimman valtion joukkoon alentamalla radikaalisti verotusta. Ansipin johtaman liberaalin Reformipuolueen tavoitteena on laskea tulovero nykyisestä 23 prosentista 12:een vuoteen 2015 mennessä.

"Meidän kokemuksemme on, että verotuksen alentaminen lisää verotuloja", sanoo pääministeri Ansip STT:n haastattelussa.

Viro on kulkenut johdonmukaisesti tasaveroa toteuttavien maiden kärkijoukossa. Yritykset eivät maksa voitoistaan lainkaan veroa, jos investoivat rahat uudelleen.

"Se (uudelleen investoitujen voittojen verottomuus) on ainoa Viron yrityksille antama etu tai helpotus. Silti kykenemme keräämään yritysveroa enemmän kuin monet muut maat. EU:n tulisikin harmonisoida verotuksen perusteet, jolloin verotuksesta tulisi vertailukelpoista", Ansip ehdottaa.

STT
Suomi on jäämässä pahasti jälkeen, kun yritykset joutuvat siirtämään tuotantoaan ulkomaille. Palkansaajan ostovoima on huono, motivaatio yrittäjyyteen ja työntekoon on pohjamudissa....

Jotta Suomi pystyisi kilpailemaan ja pysyisi elävänä yhteiskuntana, Suomen on uudistettava radikaalisti veropolitiikkaansa, väitän.

Milloin päättäjät tajuavat sen, että vain taloudessa kiertävä euro tuottaa yhteiskunnalle hyvää. Valtionvarainministerinä on seiväshyppääjä, mutta onko osaamista?

Kyse ei ole pelkästään verotuksen syy että yritykset siirtyvät ulkomaille. Suurin syy on euron arvo suhteessa muihin valuuttoihin. Sama suuntaus on muilla EU:n sisällä olevissa yrityksissä, ne ovat siirtäneet tuotantotaan aasiaan. Näin he pystyvät kilpailemaan hinnoilla maailmanmarkkinoilla ja mikä parasta, he myyvät tuotteitaan EU:n sisälle ja saavat siitä erittäin hyvän hinnan euron arvosta johtuen.
Euron arvoa pyritään pitämään vakaana ja sen takia sen arvo ei heilahtele niin kovasti kuin dollarin, toisin sanoen euro ei reagoi markkinoilla syntyviin tinenteisiin tarpeeksi nopeasti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat